• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşları yumurtası hakkında

smlk2004

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum ilk yumurtalarını yaptı. 3 yumurtası var. Neredeyse 10 gündür yumurta üzerinde oturuyor baktım yumurta içi boş. Ne yapayım yumurtaları atayım mı. Nasıl bir yol izleyeyim.

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, eğer yumurtaların boş olduğundan eminseniz alıp atabilirsiniz. Kızgınlık yumurtaları olabilir. Yuvalığı da çıkartın, takviye veriyorsanız düzenli kullanımına dikkat edin 🙏

sirius

Paylaşımcı
Muhtemelen Ece Hanımında dediği gibi kızgınlık yumurtasıdır içi boşsa. Genellikle dişi muhabbet kuşları üreme isteğiyle bu "kızgınlık yumurtası" dediğimiz yumurtaları yaparlar. İçinin boş olduğuna eminseniz atabilirsiniz. Eğer almaya müsaitseniz bir erkek erişkin muhabbet kuşu almanızı öneririm.

smlk2004

Yeni Üye
Muhtemelen Ece Hanımında dediği gibi kızgınlık yumurtasıdır içi boşsa. Genellikle dişi muhabbet kuşları üreme isteğiyle bu "kızgınlık yumurtası" dediğimiz yumurtaları yaparlar. İçinin boş olduğuna eminseniz atabilirsiniz. Eğer almaya müsaitseniz bir erkek erişkin muhabbet kuşu almanızı öneririm.
Erkek kuş var zaten. Çiftleşmelerine rağmen boş. Hiç damarlanma yok. Sarı beyaz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Erkek tüylü😊popo kısmının tüylerini kesin lütfen
Anüs ve etrafı kesilecek, döllüyor fakat tüyler spermin erişimine engel oluyor, dağılıyor bu yüzden boş olur
Keserseniz olumlu sonuç alırsınız diye düşünüyorum 😊
YouTube den izleyebilirsiniz kesilme şeklini😊

smlk2004

Yeni Üye
Erkek tüylü😊popo kısmının tüylerini kesin lütfen
Anüs ve etrafı kesilecek, döllüyor fakat tüyler spermin erişimine engel oluyor, dağılıyor bu yüzden boş olur
Keserseniz olumlu sonuç alırsınız diye düşünüyorum 😊
YouTube den izleyebilirsiniz kesilme şeklini😊
Popo etrafını beyaz kısa tüyler kalacak şekilde kestim. Boş yumurtaları da tekrar kontrol edip attım. Dişi kuş Biraz yumurtalarını aradı üzüldüm. Hala yuvalık ta. Erkek kuş da bu kesim işleminden çok hoşlanmadı zor yaptırdı ama yaptım. Bakalım tekrar ne zaman çiftleşecskler. Erkek kuş dişi kuşu yanına salınca hemen kur yapmaya başlıyor o hazırda.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Popo etrafını beyaz kısa tüyler kalacak şekilde kestim. Boş yumurtaları da tekrar kontrol edip attım. Dişi kuş Biraz yumurtalarını aradı üzüldüm. Hala yuvalık ta. Erkek kuş da bu kesim işleminden çok hoşlanmadı zor yaptırdı ama yaptım. Bakalım tekrar ne zaman çiftleşecskler. Erkek kuş dişi kuşu yanına salınca hemen kur yapmaya başlıyor o hazırda.
Tm çok iyi olmuş erkek tüyde olduğu zaman ve uzun tüyler olduğunda dölleme genelde başarısız olur😊hadi hayırlısı bakalım

Üst Alt