• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ağzını açıp kapatıyor

SametK

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar üstadlar. Yavrularım daha yeni yem kırmaya alışıyorlar. 11.07.2022 pazartesi günü yeşil renkli muhabbet kuşumun gagasını açıp kapattığını fark ettim. Kendisi 32 günlük. Pazartesine kadar böyle bir durumu hiç bir şekilde yoktu. Ayrıca özellikle akşama doğru böyle bir durum olmadığını gözlemledim. Daha çok gün içinde yapıyor. Bu aralar uçma denemeleri yapıyorlar. Ancak uçtuktan yarım saat sonra videoyu çektim. Yanındaki mavili kardeşi de yapıyor ancak video çekim sırasında denk gelmedi. ilk yeşil renkli muhabbet kuşunda başlamıştı. Solunum sıkıntısı/astım başlangıcı mı var diye şüpheleniyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İlk videodan yaklaşık 15 dk sonra çektiğimin başka bir video.. Bu videoda ise ağız açıp kapatmayı bırakmıştı.

Son düzenleme:

Mert.

Eski Forumcu
Merhaba bulundugunuz.ortam sicakmi kuyruk sekmesi varmi

Son düzenleme:

SametK

Yeni Üye
Oda sıkcalığı 26.5 °C. Sıcaklıktan da şüphelendim ancak bir türlü emin olamadım. Çünkü toplam 4 kardeşler ve diğer iki kardeşi yapmıyor bunlar ise gün içerisinde bunu genelde yapıyorlar. Kuyruk sekmesi ilk videodaki kadar var.

Bahar Y.

Müdavim
Aynı kafeste olan kuşlarımdan birisi sıcaktan daha çok etkileniyorken diğeri etkilenmiyor fiziksel olarak, olabilir ben solunum olduğunu düşünmüyorum sıckatan👍🏻

Mert.

Eski Forumcu
Bende katılıyorum bahar hocama bencede sicaktan

SametK

Yeni Üye
Aynı kafeste olan kuşlarımdan birisi sıcaktan daha çok etkileniyorken diğeri etkilenmiyor fiziksel olarak, olabilir ben solunum olduğunu düşünmüyorum sıckatan👍🏻
Evet, dediğiniz gibi aynı türde olsa diğerleri daha çok etkileniyor olabilir. Kuyruk atmasını da görmüştüm ancak onu henüz çekemedim. Yandan çekersem daha belirgin gözükür. Karşılaşınca videoyu yüklerim. Özellikle akşam yatmaya yakın tekrar 2-3 gün daha gözlemeye devam edeceğim. Genelde serin olduğu için daha netleşir durum diye düşünüyorum. Daha öncede belirttiğim gibi akşam(20:00)dan sonra karşılaşmıyorum. Dediğiniz gibi umarım sadece sıcaktandır. :giggle: Bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim. @GÖLGE @Bahar Y.

Son düzenleme:

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
arkadaşlara katılıyorum, sıcaktan kaynaklanıyor.
insanlar gibi düşünün , aynı odada 4 kişi var, 2 si terliyor 2 si terlemeyebiliyor.
birde uçma antrenmanı yapıyorlarsa daha kondisyonları olmadığı içinde olur

Üst Alt