• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Eğitim

Crazybody

Yeni Üye
1 ay oldu kuşu alalı pet shop da sordum alişmiyo diye dediki avucuna al sev onu korkusunu yenmesi lağzim dedi ben korkak diye yapmiyordum avuca alip sevme olayini bu teknik hakkin da tecrubesi olan varmi ? işe yariyormu gerçekten

ROMM48

Aktif Üye
2-3 aylıkken çok fazla tepkı vermez avuca almaya ama genel olarak kuşlar avuç içine alınmaktan hoşlanmazlar,ele alıştırmak için öncelikle kafes dışına çıkarmadan parmak alıştırması yapmanız gerekir,size güvendiği takdirde yavaş yavaş aynı hareketleri dışarıda yapmaya devam edin,ani hareketlerden kaçının,parmağa gelmiyorsa avuçla yakalamaya çalışmayın ki size olan güveni sarsılmasın

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Avuca alman daha çok korkutur kafesin içine elini yavaşca sokarak önce kafes içi egitim vermelisin

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kendine alıştırmak için zorlamamalısın... Doğuştan edindikleri tedirginlik karakterini tetiklersin... Ve sana hiç güven duymaz... Bırak zamana ve bulunduğu ortam huzurlu olsun... Sabret biraz... Ani hareketlerden ve yüksek seslerden uzak tutmalısın... Ona bir bebek gibi bakmalısın... Bunları sağladığında sana güven duyup sana yaklaşacaktır...

Aydin E.

Aktif Üye
Benim kızımın elime omuzuma vs gelmesi ortalama 2-3 aylık bir süreyi bulmuştu. Üstelik artık 6 aylık falandı bana geldiğinde. Küçükten alıştırmak daha kolay malum. Zamanla parmağımda, dizimde uyuyacak düzeye gelmişti. Oyun oynuyor, bizimle temastan hoşlanıyordu. Bu canların her birinin farklı karakteri var. Ama hepsinin ihtiyacı aynı. Sadece güvende olduklarını, sevildiklerini bilmek ve tüm bunlara ek olarak zaman istiyorlar.