• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu Acil yardım lütfen

Shule

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal ,halsizlik ,kabarma
Hastalık Belirti Tarihi
6 Şub 2022
Kullanılan İlaç
Digestive,avi technic c vitamini avilsol a
Bugün sabah muhabbet kuşum da halsizlik ve kabarma olduğunu farkettim ve ishal olduğunu farkettim acil olarak avicare probiyotik aldım 1gr 1 bardak içme suyuna karıştırarak şırıngayla gün boyu vermeye çalıştım, ayrıca digestive vitamin ve c vitaminini damla olarak gagadan 1 damla verdim ,kuş hicbirsey yiyip içmiyor ,keyfi hiç yok ve kabarık halde sadece duruyor, daima sıcak odada durmasına özen gösterdim neyi olabilir acil olarak yardımlarınızı bekliyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Fotodan tam anlayamadım ama dışkı problemli kan var mı dışkıda

Shule

Yeni Üye
Kan var hafif şekilde ,tekrardan foto atıyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim kanlı dışkıda aklıma ilk koksidiyoz gelir ama daha tecrübeli kişilerin yorum yapmasını bekleyiniz. Ben etiketliyorum şimdi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu çok acil beslemek lazım kursaktan..nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşu görebilirmiyiz resim veya video olursa çok daha iyi olur.. sulphamezatin temin ediniz veterinerlerde mevcut

Shule

Yeni Üye
Ankarada ikamet ediyorum ,koksidioz olduğunu düşünüyorsunuz sanırım ,kurmaktan beslemeyi nasıl yapabilirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gözler kısılmış acil beslenmesi gerekiyor internet üzerinden a21 besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 tabi gelene kadar haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın sonra şırınga ile besleyin..birde probiyotik temin ediniz..rahat kıracak yemler verin daldari, aspur ve yulaf olabilir

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dışkıdaki kan mı eminmiyiz?

Shule

Yeni Üye
Maalesef gittikçe şiddetlendi, dün sabahtan beri bu halde ve parazit ilacı da başladık dün bir damla verdim ,fakat hiç yemek yememiş,ölmesini istemiyorum

Shule

Yeni Üye
Maalesef gittikçe şiddetlendi, dün sabahtan beri bu halde ve parazit ilacı da başladık dün bir damla verdim ,fakat hiç yemek yememiş,ölmesini istemiyorum
Ayrıca verdiğimiz sulphemazetin bağırsaği kanatıyormuş ve mukozanin dışarı atılmasına sebep oluyormuş, gündemi 1 defa kullanıyorum. K vitamini desteği de vereceğim.Bu kadar ilaç ve vitamin fazla değil mi .Bir de elden yumurta ve bebe bisküvisi ile yapılan mamada günde kaç cc yemesi gerekir.Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun.
İmkanınız varsa veteriner fakültesine gidin bence.

Şehmus abi yazar ne kadar verilmesi gerektiğini ama siz şimdilik aç kalmayacak şekilde verin bence mamayı alana kadar.

Sulphametzin i ne için kullanıyorsunuz? Nasıl kullandınız?

Shule

Yeni Üye
Dün veterinere kuşu götürmedim fakat durumu gösterdim, şiringanin içerinde verdi,kanlı ishal için günde 1 defa kullanıyorum

Shule

Yeni Üye
Yukarıda kusun durumunu ve fotoğraflarını yorumlarda paylaştım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dün veterinere kuşu götürmedim fakat durumu gösterdim, şiringanin içerinde verdi,kanlı ishal için günde 1 defa kullanıyorum
Anladım. Ben suya karıştırıp verdim, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Belki ilaçlar ağır gelmişte olabilir.
@Şehmus BAKIR abi daha iyi bilir,o baksın birde. :)
Siz bu süre zarfında mama vermeyi ihmal etmeyin.