• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu alışma sorusu/cinsiyet

Başkan

Yeni Üye
İyi akşamlar
Dün petshoptan iki adet muhabbet kuşu aldık.
Satıcı çift dedi.4-5 aylıklar dedi
İlk defa alıyorun hiç bilgim yok. Orada sürekli mten kuşlar eve gelince ötmez oldu. Sadece yemlerini yerken bugun biraz ses çıkardılar.
Birde geceolunca dallar da uyumuyorlar tellere tutunuyorlar
Normal mi bunlar?

Son düzenleme:

Başkan

Yeni Üye
İlk günler eve alışmaya çalışıyorlar normal bunlar. Kuşların resmini atarsanız cinsiyetler doğrumu onada bakalım
Insallah gercekten onlar huzursuzken insan huzursuz oluyor. Ekliyorum resimlerini. En fazla 4-5 aylik dedi ama emin olamiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Biraz zamanla sizde onlarda birbirinizin varlığına alışırsıniz.. yeşil net dişi de beyaz tam görünmüyor ama erkeğe benziyor fotodan anlaşıldığı kadarıyla 👍

Başkan

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Biraz zamanla sizde onlarda birbirinizin varlığına alışırsıniz.. yeşil net dişi de beyaz tam görünmüyor ama erkeğe benziyor fotodan anlaşıldığı kadarıyla 👍
Tesekkurler hosbuldum :)
Petshopda bize onu erkek dedigi icin adini baskan digerini pamuk koymustuk 😅 cok tesekkur ederim su sekil daha detayli cekebildim bu sabah.
Beyaz erkek midir? Ve acaba yaslari ne civaridir gercekten 4-5 ayliklar mi?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
İyi akşamlar
Dün petshoptan iki adet muhabbet kuşu aldık.
Satıcı çift dedi.4-5 aylıklar dedi
İlk defa alıyorun hiç bilgim yok. Orada sürekli mten kuşlar eve gelince ötmez oldu. Sadece yemlerini yerken bugun biraz ses çıkardılar.
Birde geceolunca dallar da uyumuyorlar tellere tutunuyorlar
Normal mi bunlar?
Maşaallah kuslariniza ancak çift olması için kuşların ciftlesip yumurta yavru yapması gerekir. Sağlam bir bakımla 4 5 ay sonra yavru alınır inşaallah

Başkan

Yeni Üye
Maşaallah kuslariniza ancak çift olması için kuşların ciftlesip yumurta yavru yapması gerekir. Sağlam bir bakımla 4 5 ay sonra yavru alınır inşaallah
Tesekkur ederim :)
Ilk defa muhabbet kusu bakiyorum daha onceden sultan papagani, hint bulbulu kanarya bakmisligim var ama bunlardan pek anlamiyorum. Iyi bakmadan kastiniz ve tavsiyelerinize acigim :)
Beyaz olan erkek midir peki sizce?

Başkan

Yeni Üye
Bana beyazda dişi gibi geldi burun deliği etrafı beyaz görünüyor yanlış değilsem diğer üstatlar da bir kontrol edebilir mi. Bu arada tüneklerdeki zimparalari çıkarın kuşların ayağını tahriş ediyor
Gereckten mi ozellikle bir erkek disi istedik satanlarda bisey anlamiyor o halde desenize 😔
Zimparayida ozellikle tavsiye etti hayret ya Gercekten tamamdir cikariyorum hemen sagolun

Başkan

Yeni Üye
Cere konusunda hemen moralinizi bozmayayim albinolarda cinsiyet ayrımı Zor yapılıyor ben yüzde yüz emin değilim arada kaldım diğer üstatlar bakınca net karar veririz ama tünek dediğim gibi çıkarmaniz iyi olmus
Tamamdir bekliyorum insallah hayirli netice olur
Peki eger tahmininiz dogru ise iki disinin yanina bir erkek alsak kiskanclik vs olur mu

Başkan

Yeni Üye
Hafif yanlarda da mavilik var ama sabah bunu fark etmedim bunuda ekledim