• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Mısır granülü kaç günde bir değiştirilmeli?

Emre A.

Tutkulu
Kuşumun kafes altına sermek için mısır granülü aldım. Sizce granülü yemeye çalışır mı? Dışkısını yiyor bazen.. Tereddütteyim.

Birde kaç günde bir değiştirilmeli? 10kg aldım.

Ahmed

Tutkulu
Çünkü sıkıştırılmış olduğu için onu yiyince sindirmesi çok zor olur

beyzi

Aktif Üye
Evet kaç günde bir değiştirmeliyiz topaklanmış dışkılar oluyor sadece onları almak yeterli midir bir de hamster talaşı daha iyi olabilir mi acaba ?

Emre A.

Tutkulu
Evet kaç günde bir değiştirmeliyiz topaklanmış dışkılar oluyor sadece onları almak yeterli midir bir de hamster talaşı daha iyi olabilir mi acaba ?
ben mısır granülünden mastercips'e geçtim. mastercips ve kekik taban malzemesini karıştırıp kullanıyorum. mısır granülünden fazla gidiyor. ve kekik kokulu

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşumun kafes altına sermek için mısır granülü aldım. Sizce granülü yemeye çalışır mı? Dışkısını yiyor bazen.. Tereddütteyim.

Birde kaç günde bir değiştirilmeli? 10kg aldım.
Topaklanan dışkıları alıver Emrecim yerine yenilerini dökersin. Aynı işlemi bir daha yapacağın zaman da komple değiştirirsin. Yıllardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Kokuyu da engelliyor ancak aldığın yerde önceden böceklenmiş olmamasına dikkat etmen lazım. Başıma gelmedi ama örneklerini duydum.

Emre A.

Tutkulu
Topaklanan dışkıları alıver Emrecim yerine yenilerini dökersin. Aynı işlemi bir daha yapacağın zaman da komple değiştirirsin. Yıllardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Kokuyu da engelliyor ancak aldığın yerde önceden böceklenmiş olmamasına dikkat etmen lazım. Başıma gelmedi ama örneklerini duydum.
geçti bolu pazarı abi konuya bakıp yazalım lütfen. :D

beyzi

Aktif Üye
Hortlatmak yasak mı ona göre bileyim de 😅