• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Muahbbet kuşu almak istiyorum ama yine öleceğinden korkuyorum

Ege A.

Paylaşımcı
Muhabbet kuşu almak istiyorum ama önceki kuşum gibi ölmesinden korkuyorum

erenunl

Müdavim
Muhabbet kuşu almak istiyorum ama önceki kuşum gibi ölmesinden korkuyorum
Periyodik bir bakım tablosu oluştur kendine o bakım tablosuna göre ilerle uzun yıllar yaşar kuşun tabii canı veren Allah fakat daha sağlıklı olur diye düşünüyorum , probiyotik multivit b vitamini gerekli takviyeleri falan eksik etme , benim 6 yaşında bir sultan papağanım var ve kuşu 5 yıldır çok kötü beslemişim hep hasta oluyordu periyodik bir bakım tablosu oluşturdum tüyleri ve kendi duruşu bile düzeldi ötüşü bile sanki daha gür

Ege A.

Paylaşımcı
Periyodik bir bakım tablosu oluştur kendine o bakım tablosuna göre ilerle uzun yıllar yaşar kuşun tabii canı veren Allah fakat daha sağlıklı olur diye düşünüyorum , probiyotik multivit b vitamini gerekli takviyeleri falan eksik etme , benim 6 yaşında bir sultan papağanım var ve kuşu 5 yıldır çok kötü beslemişim hep hasta oluyordu periyodik bir bakım tablosu oluşturdum tüyleri ve kendi duruşu bile düzeldi ötüşü bile sanki daha gür
Peki papağan mı alayım yoksa muhabbet kuşumu yoksa ispinoz mu hangisi daha dirençli olur

erenunl

Müdavim
Peki papağan mı alayım yoksa muhabbet kuşumu yoksa ispinoz mu hangisi daha dirençli olur
Hangisini daha çok seviyorsanız onu alın derim , ben Sultan papağanı besliyorum mesela fakat muhabbet kuşu da besledim , sultan papağanlarını çocukluğumdan beri besliyorum diyebilirim bu yüzden sanırım bu kadar düşkünüm, size gelirsek eğer bence bir Sultan papağanı veya muhabbet alabilirsiniz eğitmeyi konuşturmayı falan düşünüyorsanız

ebrares

Müdavim
Sultan papağanı bakımı muhabbete göre daha kolay sanırım

Taha Y.

Müdavim
muhabbet kuşuda alabilirsin sultan papağınıda ama alırken hareketli olmasına dikkat et (y)

Ege A.

Paylaşımcı
Hangisini daha çok seviyorsanız onu alın derim , ben Sultan papağanı besliyorum mesela fakat muhabbet kuşu da besledim , sultan papağanlarını çocukluğumdan beri besliyorum diyebilirim bu yüzden sanırım bu kadar düşkünüm, size gelirsek eğer bence bir Sultan papağanı veya muhabbet alabilirsiniz eğitmeyi konuşturmayı falan düşünüyorsanız
Ben aslında sultan papağanı almak istiyorum çünkü çok tatlı geliyor bana şimdi muhabbet kuşları papağanlara kıyasla biraz daha küçük kuşlar olduğu için bağışıklık açısından biraz daha hassaslar diye düşunüyorum

erenunl

Müdavim
Ben aslında sultan papağanı almak istiyorum çünkü çok tatlı geliyor bana şimdi muhabbet kuşları papağanlara kıyasla biraz daha küçük kuşlar olduğu için bağışıklık açısından biraz daha hassaslar diye düşunüyorum
Yani öyle diyebiliriz sanırım insancıl kuşlar çok nazlı bir kuş dediğim gibi aşırı kıskanç kendi yavrusunu sevdiğim halde hemen elimin altına gelen bir kuş

Taha Y.

Müdavim
sultan papağını istiyorsanız sultan papağını alın

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir canlıda ne kadar çok mutasyonel durum varsa direnci o kadar düşük olur. Misal show muhabbet kuşları orjinallerden daha direncsizdir. Aynı şekilde mutasyonu olan muhabbet kusuda orijinal muhabbet kusundan daha direncsizdir. Tabi en önemli etken gen sagligi üretim koşulları ve bakım kalitesi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu korkuyla alacaksanız tavsiye etmem önce kafanızdan onu silin ve şunu unutmayın her canlı ölümü tadacaktır sadece siz yükümlü olduğunuz canlıya iyi ve düzenli bakarsanız araştırıp öğrenirseniz ömrü uzun olur inşallah