• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Muhabbet Kuşlarında Bağırma Çığlık

5ae9ccb2970183abda1baad10d072894.jpgmuhabbet-kusu-esneme.jpg

*Kuşların genellikle bağırma veya çığlık atmalarının sebeplerinden birisi de strese girmek, korku,uzun süre kafeste kalmak,mutsuz olmak ve kendilerini yanlız hissetmeleridir.

*Genelde sıkboğaz edilen kuşlar rahatsız olduklarında da bu tepkileri vermektedir. ( kuyruğunu çekmek,zorla ele almak gibi)

*Bunların sonucunda tüy yolma ,kafes demirlerine veya dikkat çekmek için kendine zarar vermek isteyebilirler.

*Eğer kafesinde tek yaşayan bir kuşunuz varsa onun yalnızlığını giderebilmek ve bu tür problemleri azaltabilmek için ona bir arkadaş alabilir ve onunla vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

*Özellikle çığlık ve bağıran kuşlar; yaralandığında veya bir problemle karşı karşıya kaldığında da bağırabilmektedir. Örneğin ; kafes teline ayağını sıkıştırmak, kanat tüyünde kırılma vb. durumlar sık rastlanılan durumlar arasındadır.

*Kafese konulan yeni oyuncaklar onları strese sokar , korkutur ve bağırmalarına sebep yaratır.
*Taklit etmek amacıyla da bağırabilmektedirler.

Muhabbet Kuşlarının Çığlık Atmasını ve Bağırmasını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

*Her şeyden önce kuşunuza gösterdiğiniz ilgi ve sevgi çok önemlidir.

*Ona sürekli kuşlar hakkında videolar veya sesler açıp dinletebilirsiniz.

*Her kuşun karakteri farklı olduğu gibi kuşunuza seveceği oyuncaklar veya bir oyuncak alanı yaratabilirsiniz.

*Size çok düşkün ve yanlız kalmak istemeyen kuşlara sahipseniz, acil işlerinizde kuşunuzun yalnızlığını hissedip bağırmaması için bir radyo veya hoparlör aracılığı ile ona bir şeyler açıp dinletebilirsiniz.

*Eğer tek bir kuş besliyorsanız ve eş almayı düşünmüyorsanız kafesine zil veya ayna gibi aksesuarlar koyabilirsiniz. (Geniş bir kafes içinde yaşamasını göz önünde bulundurun. Dar kafeslerde yaşayan kuşlar da çığlık atma eğilimi gösterir)

* Ona yeni kelimeler öğrettikten sonra veya eğitimler verdikten sonra kuşunuzu ödüllendirin.

Önemli Not

Genelde kuşların sadece yalnız kaldığı için çığlık attığını düşünmeyin. Çığlık atmalarının ve bağırmalarının sebebini öncelikle araştırmalı ve bu problemleri azaltamadığınız sürece bir kanatlı uzmandan yardım almanız gerektiğini unutmayın.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Huzursuz olunca, streste ve bitlenince de bağırırlar çığlık atıyorlar bide buna kendim şahit oldum deprem gelmeden önce de çok çığlık atıyorlar resmen haber veriyorlar Allah'ım ne güzel yaratmış bunları 🥰 emeğine sağlık Didem kardeşim çok güzel olmuş 😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Huzursuz olunca, streste ve bitlenince de bağırırlar çığlık atıyorlar bide buna kendim şahit oldum deprem gelmeden önce de çok çığlık atıyorlar resmen haber veriyorlar Allah'ım ne güzel yaratmış bunları 🥰 emeğine sağlık Didem kardeşim çok güzel olmuş 😊
Yok Şehmus hocam valla benim kuşum İzmir depreminde haber falan etmedi 😄 normal her zamanki gibiydi 🙂 demekki kuştan kuşa değişiyor bu durum 🙈🤗🐦

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anmayın deprem falan Allah korusun 😥 ellerine sağlık Didemcim 🤩

Melisa41

Tutkulu
Deprem konusunda bizimkiler efsane burası sallanmisti bir ara hem kedim bütün gün bağırdı en çokta o andan bir kaç dakika önce bir yere sıkışmış gibiydi bagirtisi muhabbet kuşlarında bagiriyorlardi hiç susmadilar o gün denk mi geldi bilmem ama Allah göstermesin bir daha kedim sallantıdan sonra hareketsiz kalmıştı bir süre 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Deprem konusunda bizimkiler efsane burası sallanmisti bir ara hem kedim bütün gün bağırdı en çokta o andan bir kaç dakika önce bir yere sıkışmış gibiydi bagirtisi muhabbet kuşlarında bagiriyorlardi hiç susmadilar o gün denk mi geldi bilmem ama Allah göstermesin bir daha kedim sallantıdan sonra hareketsiz kalmıştı bir süre 😔
Kedi ve kuş birlikte zor olmuyor mu 😰 aman dikkat 🙏

Melisa41

Tutkulu
Kedi ve kuş birlikte zor olmuyor mu 😰 aman dikkat 🙏
Kuşlar daha önce vardı kediyi mecburiyetten aldık yavruydu dışarida tekti şimdi bağlandık bırakamayız o bize biz ona alıştık 🙂arada sıkıntı oluyor ama biz yanlarında değilken bir arada bırakmıyoruz 🙂 yağmur korkmuyor ısırmaya calisiyor ama bulutum çok korkuyor

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar daha önce vardı kediyi mecburiyetten aldık yavruydu dışarida tekti şimdi bağlandık bırakamayız o bize biz ona alıştık 🙂arada sıkıntı oluyor ama biz yanlarında değilken bir arada bırakmıyoruz 🙂 yağmur korkmuyor ısırmaya calisiyor ama bulutum çok korkuyor
En küçük dikkatsizlik sonucu yaşanan kötü olaylara şahit olduk, iyi anlaşıyor bile olsalar içgüdüleriyle hareket eden avlanmayı seven patilerdir kediler, lütfen dikkat edin 🙏🙏 sağlıklı huzurlu ömürleri olsun her birinin ❣

Melisa41

Tutkulu
En küçük dikkatsizlik sonucu yaşanan kötü olaylara şahit olduk, iyi anlaşıyor bile olsalar içgüdüleriyle hareket eden avlanmayı seven patilerdir kediler, lütfen dikkat edin 🙏🙏 sağlıklı huzurlu ömürleri olsun her birinin ❣
Teşekkürler 🥰

Üst Alt