• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu alışmıyor

İbrahim K.

Aktif Üye
Yo eşi olmasa bir sorun olmaz, ama yeteri kadar ilgilendiğiniz sürece. Yeterli ilgiyi göremediği için şu an stres altında olan kuşunuz zaman geçtikçe strese bağlı hastalıklar da geliştirecek hastalanmaya çok yatkın olacak malesef. Kendi cinsiyetinde bir arkadaş alırsanız veya eş alıp yuva takmayıp kızgınlık yumurtalarını da atarsanız hem arkadaş olurlar hem de çok sorun yaşamazlar diye düşünüyorum. Sizin kararınız tabii ki
Peki yanında kendi cinsinden aynı yaşlarda bir arkadaş alsam ikisini de kendime alıştırabilir miyim konuşurlar mı bu şekilde tecrübeniz varmı hiç

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben başta iki kuş birden almıştım, erkek daha uysal dişi çekinik karakterliydi. Erkek bize alışmaya başladığında dişide gelmeye başlıyordu, ama dişi tedirgin olup kaçtığı an erkek de kaçıp gidiyordu. Konuşma ihtimalleri az, ama size alışmaları için yine sürekli ilgi gerekir. Yani sadece akşamları bir iki saatlik ilgiyle size çok iyi alışacaklarını sanmam. İkisi kendi aralarında arkadaş olacaklardır