• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Minik kuşum oğlum zayıflıyor

Mutlusahane

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba. 3 yaşında bir oğlum var. Nisan ayında 35 gramdı. Sonrasında 1 ay önce tarttım 30 gram şu anda ise 25 gram. Hal hareketlerinde belirgin bir sıkıntı yok gibi ama bilemiyorum. Sadece biraz fazla kabarık duruyor normale nazaran, bide normalde yemleriyle oynamazdı şimdi akıllı yemlikten atıyor kırmadıgı yemleri bile. Hergün yemliğe çöp kısmındaki kırmadıklarını ekliyorum.
Çok endişeliyim. Çevremde kuş vet yok.
fotilerini koyuyorum. Kakasını da ekledim.

IMG_4569.jpegIMG_4306.jpegIMG_4309.jpegIMG_4814.jpeg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba. 3 yaşında bir oğlum var. Nisan ayında 35 gramdı. Sonrasında 1 ay önce tarttım 30 gram şu anda ise 25 gram. Hal hareketlerinde belirgin bir sıkıntı yok gibi ama bilemiyorum. Sadece biraz fazla kabarık duruyor normale nazaran, bide normalde yemleriyle oynamazdı şimdi akıllı yemlikten atıyor kırmadıgı yemleri bile. Hergün yemliğe çöp kısmındaki kırmadıklarını ekliyorum.
Çok endişeliyim. Çevremde kuş vet yok.
fotilerini koyuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 107170Ekli dosyayı görüntüle 107171Ekli dosyayı görüntüle 107172
Merhaba o bir Hanımefendi 🤗🤲
Çok zayıflamış acil el besleme maması ile besleyin aç kalmasın yemi değiştirin, kızıldaldarı aspur verin

Mutlusahane

Aktif Üye
Merhaba o bir Hanımefendi 🤗🤲
Çok zayıflamış acil el besleme maması ile besleyin aç kalmasın yemi değiştirin, kızıldaldarı aspur verin
Hanımefendi mi😅 burun kısmı mavi, alırken 30 günlüktü erkek demişlerdi.
Yemini yiyor aslında yeme gidiyor ama kırmadan atıyor hepsini. El besleme maması nasıl? Darıyı hemen alırım.
Hasta falan değildir di mi?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba zayıflığı Eğer altında yatan bir hastalığı yoksa kilo alır Ama kabarması iyi değildir. Hangi ıldesenız Size Uzman Onerelım. En Azından Muayene Edilmesi Gerekebilir.

Mutlusahane

Aktif Üye
Merhaba zayıflığı Eğer altında yatan bir hastalığı yoksa kilo alır Ama kabarması iyi değildir. Hangi ıldesenız Size Uzman Onerelım. En Azından Muayene Edilmesi Gerekebilir.
Batman. Önerirseniz cok mutlu olurum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşunuz dişi, versele laga A21 el besleme maması ile besleyin, gaga kenarından şiringa ile verin, ağız içi kontrol edin yara dilde kızarma var mı bakın, dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen

Mutlusahane

Aktif Üye
Kuşunuz dişi, versele laga A21 el besleme maması ile besleyin, gaga kenarından şiringa ile verin, ağız içi kontrol edin yara dilde kızarma var mı bakın, dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Nerden anladınız nasıl dişi 😅 çok şaşkınım 😂
İlk mesaja dışkısını ekledim. İsterseniz video falan da çekip atabilirim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nerden anladınız nasıl dişi 😅 çok şaşkınım 😂
İlk mesaja dışkısını ekledim. İsterseniz video falan da çekip atabilirim.
Burun delikleri etrafı beyaz, erkek olsa beyaz olmaz🤗 dışkıda idrar çok renkli büyük ihtimalle iç parazit, bakteri olasılığı yüksek
Öncelikle probiyotik temin edin, büyük petshop, veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada internetteenmamaist.com dan temin edebilirsiniz
Mutlaka besleyin aç kalmasın çok zayıflamış

Mutlusahane

Aktif Üye
Burun delikleri etrafı beyaz, erkek olsa beyaz olmaz🤗 dışkıda idrar çok renkli büyük ihtimalle iç parazit, bakteri olasılığı yüksek
Öncelikle probiyotik temin edin, büyük petshop, veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada internetteenmamaist.com dan temin edebilirsiniz
Mutlaka besleyin aç kalmasın çok zayıflamış
Yarın darı alıp mamaya bakıcam. Kuşlar için bir petshop varmış diyarbakırda oraya gidip bakcam detaylı. Probiyotik geçirir değil mi varsa da? Çok korkuyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yarın darı alıp mamaya bakıcam. Kuşlar için bir petshop varmış diyarbakırda oraya gidip bakcam detaylı. Probiyotik geçirir değil mi varsa da? Çok korkuyorum.
Yakınınızda petshop varsa elbesleme maması vardır aç kalamaz😔 probiyotik bağışıklık sistemi içindir bağırsak florasını düzenler fakat iç parazit varsa etki etmez veteriner hekim görmeli

Mutlusahane

Aktif Üye
Yakınınızda petshop varsa elbesleme maması vardır aç kalamaz😔 probiyotik bağışıklık sistemi içindir bağırsak florasını düzenler fakat iç parazit varsa etki etmez veteriner hekim görmeli
Tamam o zaman önce bunları alıp sonra veterinere götürcem teşekkür ederim

