• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ani hareketler

rilish26

Müdavim
İyi geceler kuşum Yağmurun yeni bir hareketini fark ettim dışarı çıkınca ya da parmağıma alınca ani hareketler yapıyor. Kafasını ani bir şekilde yukarı aşağı sağa sola hareket ettiriyor bu normal midir heyecandan falan oluyor olabilir mi? Kafesinde hiç görmedim eğer videoya çekebilirsem paylaşırım. 2 ay oldu sanırım bana geleli 4 aylık bir kuş olması ve genel olarak her sesten ve eşyadan korkuyor ona mı yormalıyım?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İyi geceler kuşum Yağmurun yeni bir hareketini fark ettim dışarı çıkınca ya da parmağıma alınca ani hareketler yapıyor. Kafasını ani bir şekilde yukarı aşağı sağa sola hareket ettiriyor bu normal midir heyecandan falan oluyor olabilir mi? Kafesinde hiç görmedim eğer videoya çekebilirsem paylaşırım. 2 ay oldu sanırım bana geleli 4 aylık bir kuş olması ve genel olarak her sesten ve eşyadan korkuyor ona mı yormalıyım?
Yani hareketi net görmeden yorum yapmak çok güç 🤔 dışkıları, ya da parmağınıza aldığınız anda yaptığından sonraki davranışları normal mi?

Travma olabilir mi? Böyle bir kuşum vardı pazardan almıştım ama yaşlıydı ve tuhaf hareketleri vardı ne yaşadıysa… huzurlu müzikler açabilirsiniz belki sakinler biraz hala alışma evresinde de olabilir dışkı normalse psikolojik olmalı sevdiği meyvelerden verebilirsiniz elma gibi

rilish26

Müdavim
Yani hareketi net görmeden yorum yapmak çok güç 🤔 dışkıları, ya da parmağınıza aldığınız anda yaptığından sonraki davranışları normal mi?
Yani bazen parmağımda da yapıyor gibi ama genelde dediğim gibi kafes dışında yapıyor dışkısında bir sıkıntı yok normal ancak yarın videosunu çekebilirsem çekip yüklerim.

rilish26

Müdavim
Bugün yaptı ama çekemedim galiba korktuğu için yapıyor baya tırsak bir kuş 2 ay olmasına rağmen hala küçücük şeyden korkuyor yakalarsam atıcam videoyu ama kafesinde şu an izliyorum ama kafesinde yaptığını görmedim

Üst Alt