• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

zeynepmi

Yeni Üye
Ağustos ayı civarında geceleri hafif tık tık sesleri başladı. Sonra yavaştan gündüzleri de yapmaya başladı. Çevredeki veterinerler genelde kedi köpek baktığı için kuştan fazla anlamadılar. Fazla uzağa da götüremiyoruz malum ortam yüzünden. Bir veteriner bir kaç vitamini karıştırıp bize verdi, suluğuna koyuyoruz 2-3 aydır. Geceleri üstünü de örtüyoruz. Lakin bu sesler daha da arttı, baya gıcırdama gibi sesler de eklendi yani. İştahı, enerjisi, konuşması felan çok şükür yerinde ama nefes alırken duyulur bir sesle ve gözle görülür şekilde bir rahatsızlık olduğu belli ama nedir çözemedik. Ballı yemlerden veriyorduk, belki içinde kullanılan yapışkandandır bu nefes sıkıntısı diye onu da vermeyi bıraktık ama yine düzelme olmadı. Uçarken (daha 2 metreyi bulmadan) nefesinde bir gıcırtılar başlıyor. Ne olduğunu bir türlü anlayamıyorum da, bilen eden biri var mı acaba? Videosunu da ekledim.

zeynepmi

Yeni Üye
bilen biri yok mu?

Son düzenleme:

zeynepmi

Yeni Üye
@Ronay Ayk bu siteye ilk kez yazdığım için çok bir bilgim yoktu, kusuruma bakmayın.
kuyruk aşağı yukarı sallanıyor evet.
öksürme/hapşırık (hangisi bilmiyorum) var.
nefes alırken ağzını nadiren hafifçe açıyor. ve o videodaki sesi gece-gündüz fark etmeksizin çıkartıyor, baya sesli bir şekilde.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Belirtiler solunum rahatsızlığı olduğunu gösteriyor.ilac kullanılması gerekiyor, hastalığı ilerlediği için petshoplarda satılan fayda etmez tavilin,Taylan , baytril 2,5 ml bunlardan birini bulup vermeye başlamalısınız ve yanında probiyotik alın diyazm 256 olabilir.aldiginiz ilacı ve katkıyı bizimle paylaşın dozajini size bildirelim geçmiş olsun

zeynepmi

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Belirtiler solunum rahatsızlığı olduğunu gösteriyor.ilac kullanılması gerekiyor, hastalığı ilerlediği için petshoplarda satılan fayda etmez tavilin,Taylan , baytril 2,5 ml bunlardan birini bulup vermeye başlamalısınız ve yanında probiyotik alın diyazm 256 olabilir.aldiginiz ilacı ve katkıyı bizimle paylaşın dozajini size bildirelim geçmiş olsun
diazyme 256 aldım fakat yakındaki veterinerde ilaç bulamadım, başka yere daha bakacağım. kuşun suluğu 50ml, acaba ilacı alınca bu probiyotik ve ilacı ne kadar, nasıl vermemiz lazım? (ilaç olarak tavilin alıcaz)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ağızdan bir damla ilaç suyuna da bir nohut tanesi kadar diyazm