Mutlusahane

Aktif Üye
Mamasını aldım. Günde kaç kere kaç ml vermeliyim? Petshop anlattı ama size daha çok güveniyorum 😅

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Mamasını aldım. Günde kaç kere kaç ml vermeliyim? Petshop anlattı ama size daha çok güveniyorum 😅
Estağfurullah Şiringa ile verecekseniz önce kursağı kontrol edin, günde 2/3 defa besleyin, 2/3 ml rahat yer, kursağı boş olmalı bir sonraki besleme zamanı o zaman belli olur
Mama fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım
Gaga kenarından verin mamayı

Mutlusahane

Aktif Üye
Estağfurullah Şiringa ile verecekseniz önce kursağı kontrol edin, günde 2/3 defa besleyin, 2/3 ml rahat yer, kursağı boş olmalı bir sonraki besleme zamanı o zaman belli olur
Mama fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım
Gaga kenarından verin mamayı
IMG_4836.jpegIMG_4837.jpeg
biri mama öteki de darıyı görünce kuduran bebeğim 🥹🙏
Kursağın dolu olup olmadığını nasıl anlarım daha önce hiç bakmadım? Yani anlayabilir miyim? Ağzını açıp içeri mi bakıcam?
Bu arada petshop şırınganın üstüne top gibi takılan bişey verdi bunu ağzına sokacaksınız öyle vereceksiniz dedi kenar demedi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 107184Ekli dosyayı görüntüle 107185
biri mama öteki de darıyı görünce kuduran bebeğim 🥹🙏
Kursağın dolu olup olmadığını nasıl anlarım daha önce hiç bakmadım? Yani anlayabilir miyim? Ağzını açıp içeri mi bakıcam?
En güzel mamayı almışsınız, emeğinize yüreğinize sağlık 🤗🤲
Şimdi açın içinde şeffaf kapağı çıkarın kağıt var onuda alın
Su kaynatın kesinlikle çeşme arıtma su vermeyin
Kapalı şişe su kullanın
Kahve fincanı içine 1/2 çay kaşığı mama katın
Su iyce kaynasın,
Bir çay bardağına 2 parmak Sudan katın, içine kapalı şişeden su koyun 2 parmak yaklaşık 38/39 derece sıcak olsun suyunuz
Elinize damlatın yakmasın
Sonra mamaya yavaş yavaş katın suyu, su az gelirse mama koyulaşır su katın puding kıvamı olsun, şiringaya çekin yada pistonu çıkarın şiringa içine doldurun, havasını çıkarın
Gaga kenarından az az sıkın yutacaktır

Mutlusahane

Aktif Üye
En güzel mamayı almışsınız, emeğinize yüreğinize sağlık 🤗🤲
Şimdi açın içinde şeffaf kapağı çıkarın kağıt var onuda alın
Su kaynatın kesinlikle çeşme arıtma su vermeyin
Kapalı şişe su kullanın
Kahve fincanı içine 1/2 çay kaşığı mama katın
Su iyce kaynasın,
Bir çay bardağına 2 parmak Sudan katın, içine kapalı şişeden su koyun 2 parmak yaklaşık 38/39 derece sıcak olsun suyunuz
Elinize damlatın yakmasın
Sonra mamaya yavaş yavaş katın suyu, su az gelirse mama koyulaşır su katın puding kıvamı olsun, şiringaya çekin yada pistonu çıkarın şiringa içine doldurun, havasını çıkarın
Gaga kenarından az az sıkın yutacaktır
Tamamdır , peki kursak kontrolü nasıl yapılacak? Yanlış bişey yapmak istemiyorum korkuyorum zarar veririm diye.
Hazırladığım mama fazla gelirse sonraki gün kullanabilir miyim yoksa her seferinde taze mi yapmalıyım?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır , peki kursak kontrolü nasıl yapılacak? Yanlış bişey yapmak istemiyorum korkuyorum zarar veririm diye.
Hazırladığım mama fazla gelirse sonraki gün kullanabilir miyim yoksa her seferinde taze mi yapmalıyım?
Her sefer taze olmalı 👍 az yapın, tepeleme 1 çay kaşığı yeterli olur
Kursağı gögüs kısmında olur, elinizle bakın, tam ok ile İşaretlediğim yer kursak boş olunca düz olur dolunca şişkin 🙏

Ekli dosyalar

Mutlusahane

Aktif Üye
Her sefer taze olmalı 👍 az yapın, tepeleme 1 çay kaşığı yeterli olur
Kursağı gögüs kısmında olur, elinizle bakın, tam ok ile İşaretlediğim yer kursak boş olunca düz olur dolunca şişkin 🙏
Kontrol ettim şişkin değildi yedirdim 2/3 ml kadar cok zorladı yerken yarım saat sürdü yedirmem. Bıraktım cok durgun duruyor stres oldu sanırım onu öyle görünce üzülüyorum

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Batman'da egzotik Veteriner Kliniği diye Google'da aratırsanız birkaç tane klinik çıkıyor isterseniz bakın yani bilgim olsa ben önereceğim ama bilgim yok maalesef. Dalları yiyorsa daldırıverin Kızıl dalları iyi genelde çok severler