• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet bir gündür dışkısını yapmıyor

snur

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik tüy kabartma uyuklama dışkı yapmama
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ağu 2025
Kullanılan İlaç
ishal ilacı
merhabalar muhabbet kuşum erkek yaklaşık 8-9 yaşlarında normalde sağlıklı bakımlı bir kuş elimden geldiğince vitaminlerini bakımını eksik etmiyorum. 3 gündür biraz böyle halsizliği vardı ama yem yiyordu su içiyordu konuşuyordu oynuyordu neşesi yerindeydi dün biraz böyle uyuklama sürecindeydi ama yine yem yiyor su içiyordu ve komşumun kızı kuşunun da böyle olduğunu üşüttğünü söyledi ishal olduğunu söyledi ona da doktor bir ilaç cermiş kuşuma da ondan koydu bugün sıvı idrarını falan yapmış ama o yeşil kaka kısmı yok kakasını yapmadı pek yem de yemiyor elimle uzattığımda elimden aldı ama sanki yemedi attı gibi geldi ama yeşillik verirsem onu yiyor acaba kabız mı oldu anlamadım hatta sabah popusuna yapışan dışkıyı temizledim poposuuna yapışan dışkı normal görünüyordu balkona çıkarmıştım akşam bizimle çay içerken acaba orada mı üşüttü dedim 3 gün önce burada veterinerler de kuş türlerine bakmıyor bugün normalde uyukluyordu halsizdi tüylerini kabartıyordu az önce yeşillik görünce elimde biraz neşesi yerine geldi yeşillikde vermek istemiuorum aslında size sormak istedim hatta daldarı vermiştim normalde çok sever ama onu bile yemiyor sadece sabah bir kez dokunduğunu gördüm ama bence yemedi bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim Ekli dosyayı görüntüle 92513Ekli dosyayı görüntüle 92514Ekli dosyayı görüntüle 92515

Son düzenleme:

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz. Kuşunuza lütfen bilmediğiniz ilacı vermeyin. Ve kuşunuz açlık dışkısı yapmış acilen doyurmanız lazım. Balkonda üşütmüş olabilir önceliğiniz onu doyurmak şuan için. El besleme maması temin edebilirseniz edip doyurun şuan edemiyorsanız da en az 12 dk kaynatılmış yumurtanın sarısını suyla cıvıklaştırın kaşık yardımı ile vermeye çalışın kaşıkla veremezseniz enjektör kullanın

snur

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz. Kuşunuza lütfen bilmediğiniz ilacı vermeyin. Ve kuşunuz açlık dışkısı yapmış acilen doyurmanız lazım. Balkonda üşütmüş olabilir önceliğiniz onu doyurmak şuan için. El besleme maması temin edebilirseniz edip doyurun şuan edemiyorsanız da en az 12 dk kaynatılmış yumurtanın sarısını suyla cıvıklaştırın kaşık yardımı ile vermeye çalışın kaşıkla veremezseniz enjektör kullanın
tamamdır çok teşekkür ederim şimdi deneyeyim yeşillik yemek istiyor vermeyeyim değil mi ?

snur

Yeni Üye
Bu ara hoşbuldum teşekkür ederim forum da harika görünüyor :)

snur

Yeni Üye
Ne yaptınız besleyebildinizmi
Yumurta sarısı verdim biraz tdına baktı daha sonradan daldarı ve yeminden de biraz biraz yedi kakasını yapmaya başladı ama şimdi size kakasını da göstereceğim hala halsizliği var bazen tüy kabartıyor bazen iyi görünüyor

snur

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun.Probiyotik Verin Mutlaka. Diğer Önerileri Arkadaşlarımız yapmış. 🙏
önerdiğiniz bir marka var mı piyasada çok var bazıları çöp diyorlar bilemiyorum yada doğal prebiyotik öneriniz var mı evde ?

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bu vitaminleri mamaistten temin edip kullanabilirsiniz. Aldığınızda entrobac probiyotiği 3 gün su değiştirerek verin

snur

Yeni Üye
Rica Ederim Geçmiş Olsun 🤗
hala halsizliği devam ediyor ve demin elimle yem uzattım kıramadı sanki yemek için uzandı sonra gagasıyla attı bazılarını yedi gibi ama tam anlayamadım yem yiyemiyor mu acaba ama kakasını yapıyor sanki dışkısı düzelmeye başladı ama ishallik var biraz dün daldarıyı da yemişti çok daldarı da vermek istemiyorum ama tüy kabartıyor ve uyuyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
hala halsizliği devam ediyor ve demin elimle yem uzattım kıramadı sanki yemek için uzandı sonra gagasıyla attı bazılarını yedi gibi ama tam anlayamadım yem yiyemiyor mu acaba ama kakasını yapıyor sanki dışkısı düzelmeye başladı ama ishallik var biraz dün daldarıyı da yemişti çok daldarı da vermek istemiyorum ama tüy kabartıyor ve uyuyor
Merhaba. Önceki Diskilarinda Enfeksiyon Var. İsterseniz Bir Kanatli Uzmanına Diski Analizi Yaptırın. Bir Uzman Görmeli.

snur

Yeni Üye
Merhaba. Önceki Diskilarinda Enfeksiyon Var. İsterseniz Bir Kanatli Uzmanına Diski Analizi Yaptırın. Bir Uzman Görmeli.
buradaki veterinerler küçük hayvanlarla ilgilenmiyorlar öyle söylediler şimdi dışkısı biraz düzeldi ama bilemiyorum hala halsiz

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Diski Analizi İçin Kedi Köpek Veterineride Olur. Mikroskobik İnceleme Yapabilirler. Tahlil İçinde Konuşun Belki Kabul Eden Olur.

Üst Alt