• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşlarım yuvalıga girmiyor

Ahmet1567

Yeni Üye
Merhaba 5 6 ay önce kafese yuvalık taktim ama icine bir kere bile girmedilie ama yuvaligin etrafını kemiriyolar bide kuslarim hep kur yapiyolar

Süleymano

Aktif Üye
Emektar Üye
Merhaba
Ronay abi gerekenleri söylemiş ek olarak benim söyleceğim birkaç şey ;
Tahta tünek kullanmanı tavsiye ederim Ronay abınınde soylediği gibi oyuncakları kaldırmanı tavsıye ederım
Çok fazla rahatsız etmeyin. Bakımlarını eksiksiz yapın.
Birde erkek kafese baskın değil ise çiftleşme zor olur. Baskın olmasını sağlamak içinde dişi kuşu baska kafese alın. Erkek ana kafeste kalsın ve orda 10 15 gun güzel bir bakımla besleyin . Baskın olduğunu sağa sola kur yaparsa daha iyi anlayabilirsiniz. Baskın olduğuna inandığınız zaman dişiyi yanına atın.Sonrası sabir işi :)
Hayırlı üretimler

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kafesteki 1 tünek ile oyuncağı çıkarın yem su ihtiyaçlarını görün haftada 1 yumurta maması yapın gerisine karışmayın inşaallah hallederler

Ferda aybi

Yeni Üye
Merhabalar petsoptan 3 aylık iki tane kuş aldım şu an 10 aylık oldular 2 aydır kur yapıyorlar çiftleşme olmadı yuvalik taktım dişi 1 veya 2 kez girip çıktı televizyon odasinda bakıyordum çocuk odasina aldım artık yuvaya girmiyor kenarlardan içine bakıyor birdr erkeğin ayağını ısırıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Cookir CANCAN

Yeni Üye
Küçükse kafese oyuncak takmayınız veya koymayınız.Kuş, yanlış bir hareket yapabilir.Dikkat edin, vahşileşmesin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun konumun resmini ve kafes düzenin resmini görebilir miyiz

Ferda aybi

Yeni Üye
Merhabalar kuslarimin resimlerini gördünüzmu cvp yazmadınız mrkla bekliyorum ikiside tam olarak kizismismi

Ferda aybi

Yeni Üye
Çok teşekkür ediyorum alakanız için peki onlara nasıl davranmaliyim konumları iyimi sizce hergun konuşuyorum onlarla temizliklerini 2 günde bir yapıyorum biraz bilgi verirseniz çok sevinirim

Emre A.

Tutkulu
Çok teşekkür ediyorum alakanız için peki onlara nasıl davranmaliyim konumları iyimi sizce hergun konuşuyorum onlarla temizliklerini 2 günde bir yapıyorum biraz bilgi verirseniz çok sevinirim
kuşları dışarı salmayın sadece temizlikte kafes alt tablasını değiştirip temizleyin. bu dönemde kuşlara mama yapıp verebilirsiniz. konuşmayı kesin kuşlarla olabildiğince az rahatsız edin ama arada bir kavga vs. oluyor mu diye kontrol edin çok sık değil

Üst Alt