• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu alışma süresi

erkek muhabbet kuşumu konuşturmak için ne yapmalıyım ayrıca elime geliyor korkmuyor ama ben getirtdiriyorum ayağını tünekten sıyırıyorum öyle geliyor ben direk elime atamasını istiyorum ve en önemlisi kafesten dışarı çıkardıktan sonra elimde durmak istemiyor çıkardıktan sonra hızlıca omzuma atıyorum konacak biyer varmı diye bakıyor 30 saniye falan sonra uçuyor kafesten çıkardıktan sonra nasıl benle kalmasını sağlayabilirim

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
eğitim biraz sabır işi öyle hemen olmaz. ilk önce kafes içi eğitim vericeksiniz elinize konup tüneğine inmesi, elinizden beslenmesi ya da parmağınızla sevmenize izin vermesi güzel bi başlangıç. bunu günde 15-20 dakikalık periyodlarla yapsanız bir aya kadar fazlasıyla alışmış olur. onu zorlamak ya da sizde dursun diye ani hareketlerle korkutmak sizden uzaklaştırır

ceylimon

Aktif Üye
eğitim biraz sabır işi öyle hemen olmaz. ilk önce kafes içi eğitim vericeksiniz elinize konup tüneğine inmesi, elinizden beslenmesi ya da parmağınızla sevmenize izin vermesi güzel bi başlangıç. bunu günde 15-20 dakikalık periyodlarla yapsanız bir aya kadar fazlasıyla alışmış olur. onu zorlamak ya da sizde dursun diye ani hareketlerle korkutmak sizden uzaklaştırır
katılıyorum aynı şekilde sevdiği bir şeyi gösterin ona örneğin dal darı gibi. benim kuşum kıvırcığa bayılırdı gösterdiğim gibi elime uçardı. Konuşma eğitimi olarakta her gün düzenli olarak bir kelime üstüne çalışın zamanla konuşmaya başlar.

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Simdi yeni nesil hazir ses kayidi acip gunluk dinletiyor. Cokta karsiligini alan gordum. Konusmasi icin ayiracak fazlaca vaktiniz olmadiginda denenebilir. 👍

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Size güvenirse konuşmayı daha kolay söker diye düşünüyorum. Yuva içinde elinizden yem yedirin bir süre, daha sonra kafesten çıkartın ve nereye giderse gitsin yanına gidin ve parmağınıza gelmesini sağlayın her geldiğinde daldari ya da yem ile ödüllendirin. Konuşma için ise tek bir kelime seçin ve onu alçak ve yumuşak sesle sürekli tekrar edin. Yorulurum diyorsanız ses kaydı alabilirsiniz. Kuşlar dinlerken gözlerini hafif hafif kısarlar oradan sizi dinliyor mu anlarsınız 😊🫡

Üst Alt