• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Misafirlikte gördüğüm kuş

Bugün annemin yakın arkadaşına misafirliğe gitmiştim iki hafta önce yeni bir kuş aldıklarını söylediler fakat geldiğinde ishalmiş ve iştahsızlık durumu varmış bu hafta Yeni yeni yeni yemeye başlamış biz her geldiğimizde aşağıdaki resim gibi eğik duruyordu
IMG_20220925_171225.jpg
Elime aldığımda jilet kemik olmaya başladığını ve zayıf olduğu fark ettim sonra oturduğu yere yem koyunca yem yemeye başladığını fark ettim ve anladım ki bu güzel kuş yemliğe çok fazla erişemediği için yem yemiyor
Dışkısı normaldi videosunu da aşağıya koyucam acaba bu kuş için ne yapılabilir

Shaper

Aktif Üye
Gagasıda uzamış garibimin müdahale lazım sanki

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün annemin yakın arkadaşına misafirliğe gitmiştim iki hafta önce yeni bir kuş aldıklarını söylediler fakat geldiğinde ishalmiş ve iştahsızlık durumu varmış bu hafta Yeni yeni yeni yemeye başlamış biz her geldiğimizde aşağıdaki resim gibi eğik duruyordu
Ekli dosyayı görüntüle 33099
Elime aldığımda jilet kemik olmaya başladığını ve zayıf olduğu fark ettim sonra oturduğu yere yem koyunca yem yemeye başladığını fark ettim ve anladım ki bu güzel kuş yemliğe çok fazla erişemediği için yem yemiyor
Dışkısı normaldi videosunu da aşağıya koyucam acaba bu kuş için ne yapılabilir
Bence kuşun iyi bir bakıma ihtiyacı var. Gerekli takviyeler, mama, meyve sebze gibi. Bakım yapildigi zaman tosuncuk olur bence ☺ hocalarımız müsait olduklarında dönüş sağlarlar.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok güzel bir kuş fakat kafes şartları ona uygun değil. Plastik tünek ve ekipmanlar, tabanda boyalı gazete kağıdı vs. Ayrıca yemin ulaşılabileceği yere konulması lazım ve toparlanana kadar da günde bir kez takviye olarak elle besleme yapılması gerekir. ayrıca haftalık gerwit ve entrobac da kullanılmaya başlanırsa toparlar iyice bence

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Satıcıya atış serbest mi
Bu durumlar bakıcı ailenin soğumasına neden oluyor ilk defa kuş edinen kişilere ve o cana yazık

ama yine de haklısınız kuştan gram anlamayan annem kuşun hasta olduğunu anladı sahibi bu daha iyi hali geldiğinde çok bir şey yemiyordu dedi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ama yine de haklısınız kuştan gram anlamayan annem kuşun hasta olduğunu anladı sahibi bu daha iyi hali geldiğinde çok bir şey yemiyordu dedi
Bir akvaryum balık ve diğer canlılarına, bir de evcil kuşlara çok üzülüyorum. Sokak hayvanları gibi aç açıkta değiller, sahipleri var fakat bazıları sokak hayvanlarına imrenecek koşullarda yaşıyor gerçekten 😢

Çok güzel bir kuş fakat kafes şartları ona uygun değil. Plastik tünek ve ekipmanlar, tabanda boyalı gazete kağıdı vs. Ayrıca yemin ulaşılabileceği yere konulması lazım ve toparlanana kadar da günde bir kez takviye olarak elle besleme yapılması gerekir. ayrıca haftalık gerwit ve entrobac da kullanılmaya başlanırsa toparlar iyice bence
mamayı şırınga ile versek yutabilir mi

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
son durum nedir

Üst Alt