• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu 2 günde durumu çok kötüleşti

urommel

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Boğazında takılma gibi belirtiler, köpüklü kusma, ishal, halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
13 Mar 2023
Erkek muhabbet kuşum 2 yaşında, 2 hafta önce ishal geçirdi ve veteriner hekimimiz antibiyotik ve vitamin verdi 5 gün kullanınca düzeldi. Fakat hastalığı atlatmasına rağmen çok zayıflamıştı.Tam kendini toparlarken 2 gün önce bi anda boğazına bişey takılmış gibi hareketler, köpüklü kusma, ishal ve halsizliği başladı. Durumu hızlıca kötüleşiyor ve maalesef veterinere gidecek durumum yok. Hangi ilacı temin edip kullanmalıyım dozuyla yazabilirmisiniz? teşekkür ederim.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun videosu dışkısı var mı arkadaşlar daha net yorum yapsın .

urommel

Yeni Üye
Kuşun videosu dışkısı var mı arkadaşlar daha net yorum yapsın .
Eve gidince ilk fırsatta video ve foto atacağım. Dışkı yaparken zorlanıyor ve kuyruğunu sallayarak çıkarıyor. Kusması ise köpüklü oluyor genelde fakat bazenleri 2-3 parça yemi kustuğunuda görüyorum.

urommel

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 43082Dışkısı bu şekilde, halı yüzünden belli olmuyor olabilir ama etrafı ıslak.Ekli dosyayı görüntüle 43083
Yüzünün etrafı bu şekilde kusmukla kaplı ve çok halsiz.

bu linktende nası nefes aldığına bakabilirsiniz kuyruğu biraz hareket ediyor.

bu videoda ise sürekli yaptığı boğaz hareketi var. Eğer kusarsa onunda fotosunu atacağım.

Son düzenleme:

MUGUET

Yeni Üye
Kuşunuzun antibiyotik tedavisi biteli ne kadar oldu ? İyileştikten sonra kendi yemi harici sizin yediğiniz herhangi birşey yedimi ?

urommel

Yeni Üye
Kuşunuzun antibiyotik tedavisi biteli ne kadar oldu ? İyileştikten sonra kendi yemi harici sizin yediğiniz herhangi birşey yedimi ?
Antibiyotik tedavisi 2 hafta önce bitti. İyileştikten sonra çok olmamakla birlikte marul ve çekirdek yedirdim. Normal yeme ek olarak darı ve ballı yemde kullanıyorum.

Son düzenleme:

MUGUET

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR Hocam antibiyotik tedavisi 2 hafta önce biten kuşa tekrar antibiyotik başlanmalı mı ? Arkadaşımız video yüklemesi de yapmış.
Kuş kusmaya çalışıyor fakat kusamıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR Hocam antibiyotik tedavisi 2 hafta önce biten kuşa tekrar antibiyotik başlanmalı mı ? Arkadaşımız video yüklemesi de yapmış.
Kuş kusmaya çalışıyor fakat kusamıyor.
Hayır uygun görmüyorum ilacı 👍o kuşun bağışıklığı güçlendirmek lazım kuşun kilosunu öğrenelim

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Antibiyotik tedavisi 2 hafta önce bitti. İyileştikten sonra çok olmamakla birlikte marul ve çekirdek yedirdim. Normal yeme ek olarak darı ve ballı yemde kullanıyorum.
Ballı yem kuşlara çok zararlı. Ballı yemi bir daha vermemenizi öneririm.

urommel

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ederim. Bir şekilde araç ayarlayıp veteriner hekime götürebildim kuşumu. Veteriner 2 hafta önceki antibiyotiğin florayı bozduğundan şüphelenip şu şekilde bir reçete yazdı:

Enterogermina Kids günde 2 damla (sabah 1, akşam 1) - Barsak flora düzenleyici - 2 hafta fakat iyileşince kesilecek
Metpamid şurup günde 1 damla - bulantı önleyici - 1 hafta
1 damla sirkeye (elma veya üzüm) 5 damla su karışım hazırlayıp günde 1 kere - 1 hafta

yukarıdakilerin tamamını rahatlıkla eczaneden temin edebilirsiniz yanınada 2-3 adet insülin enjektörü alıp kolaylıkla verebilirsiniz. Aynı problemi yaşayan arkadaşlarda yararlanabilsin diye yazıyorum. 1 hafta içinde bilgilendirme mesajı düşerim yine buraya. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:
Üst Alt