• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu 12 yumurta yaptı

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba. Benim muhabbet kuşu yumurtlamanın cılkını çıkardı artık. 12 yumurta yaptı tek kuluçkada. 1. yumurtayı kendi kırdı, 2 bozuldu, 3 numaranın gelişim durmuştu. Bunları yuvadan uzaklaştırdım. Ama bugün hem 4 numaradan yavru çıktı hem 12. yumurta geldi. Sağlıklı görünüyor yavru. Mama yaptım bugün beslensinler diye. Yapmam gereken bir şey var mı başka? Sularına arada 1-2 gün taze su olmak üzere gerwit, probiyotik, bt amin forte veriyorum. Çok yumurta yaptığı için de suyuna 1-2 kez calcilux de kattım.

Son düzenleme:

Valeinsian

Yeni Üye
Selam Şahin_tutuș maşallah yavruna gözün aydın ama 12 yumurta dişi kuşu aşırı derecede tüketir dikkat etmek lazım 🥺 Sürekli yumurtlaması hem kalsiyum depolarını sıfırlar hem de felç riskini artırır. Calcilux vermen çok doğru bir hamle olmuş haftada iki defa devam edebilirsin ama takviyeleri üst üste karıştırmadan aralara sade su koyarak ver. Yumurtlama döngüsünü kırmak için kafesi çok loş bırakma mama porsiyonunu abartma ve kızıştırıcı tohumlardan uzak dur. Kalan yumurtaları fenerle kontrol edip boş olanları alabilirsin yavrunun kursağını kontrol ediyor musun anne besliyor mu 🐣🦜

Üst Alt