• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

monk cinsi papağanım kendi ayak tırnağını kökünden kopardı

Ayaz budak

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
31 Tem 2024
merhabalar monk cinsi papağanım dün sağ ayağındaki soldan 2. Parmağının tırnağını kökünden koparmış halsizlik sesinin çıkmaması üzerine kafesindeki kanlardan bunu anladım baticon sürdüm kabuk bağladı ve devam ettim bu günde kabuğu koparmış yine kanadı baticon sürdüm kanaması durdu o ayağı diğer ayağından çok sıcak ayağına erişememesi için boynuna boyunluk yapıp taktım uzun zamandır bizimle çokça kelime biliyor ve konuşuyor oynuyor neden böyle oldu bilmiyorum lütfen yardım edin piskolojisimi bozuldu intaharamı kalkışıyor anlamadım veterinere götürmelimiyim bilmiyorum bilen birisinden yardım istiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, tırnağında mantar, akar paraziti oluşmuştur, kaşıdıkçada çıkarmaya çabalamış ve koparmıştır
Baticon da iyot bulunur iyot Kuşlarımız için iyi olmaz😔lütfen Rif ampul uygulayın içinde iyot yoktur, sodyum vardır
Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Tedavi süreci çok hızlıdır, bakteri oluşumunu hemen engeller ve yok eder
İki ayağına gagasına sürün lütfen
Eczanelerde bulunuyor alın kırın ve günde 3-4 defa sürün kulak pamuğu ile 😊🤲geçmiş olsun

Ayaz budak

Yeni Üye
Fotoğrafat atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz
Ekli dosyayı görüntüle 67187
Merhaba, tırnağında mantar, akar paraziti oluşmuştur, kaşıdıkçada çıkarmaya çabalamış ve koparmıştır
Baticon da iyot bulunur iyot Kuşlarımız için iyi olmaz😔lütfen Rif ampul uygulayın içinde iyot yoktur, sodyum vardır
Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Tedavi süreci çok hızlıdır, bakteri oluşumunu hemen engeller ve yok eder
İki ayağına gagasına sürün lütfen
Eczanelerde bulunuyor alın kırın ve günde 3-4 defa sürün kulak pamuğu ile 😊🤲geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ben piskolojosinin bozulmasından çok korkmuştum ilk işim eczaneye gitmek.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 67187

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ben piskolojosinin bozulmasından çok korkmuştum ilk işim eczaneye gitmek.
Tırnak keratin yapısı olduğu için çok kolay kopar, dipte parazit olunca onu atmaya uğraşır ve gaga kuvvetli olunca da çeker atar
Şimdi diyeceksiniz ki nasıl hemen kopar😊
Bakteri, parazit orayı çürütür çürükte güçsüzleştirir ve çıkması kolay olur, insan tırnağı gibi, ezik tırnak çabuk çıkar ama diğerleri gelmez👍önlem alalım biz iki ayak ve gagaya sürün, mantar da olsa yayılmaz, tedavi eder😊
Gaga da ayağa temas ettiği içindir😊🤲endişe etmeyin lütfen 😊🤲

Ayaz budak

Yeni Üye
Tırnak keratin yapısı olduğu için çok kolay kopar, dipte parazit olunca onu atmaya uğraşır ve gaga kuvvetli olunca da çeker atar
Şimdi diyeceksiniz ki nasıl hemen kopar😊
Bakteri, parazit orayı çürütür çürükte güçsüzleştirir ve çıkması kolay olur, insan tırnağı gibi, ezik tırnak çabuk çıkar ama diğerleri gelmez👍önlem alalım biz iki ayak ve gagaya sürün, mantar da olsa yayılmaz, tedavi eder😊
Gaga da ayağa temas ettiği içindir😊🤲endişe etmeyin lütfen 😊🤲
Çok teşekkür ederim