• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Ani Kusma ve İshal

ege_355

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum 3 yaşında ve bu sabah aniden ishal başladı. Daha sonra yediği yemlerin hepsini kustu. Neden olabilir ve ne yapmalıyım iyileştirmek için? Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkürler.

ege_355

Yeni Üye
Paketli yem kullanıyorum Versele Laga Prestige. Açalı da çok olmadı.

ege_355

Yeni Üye

Sabah yem kusunca yumurta maması verdim suyuna da entrobac probiyotik karıştırdım biraz. Yaklaşık bir saattir hiç dışkı yapmadı ondan öncekiler de tamamen su gibiydi. Elimde gerwit w bt amin forte entrobac ve avidiare var.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba hçbir şey yokken ani kusmalar genellikle zehirlenmeye şüphe ettirir. Yememesi gereken bir şeyi tırtıklamıştır yada bir şey etkilemiş olabilir. Su verin iğnesiz şırınga ile. Yumurta vs karıştırmayın aspur ve daldarı avcunuzla yedirmeye çalışın. Dışkılar nasıl.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Diğer dışkılar nasıl. Karaciğer hasar almış olabilir şuan sadece tahmin yürütüyorum. Fazlasıyla sarı çünkü diğer ihtimal dediğim gibi zehirlenme.

ege_355

Yeni Üye
Sabah yediği yemlerin nerdeyse hepsini kustu. Kustuğu yemler sindirilmemiş ezilmemiş yemlerdi. Sonra yem yemeyi epey azalttı. Sürekli uyukluyor gözleri kapalı. Sabah 8e kadar dışkıları normaldi. Bir anda bozdu. Gördüğüm kadarıyla farklı bir
şey de yemedi. Sadece bir aydır ara ara özellikle geceleri ishal yapıyordu dışkısını. Buna çoğunlukla çözüm bulamadım. Gündüz normale dönse de gece bozuyordu.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yem kapalı diye bayat olmayacak anlamına gelmez ki dediklerinize göre sadece yem yiyip kustuysa oklar onu gösteriyor 👍Ağizdan su verin kussun ve bu durum devam edip artarsa mutlaka müdahele edecek bir uzmana götürün evde yapacak bir şey yok

ege_355

Yeni Üye
Biraz ağzından su verdim onu da atmaya çalıştı kafasını sallayarak. Başka açılmamış yem var ondan vermeye çalışırım ama yemiyor maalesef bugün de veterinerler kapalı :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biraz ağzından su verdim onu da atmaya çalıştı kafasını sallayarak. Başka açılmamış yem var ondan vermeye çalışırım ama yemiyor maalesef bugün de veterinerler kapalı :(
Nerede ikamet ediyorsunuz öneride bulunalım

ege_355

Yeni Üye
Almanyadayım daha önce de yazmıştım ayrı bir konuda geceleri sulu dışkı yapıyor diye konu açmıştım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Almanyadayım daha önce de yazmıştım ayrı bir konuda geceleri sulu dışkı yapıyor diye konu açmıştım
Besleme maması ile besleyiniz mamaya bir mercimek tanesi kadar entrobac ekleyerek besleme yapın

Üst Alt