• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşlarına kilo aldırma sorunsalı

mert10

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Zayıflık
Hastalık Belirti Tarihi
22 Eyl 2024
Herkese iyi günler. 2 adet yavru muhabbet kuşum var çift olarak kalıyorlar kafeste. Biri 28 diğeri 26 gram. Araştırdığım kadarıyla ideal muhabbet kuşu kilosu 36 40 gram bandında bunlara nasıl kilo aldırırım? Verdiğim yiyecek ve içecekler; kızı dal darı,yulaf, keten, gold wings premium yem, pelet yem(bunu pek yemiyorlar),gerwit multivitamin, forte b vit, probiyotik.Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim teşekkürler. Son olarak aspur istedim kargoyla o gelince onu da vermeyi düşünüyorum ek olarak

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Herkese iyi günler. 2 adet yavru muhabbet kuşum var çift olarak kalıyorlar kafeste. Biri 28 diğeri 26 gram. Araştırdığım kadarıyla ideal muhabbet kuşu kilosu 36 40 gram bandında bunlara nasıl kilo aldırırım? Verdiğim yiyecek ve içecekler; kızı dal darı,yulaf, keten, gold wings premium yem, pelet yem(bunu pek yemiyorlar),gerwit multivitamin, forte b vit, probiyotik.Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim teşekkürler. Son olarak aspur istedim kargoyla o gelince onu da vermeyi düşünüyorum ek olarak
Merhaba hayırlı akşamlar 😊
Yavrular az yer, kursak dolmaz, zamanla alışır çoğaltırlar😊
Aspur, yeşil salata ve özellikle brokoli çok fayda eder, diğerlerini veriyorsunuz😊🤲
Pelet yem tavsiye etmem, tohumlar daha doğal işlenmemiştir, susam da verebilirsiniz, yavru muhabbet yemi de olur😊

mert10

Aktif Üye
Teşekkür ediyorum hocam o zaman sağolun dediklerinizi not edeyim onları da eklerim 😊

mert10

Aktif Üye
Demet hocam benim kuşlar sanırım 2 aylık felan ikisi de belki dişi 3 aylıktır. Bunları kilo alabilmeleri için haftada 2 3 gün mü kafesten çıkarayım yoksa hergün çıkarmaya mı devam edeyim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Demet hocam benim kuşlar sanırım 2 aylık felan ikisi de belki dişi 3 aylıktır. Bunları kilo alabilmeleri için haftada 2 3 gün mü kafesten çıkarayım yoksa hergün çıkarmaya mı devam edeyim
2-3 gün yeterli olur bir de daha aylıklar o nedenle gramlarında çok bir sorun yok ☺

mert10

Aktif Üye
Maşallah SüphanAllah 😊🤲mavi fıstık, beyaz beyefendi, çok da yakışıklı, bir çek😊🤲
Fıstık yerli😊🤲
Bakım ile iri yerli ve çek olurlar, beyefendi kalem gibi maşallah 😊🤲
Yavrularda baskın gelen gene bağlıdır, fakat erkek baskın gelecek gibi😉
İnşallah ya teşekkür ederim evet çok tatlılar 😊başka odalara başta koymuştum başka kafeslerle uzaktan birbirlerine kur yapıyorlardı en son dayanamadım aslında erkek çek kuşa kelime öğretecektim vazgeçtim artık yavruları olursa yavrularına kelimeleri ezberleteceğim artık bilmem mantıklı mı siz daha iyi bilirsiniz.Araştırdığım kadarıyla erkekle dişi birbiriyle aynı kafese girdikten sonra onları ayırınca strese depresyona giriyorlarmış

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnşallah ya teşekkür ederim evet çok tatlılar 😊başka odalara başta koymuştum başka kafeslerle uzaktan birbirlerine kur yapıyorlardı en son dayanamadım aslında erkek çek kuşa kelime öğretecektim vazgeçtim artık yavruları olursa yavrularına kelimeleri ezberleteceğim artık bilmem mantıklı mı siz daha iyi bilirsiniz.Araştırdığım kadarıyla erkekle dişi birbiriyle aynı kafese girdikten sonra onları ayırınca strese depresyona giriyorlarmış
Rica ederim 😊Çiftken yavrular konuşur endişe etmeyin, sürekli ilgilenin yavru olduğundan yadırgamazlar👍
Dişi de konuşur😊

mert10

Aktif Üye
3. fotoğraf dışkılar biraz formsuz, 3 gün üst üste probiyotik verin lütfen, mercimek tanesi kadar yarım suluğa 8 saat kalsın 😊
O fotoğraf geçen haftanın hocam burçak hocam sağolsun onu önermişti 😊3 gün uyguladım dediğiniz gibi şimdi iki kuşun da dışkısı düzeldi en büyük sorunum zayıflıkları

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Doğru yavruyken anlaşanlar ilerde çok güzel eş olur, bakım ile 4-5 ayda yumurtlayan kuzularım oldu👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
O fotoğraf geçen haftanın hocam burçak hocam sağolsun onu önermişti 😊3 gün uyguladım dediğiniz gibi şimdi iki kuşun da dışkısı düzeldi en büyük sorunum zayıflıkları
Zayıf değiller sıkıntı yok mâşâallâh, dış parazit damlası uygulayın tam zamanı,
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın
Üreme dönemi sıkıntı yaşamazsınız

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aaa öyle mi çok iyi o zaman günde 1 saat onlara ses dinletsem internetten yeter mi tahmini kaç ayda konuşurlar hocam
Öğrenmelerine bağlı, ilgi sevgi ve sabır💓 bol bol sabahın ilk saatlerinde daha etkili olur15 dk yeterli, mırıldanırlar bıcır bıcır sonra çözer, tabi sizde kulağına söyleyin, gözlerini izleyin 😊💓

Üst Alt