• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşlarında Kabızlık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
bağırsak-1.jpg
Genel olarak sebebi yüksek proteinli tohumların verilmesi Muhabbet Kuşlarında Kabızlık yapmaktadır.Bu nedenle kuşlarımıza sebze ve meyveler vermeliyiz.Onları sadece tohumlarla beslemek kabızlığa yol açabilir.
Muhabbet Kuşları doğasında çeşitli meyveler ve sebzelerden beslenirler her zaman tohum ve böcekten beslenmezler.Kuşlarımıza menü hazırlarken Dikkat etmemiz gereken hususlar içerisinde tohumların oranını dengelemek gerekiyor ve haftada iki kez de olsa sebze ve meyve vermek sindirimi kolaylaştırır.
Ayrıca az su içen kuşlarda kabızlık görülmesi mümkündür.Kuşunuzun suyunu her gün tazeleyerek onun daha fazla su içmesini sağlayabilirsiniz.Sularına haftada bir kez sindirim düzenliyici olarak probiyotik verebilirsiniz.
hhh.jpg

Dışkısını az ve Kuru yapan,poposuna dışkı yapışmış olan ve Dışkı yaparken zorlanan kuşlar kabızlık sorunu çekmektedir.Bu durumu farkettiğinizde yapmanız gerekenler çok basittir.
*İlk olarak iki parmak kadar Kara lahana yaprağı verebilirsiniz bu onu biraz rahatlatacak ve bağırsaklarını yani sindirim sistemini çalıştıracaktır.
*Popoya zeytinyağlı lavman yapabilirsiniz bunu bir kulak çubuğu yardımıyla yapmak mümkündür.
*Şırınga ile ağzına Taze su verebilirsiniz, böylece kuruyan bağırsaklara uyarı verecektir.
*İçme suyuna probiyotik takviyesi yapılabilir sindirimi düzenleyecektir.
*Sebzeli, zeytinyağlı mama hazırlayıp sunabilirsiniz.
images (57).jpeg

Not:Yukarıda önerilenlerden sonra düzelme olmazsa mutlaka veteriner hekime başvurunuz.

Dikkat: Bu yazı, kafeskuslari.com ailesine aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Ellerine saglik abi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğine sağlık abi.

Bizimkiler maalesef sebze meyveyi direkt olarak yemiyorlar. Mamaya katıp veriyorum ben ama direkt yemeleri kadar etki ediyor mudur bilemiyorum tabi. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Emeğine sağlık abi.

Bizimkiler maalesef sebze meyveyi direkt olarak yemiyorlar. Mamaya katıp veriyorum ben ama direkt yemeleri kadar etki ediyor mudur bilemiyorum tabi. :)
Öyle de fayda gösterir kardeşim 😊

Üst Alt