• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Merhabalar yine ben ve yeni evlat

Faik Akay

Aktif Üye
Bu evladın ismi Limon 1 hafta önce geldi evimize sorun şu ki yavru olduğu için uykuya çok mu ihtiyaç duyuyor bilmiyorum ama çok fazla uyuyor gibi geldi bana ve uyurkende kendinden geçiyor kafası falan düşüyor dışkısı normal gibi geldi bana ama dediğim gibi uykuya çok ihtiyacı oldugu icin olabilir mi videosu da mevcut gerekirse onu da eklerim. Şimdiden teşekkür ederim hocalarım

Uygar

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba hayırlı olsun kafası düşüyor derken streamable üzerinden video yükleyip linki paylaşır mısınız

Faik Akay

Aktif Üye
Merhaba hayırlı olsun kafası düşüyor derken streamable üzerinden video yükleyip linki paylaşır mısınız
Böyle birşey daha çok belirgin oluyor bazen ama videoda az biraz denk geldi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Böyle birşey daha çok belirgin oluyor bazen ama videoda az biraz denk geldi

Merhaba hanginize hoşgelmiş sefalar getirmiş 🤲🤗
Henüz bebek çok normal, dışkılar da iyi🤗🤲

Faik Akay

Aktif Üye
Diğer yavru evlada ne oldu. Bu yavruyada maşallah diyelim hanenize hayırlısı olsun 🌸
Sormayın hocam benden daha iyi bakar diye bir büyükbaş veterineri arkadaşa sahiplendirdim daha iyi baktı da zaten, ilaçlarını falan kullandı uğraştı falan ama maalesef .. Hala daha canım sıkılıyor aslında

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sormayın hocam benden daha iyi bakar diye bir büyükbaş veterineri arkadaşa sahiplendirdim daha iyi baktı da zaten, ilaçlarını falan kullandı uğraştı falan ama maalesef .. Hala daha canım sıkılıyor aslında
AA hasta mıydı. Başınız sağolsun. Rabbim bu yavrunuza sağlıklı ömrü versin inşallah 🌸

Faik Akay

Aktif Üye
AA hasta mıydı. Başınız sağolsun. Rabbim bu yavrunuza sağlıklı ömrü versin inşallah 🌸
Amin hocam maalesef o kadar kuş geldi geçti elimden hiçbirini hasta etmemiştik Maşallahları vardı bunda solunum yolu enfeksiyonu çıktı veteriner arkadaşları bir ilaç vermişler antibiyotik ama kullanılmasına rağmen kurtaramadık

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Amin hocam maalesef o kadar kuş geldi geçti elimden hiçbirini hasta etmemiştik Maşallahları vardı bunda solunum yolu enfeksiyonu çıktı veteriner arkadaşları bir ilaç vermişler antibiyotik ama kullanılmasına rağmen kurtaramadık
Bazen ne yaparsak yapalım maalesef olmuyor. Hastalıklar insanı psikolojik olarak çok yoruyor yıpratıyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Tekrardan başınız sağolsun. Bu minik evlat size iyi gelecektir 🌸

Faik Akay

Aktif Üye
Birde hocalarım asıl başka birşey soracaktım yapay zekaya hastalıktan nasıl korurum diye sorduğumda ayda bir kez suluğuna yarım çay kaşığı ev yapımı elma sirkesi koymamı söyledi sizce yapmalımıyım iyi olur mu O'nun için

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Birde hocalarım asıl başka birşey soracaktım yapay zekaya hastalıktan nasıl korurum diye sorduğumda ayda bir kez suluğuna yarım çay kaşığı ev yapımı elma sirkesi koymamı söyledi sizce yapmalımıyım iyi olur mu O'nun için
Doğal ev yapımı elma sirkesini bazı veteriner hekimler de öneriyor. Elinizde multivitamin gervit vs varsa hastalıklardan korunması için elzem bir durum yoksa yeterli olur diye düşünüyorum.

Faik Akay

Aktif Üye
Hocam o zaman 15 günde bir 5 damla gervit 15 günde bir de 2-3 damla sirke yapacağım teşekkür ederim

Faik Akay

Aktif Üye
Tekrardan Merhabalar hocalarım endişelerimle belki de canınızı sıkıyorum ama arada bu şekilde nefes almaya başladı bariz bir şekilde yerinde aşağı yukarı oynuyor nefes alıp verirken hasta olabilir mi ☹

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuyruk tüyleri biraz düzensiz. Şimdiden b kompleks vitamin desteği eğer vermiyorsanız sağlayın. Yavrular da heyecan stres gibi durumlar olabiliyor. Farkındaysanız nefes düzeni bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor ben solunumu sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum.

Faik Akay

Aktif Üye
Kuyruk tüyleri biraz düzensiz. Şimdiden b kompleks vitamin desteği eğer vermiyorsanız sağlayın. Yavrular da heyecan stres gibi durumlar olabiliyor. Farkındaysanız nefes düzeni bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor ben solunumu sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum.
Gagasını da açıp kapatıyor öyle derin derin nefes alıp verirken heyecan veya stres olacağı birşey yoktu ortada hatta eve geldim işten daha yeni fark ettim şimdiye kadar böyle değildi epey endişeliyim açıkçası

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gagasını da açıp kapatıyor öyle derin derin nefes alıp verirken heyecan veya stres olacağı birşey yoktu ortada hatta eve geldim işten daha yeni fark ettim şimdiye kadar böyle değildi epey endişeliyim açıkçası
Ortam nasıl sıcak mı. Direkt solunumu sıkıntılı demek için yine bana göre erken. Biraz daha gözlemlemek gerek.

Faik Akay

Aktif Üye
Ortam nasıl sıcak mı. Direkt solunumu sıkıntılı demek için yine bana göre erken. Biraz daha gözlemlemek gerek.
Valla hocam yaz ayları işte klima vs serinletici birşey de bulundurmuyoruz Limonu hasta etmesin diye kapı pencere açık cereyan görmeyecek yerde yani yaz aylarının sıcaklığı var bilemedim ki ben şimdi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Valla hocam yaz ayları işte klima vs serinletici birşey de bulundurmuyoruz Limonu hasta etmesin diye kapı pencere açık cereyan görmeyecek yerde yani yaz aylarının sıcaklığı var bilemedim ki ben şimdi
Şuan kuşlarda kuyruk sekmesi çok görülen bir durum yaşadığımız mevsimden dolayı bir de yavru olması daha da etken. Dediğim gibi biraz daha gözlemlemek gerek.

Üst Alt