• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Meyve ve sebze hangi aralıklarla verilir?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, yavru muhabbet kuşuma bugüne kadar marul, elma ve havuç verdim az miktarlarda. Ama bunları 2-3 gün arayla verdim emin olamadığım için. Her gün farklı bir yiyecek versem sorun olur mu? Yararlı ve zararlı olanları öğrenmeye çalışıyorum, elma vermeyin demişler ama bazı kişiler de verin demiş, kafam çok karışık bu konuda ☺ Hangi sıklıkta vereceğim ve neleri kesinlikle vermemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Rayus

Paylaşımcı
Merhabalar, yavru muhabbet kuşuma bugüne kadar marul, elma ve havuç verdim az miktarlarda. Ama bunları 2-3 gün arayla verdim emin olamadığım için. Her gün farklı bir yiyecek versem sorun olur mu? Yararlı ve zararlı olanları öğrenmeye çalışıyorum, elma vermeyin demişler ama bazı kişiler de verin demiş, kafam çok karışık bu konuda ☺ Hangi sıklıkta vereceğim ve neleri kesinlikle vermemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Elma verebilirsiniz çekirdeği olmadan , avokado, süt ürünleri,hurma, fasulye, sarımsak, greyfurt ve limon vermeyin 2-3 günde bir düzenli olarak verebilirsiniz, mama yapıp vermenizde güzel olabilir ama meyveleri çekirdekleri ile vermeyin

ixs54

Aktif Üye
bazı yorumlarda suluğuna sarımsaklı su yogurt suyu limon damlatan vs verende oluyor. bende suyuna 2-3 damla veriyorum mesela.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elma verebilirsiniz çekirdeği olmadan , avokado, süt ürünleri,hurma, fasulye, sarımsak, greyfurt ve limon vermeyin 2-3 günde bir düzenli olarak verebilirsiniz, mama yapıp vermenizde güzel olabilir ama meyveleri çekirdekleri ile vermeyin
Suda bekletilmiş sarımsak önermişler, ben de emin olamadım ☺ Teşekkür ederim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Organik olarak fermante olmayan şeyleri vermeyin yoğurt suyudur elma sirkesidir kendiniz yapmıyorsanız kusunuzdan uzak tutun

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Üst Alt