Merhabalar,Ben 2 ay önce sultan papağanı aldım veren kişi dişi olduğunu söyledi. Lütfen videoyu izleyerek yardımcı olur musunuz cinsiyeti nedir ?
Bende yeni sultan sahiplenenlerdenim yaptıgım araştırmaları ve mantıklı gelenleri sizinle paylaşayım.
İşin ustaları devreye girdiğinde hatam var ise lütfen düzeltsin, doğrusunu bende öğrenmek isterim;
- Veteriner ile görüşmemde kan tahlili ile tahmin yapabileceklerini, kesin bilgi için laboratuvar da dna testiyle teşhisten bahsettiler, çatı kontrolu olayını veterinerden duymadım o da mevcut imiş,
- Aldıgınız kuş üreticiden ise, üretim yaptığı takım hep aynı cinsiyet çıkartıyormuş. ÖR: üreyen takım albinoyu dişi veriyorsa surekli çıkan albinolar dişi olmaktaymış
-Melodik ötüş erkek, tek tip ötüş dişi bunuda 5-6 aylıkta çiftleşme isteği oldugu zaman gerçekleştiriyormuş
-Kanat altı benek teorisi, albino ve lutinolarda gözle görülmüyor mor ışık lazım (bende henüz deneyemedim ama deneyeceğim), sizdeki çok küçük sanırım. Tüy değişiminden sonra kanat altlarında benek var ise dişi yok ise erkek olduğu söyleniyor sizin kuşun rengindekiler gözle anlaşılır imiş,
-Eve Erkek olduğundan emin olduğum sultan getirdiğimde ötüşü kulak çınlatıyordu, dişilerde cılız ötüyor bu madde kendi gözlemimdir, teyide muhtaçtır.
Topladığım bilgiler bu kadar.
Son düzenleme: