• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Merhabalar. Bugün yeni bi çift kuş aldim.eve getirdiğimden beri böyle eğik duruyor. Bi hastalığı mi var yoksa başka bişey mi anlayamadim.

haktanturmaz

Yeni Üye
Merhabalar yeni bi çift kuş aldim bugün. Eve getirdigimdem beri böyle eğik duruyor, Hasta mi neyi var anlayamadim. Tuyleri de kabarık değil oylece duruyor,aldığım yerdeyken normaldi bilgisi olan varsa lutfen yardımcı olsun.

Ekli dosyalar

teks_winrer

Aktif Üye
Merhabalar yeni bi çift kuş aldim bugün. Eve getirdigimdem beri böyle eğik duruyor, Hasta mi neyi var anlayamadim. Tuyleri de kabarık değil oylece duruyor,aldığım yerdeyken normaldi bilgisi olan varsa lutfen yardımcı olsun.
Yeni bir ortama girdiği için alışıyordur. Birkaç gün gözlemleyin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bugün aldığınız kuşları pis kafese mi koydunuz. Dışkı dolu kafes mi eminde olamadım. Ahşap bir kutu mu? Ortamı temzleseydiniz keşke.

haktanturmaz

Yeni Üye
Ahşap kutu değil.Pislik konusunda da haklı olabilirsiniz ama olay bu kuş kafese koydugumdan beri böyle durmasi, ışıktan mi etkileniyor ya da baska bisey mi bunu merak ediyorum

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ahşap kutu değil.Pislik konusunda da haklı olabilirsiniz ama olay bu kuş kafese koydugumdan beri böyle durmasi, ışıktan mi etkileniyor ya da baska bisey mi bunu merak ediyorum
Işık rahatsız ediyordur ayrıca esas olay hijyen inanın en önemlisi o

haktanturmaz

Yeni Üye
ya biraz daha inceledim, ışık çok rahatsizz etmiyor bence bide kuş lutino. diğer kuşlar da bi problem yok. Acaba lutino olduğu için mi ışık etkiliyor

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ya biraz daha inceledim, ışık çok rahatsizz etmiyor bence bide kuş lutino. diğer kuşlar da bi problem yok. Acaba lutino olduğu için mi ışık etkiliyor
Isık çok parlak ve gündüz saati ışık yakmaya gerek yoktur. Yakıcaksanızda mat bir ısık kullanın

Batuş

Paylaşımcı
Bu çocuklar azıcık kafasını kaldırsalar çok ışık olduğu için gene ledler gözlerini alacaktır. Işıklandırmayı direk kafese değil de ortama yapsanız daha iyi olacaktır. Ayrıca bu çocuklar çok hassaslar maalesef. Kafes hijyeni her şeyden önce gelir. Bu konuda biraz daha hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Sorularınız ve öneri istekleriniz olursa arkadaşlarım her zaman destek olacaktırlar. Yazmaktan sormaktan çekinmeyin lütfen 🐦 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Daha iyi olmuş mu.ugrastim bayağı.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Gün ışığı yeterli olur, ekstra bir ışığa Led lambaya vs ihtiyaçları yoktur
Kuşlar gün ışığında rahat ederler hava kararınca uykuya geçerler, sizin de odanızın ışığı sönünce uyurlar, sizle beraber uyanırlar😊
Göz yapıları çok hassastır doğal ışık ister
Çok güzel dizayn etmişsiniz fakat lütfen sökün hepsini
Gözde kalıcı sorun oluşabilir, zamanla oluşurda
Doğal olsun lütfen
Akvaryum olsa tm diycem fakat bunlar kuş 😊
Şöyle düşünün size doğru yanan bir araba farı😔ve gitmiyor sürekli üzerinizde
Nasıl rahatsız eder😔
Lütfen çıkarın odanızın ışığı yeterli😊

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok parlak ışık yani aydınlık bir odada ışığa gerek yok hatta bence ışık süresi uzayınca sirkadyen ritmi bozuluyor bu da hormon bozukluğuna yol açar maalesef..

haktanturmaz

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Gün ışığı yeterli olur, ekstra bir ışığa Led lambaya vs ihtiyaçları yoktur
Kuşlar gün ışığında rahat ederler hava kararınca uykuya geçerler, sizin de odanızın ışığı sönünce uyurlar, sizle beraber uyanırlar😊
Göz yapıları çok hassastır doğal ışık ister
Çok güzel dizayn etmişsiniz fakat lütfen sökün hepsini
Gözde kalıcı sorun oluşabilir, zamanla oluşurda
Doğal olsun lütfen
Akvaryum olsa tm diycem fakat bunlar kuş 😊
Şöyle düşünün size doğru yanan bir araba farı😔ve gitmiyor sürekli üzerinizde
Nasıl rahatsız eder😔
Lütfen çıkarın odanızın ışığı yeterli😊
Ama sorun şu ki bu dolap kafes ve benim odam gün içinde çok az güneş ışığı alıyor.Odam çoğu zaman karanlık kalıyor bu yüzden takmak istedim zaten. ustede eğimli taktığım için gözlerine çok gelmiyor ışıksız gerçekten çok karanlık oluyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ama sorun şu ki bu dolap kafes ve benim odam gün içinde çok az güneş ışığı alıyor.Odam çoğu zaman karanlık kalıyor bu yüzden takmak istedim zaten. ustede eğimli taktığım için gözlerine çok gelmiyor ışıksız gerçekten çok karanlık oluyor.
Tekrar merhaba 😊Yurt gibi bir yer mi orası ranzalar görünüyor, şöyle yapabilirsiniz kafesin üzerinden alın ve mümkünse yan dolabın kenarına takın, uzak kalsın yada sarı değil de beyaz Led olabilir, sarı gözlerine zarar verir
Yada işaretlediğim yerlerden az yansıma olur
Bu şekilde olmaz çok üzgünüm kuşlar stres yapar😔

Ekli dosyalar

haktanturmaz

Yeni Üye
Tekrar merhaba 😊Yurt gibi bir yer mi orası ranzalar görünüyor, şöyle yapabilirsiniz kafesin üzerinden alın ve mümkünse yan dolabın kenarına takın, uzak kalsın yada sarı değil de beyaz Led olabilir, sarı gözlerine zarar verir
Yada işaretlediğim yerlerden az yansıma olur
Bu şekilde olmaz çok üzgünüm kuşlar stres yapar😔
Ya şimdi burası yurt değil benim evim ve bu kafesi kendi ellerimle yaptim. led konusunu da chatgptye danışarak bu ledi almıştım.bide bi detay daha ekleyeyim aslında ışık o kadar çok vurmuyor, telefonum biraz eski olduğu için böyle fazla görünüyor.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ya şimdi burası yurt değil benim evim ve bu kafesi kendi ellerimle yaptim. led konusunu da chatgptye danışarak bu ledi almıştım.bide bi detay daha ekleyeyim aslında ışık o kadar çok vurmuyor, telefonum biraz eski olduğu için böyle fazla görünüyor.
Anladım lütfen yanlış anlamayın beni😊
Tercih sizin ve son söz yine sizindir bizler öneririz, nere yanlış nere doğru söyleriz,
Emeğinize yüreğinize sağlık 😊🤲çok güzel yapmışsınız
Siz bilirsiniz son söz sizindir

Üst Alt