• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşları neden kafese girmek istemez?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Muhabbet kuşları neden kafese girmek istemez?
Bazen ne kadar uğraşsak da kuşlarımız kafesine girmek istemez bu sorunun belli başlı sebepleri vardır:

★Dışarıya çok alıştırmak. Kuşlarınızı dışarda fazla turtmanız bazen zararlı olabilir. Zararlarından biriside budur. Dışarıya alışan kuşlar kafese girmeyi istemezler. Zamanla dışarı da tutma süresini azaltırsanız onlar da düzene alışır ve bu sorunu çözebilirsiniz.

★Kafesten çıkarmamak. Eğer kuşunuzu dışarıya çıkarmıyorsanız onları çıkarınca sokmakta zorlanırsınız. Bu sorunu çözmek için kuşlarınızı düzenli şekilde salmalısınız. Düzenli salıyorsanız da salma süresini artırmalısınız.

★ Yeni aldıysanız. Genelde yeni alınan kuşlar kendisi girmek ister ancak nadir de olsa bazı kuşlar kafesine girmek istemez. Maalesef bu konuda yapabileceğiniz iki yöntem var:

-Acıkmasını beklemek.
-Avuçlamak. Ancak avuçlayıp koymak kesinlikle yanlıştır bu yüzden yapılmamalıdır.

★Kafes aksesuarlarından veya kafesine yeni koyulan bir cisimden korkmak. Genelde sık görülen bir şey. Sizin bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok ancak o aksesuara alıştırmayı deneyebilirsiniz. Örneğin koyabiliyorsanız üstüne yem veya sevdiği bir şey koyabilirsiniz. Bu şekilde acıkınca yemek için yanaşabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yagmuresra

Yeni Üye
bizde de dışarı çıkaramıyorz.bi çıkıyo pırrr uçup doğru kafese:)

yagmuresra

Yeni Üye
;)
kafeste ccok durdurmamaya calış yoksa cok kılo alır
gündüz işteyiz malesef akşam açıyorum ama istediği gibi çıkıp uçsun diye bikaç kez cıkıyo ama geri dönüyo kafesine çok dışarda kalmak istemıyo..
eve gelelı tam 1 ay oldu yaptığı seyler var ama eğitiminde çok mu geriyiz acaba düsünüyorum..
1 aydır evde olan kuş neler yapabılır genelde?

yagmuresra

Yeni Üye
Güvensiz olabilir size karşı yanlış bir şey yapmış olabilir misiniz? Örneğin avuçlama bağırma gibi gibi.
hiç elime almadım,parmaga alıştırdım ama kafes içinde yada biyerde dururken parmak uzattıgımda gelıyo,kafesinden cıkıpta hemen üstüme uçmuyo yanı daha gelemedik o aşamalara.
tüm gün kafeste oldugu için kafese çok bağlı oldugunu düşünoyurm artık.akşam 3-4 saat açık ama kendi isterse çıkıyo,zorlamıyorum

Üst Alt