• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşlarımda parazit sorunu

azimegul

Yeni Üye
Muhabbet kuşlarımda parazit var . Bit mi bilmiyorum minik minik bocekler var geziyor bi iki tane masada gördüm . Bide önceki gün bebegimin beşiğinde oynadılar ve bebegimi biseyler ısırmış sanırım bit yada pire . Neyse şunu soracağım bugün petshoptan parazit spreyi alıp kuşlara sıksam faydası olur mi acaba parazit konusunda ?biraz uzun oldu ama sorunumun daha iyi anlaşılabilmesi için anlatmak istedim

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşlarımda parazit var . Bit mi bilmiyorum minik minik bocekler var geziyor bi iki tane masada gördüm . Bide önceki gün bebegimin beşiğinde oynadılar ve bebegimi biseyler ısırmış sanırım bit yada pire . Neyse şunu soracağım bugün petshoptan parazit spreyi alıp kuşlara sıksam faydası olur mi acaba parazit konusunda ?biraz uzun oldu ama sorunumun daha iyi anlaşılabilmesi için anlatmak istedim
Merhaba spreyi kafesi koruma amaçlı kafese sıkabilirsiniz ama kuş üzerine direkt sıkmayı Önermiyorum büyük ihtimalle bit var veteriner den
Parazit

Vilmectin

Zimec

Avromec

Baymec

bunlardan birini temin edin ense damlası yapmalı kafesi elma sirkesi ile dezenfekte etmelisiniz eğer bunları bulamazsanız veterinere kuş işin ense damlası yapıcam dediğiniz de şırınga içinde hazırladıkları enjektör veriyorlar ben 10 kuş için aldım 150 tl tuttu maliyeti de uygun ense damlası uapıcam dediğiniz de size de şırınga ile verebilir enseye uygulamalı anlatımını da anlatıyorlar

azimegul

Yeni Üye
Tamam teşekkür ederim bugün mutlaka halledeceğim . Bide oksiitlenmis kafes telleri kuslar tarafından kemirildiginde zehirlenmeye yol acarmi , böyle bir kafes kullanılabilir mi?

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Hay
Tamam teşekkür ederim bugün mutlaka halledeceğim . Bide oksiitlenmis kafes telleri kuslar tarafından kemirildiginde zehirlenmeye yol acarmi , böyle bir kafes kullanılabilir mi?
Hayır kullanılamaz zehirler dediğiniz gibi veya bakteri oluşturur enfeksiyon kapar her türlü zararlı plastik tünek de öyle bakteri yayar tahta tünek olmalı

Üst Alt