Merhaba,
Çift muhabbet kuşumun yumurtası çatlamış. Şuan bir yavrumuz var. Ne yapmalıyım onun için. Mama hazırlayıp anneye mi vermeliyiz? Nasıl mama hazırlayacağım vs. Yardımcı olur musunuz?
Merhaba,
Çift muhabbet kuşumun yumurtası çatlamış. Şuan bir yavrumuz var. Ne yapmalıyım onun için. Mama hazırlayıp anneye mi vermeliyiz? Nasıl mama hazırlayacağım vs. Yardımcı olur musunuz?
Merhaba. Anaç kuşlara mama hazırlayabilirsiniz. Ben hergün yumurta haşlayıp veriyordum. Ayrıca brokoli ve havuç haşlayıp veriyordum. Kefesinde mutlaka kalamar kemiği mineral blok olsun. Yavruyu gözlemleyin ama çok dokunmayın. Anaçlar besliyor mu diye bakın sadece. Bir de not alın mutlaka yumurtadan çıktıkları tarihi. Ona göre yeme düşme zamanını ayarlarsınız. Yuvalığı da temizlemeyi unutmayın en geç 2 günde 1 temizleyin mutlaka. Yedek folluk alırsanız daha rahat edersiniz bu konuda.
Yuvalığımın içerisinde folluk yok. Folluk koyarsam kafese girip çıkarken sorun yaşamaz mı? Bir de yeni alıp koyarsam değişiklikten rahatsız olur mu acaba?
Yuvalığımın içerisinde folluk yok. Folluk koyarsam kafese girip çıkarken sorun yaşamaz mı? Bir de yeni alıp koyarsam değişiklikten rahatsız olur mu acaba?
Nasıl yani kuş direkt tahtaya mı yumurtladı? Folluk olmalı içinde, follukta ki oyuk yavru kuşların çarpık bacak olmamasında yardımcı olur. Düz olmasın taban. Kafese girip çıkmada sorun yaşamaz kuşlar. Full yuvalığı değiştirmenize gerek yok sadece boyutuna göre folluk alın 2 tane. Temizlerken hem yavrular da üşümez. Anaçlar da stres olmaz.