• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba

Oğuzhan

Yeni Üye
10 aylık 1 çift show muhabbet kuşum var ikisinide 1 aylıkken aldım. Dişi kuşum 1 haftadır yuvalıktan artık çıkmıyor. Son 2 3 aydır takip ediyorum çifleşme olıyor mu diye ama malesef olmadı. Erkek yuvalık önünde onu besliyor akşam olunca erkekte sürekli yuvada oluyor. Çifleşmeleri için yuvalıkta 4 aydır kalamar kemiği var haftadar 1 2 gün yumurta havuç nane kırmızı pancar ve keçi boynuzu tozu maması yapıp veriyorum. Haftada 1 gün Suluklarına gerwit W veriyorum. Kuşlar kavga etmiyor süper anlaşıyorlar hatta. Dişi kuş 3 4 gündür yuvalığı kazmaya başladı. Ama çifleştiklerine şahit olmadım. Acaba dişi kuş kızgınlık yumurtası mı atacak.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
10 aylık 1 çift show muhabbet kuşum var ikisinide 1 aylıkken aldım. Dişi kuşum 1 haftadır yuvalıktan artık çıkmıyor. Son 2 3 aydır takip ediyorum çifleşme olıyor mu diye ama malesef olmadı. Erkek yuvalık önünde onu besliyor akşam olunca erkekte sürekli yuvada oluyor. Çifleşmeleri için yuvalıkta 4 aydır kalamar kemiği var haftadar 1 2 gün yumurta havuç nane kırmızı pancar ve keçi boynuzu tozu maması yapıp veriyorum. Haftada 1 gün Suluklarına gerwit W veriyorum. Kuşlar kavga etmiyor süper anlaşıyorlar hatta. Dişi kuş 3 4 gündür yuvalığı kazmaya başladı. Ama çifleştiklerine şahit olmadım. Acaba dişi kuş kızgınlık yumurtası mı atacak.
Biraz saha zaman verin bırakın kızgınlıkta olsa yumurtlasın üzerine yatsın tecrübe edinsin biraz zaman sonra boş ise alırsınız. Zamanla işi öğrenir dolu yumurta gelmeye başlar. İlk kuluçkada doluşuk beklemeyin show jumbolarda bu doluluk oranı dahada düşüyor :) 5 yumurtada 2 tane 3 tane max kuşlaron popo tüylerini alırsın çiftleşme gördüğünde tıraşlaman gerekir. Çünkü show tüy olarak uzun olduğu için erkek üreme organını kapatıe yumurtayı döllemede sıkıntı çok olur

Oğuzhan

Yeni Üye
Dün gece yumurtladı. Bu akşam üzeri yumurtayı kırıp yuva dışına atmışlar. Sanırım erkek yaptı. Dişi yuvadan hiç çıkmıyor. Yem için dışarı çıkınca da erkek baskı yapıyor çifleşmek için. Dişi tekrar erkekten kaçmak için yuvalığa giriyor. Anlamadım gitti. Neyse bekleyeceğiz bakalım.

Özkan

Aktif Üye
Dün gece yumurtladı. Bu akşam üzeri yumurtayı kırıp yuva dışına atmışlar. Sanırım erkek yaptı. Dişi yuvadan hiç çıkmıyor. Yem için dışarı çıkınca da erkek baskı yapıyor çifleşmek için. Dişi tekrar erkekten kaçmak için yuvalığa giriyor. Anlamadım gitti. Neyse bekleyeceğiz bakalım.
İşte bunlar kuşları bir an önce kizginlastirmakdan geçiyor bu kadar aşırı yüklenmeyin kuslariniza birde bunlar jumbo öyle yerliler gibi arsız değil en ufak huzursuzlukda yumurtaları telef ederler 1 sefer yumurtladi dışı artik destek vermeyin erkek biraz sakinleş sin devamı rahat gelir

Oğuzhan

Yeni Üye
Bugün öğle 2. Yumurtayı yaptı akşam üzeri baktım o da kırılmış aldım yuvalıktan yumurtayı. Yuvalıkta mısır granürü var acaba üzerine yatınca ondan dolayımı kırılıyor yoksa dikkat etmedikleri için mi? Yuvalığa talaş mı atmalıyım?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bugün öğle 2. Yumurtayı yaptı akşam üzeri baktım o da kırılmış aldım yuvalıktan yumurtayı. Yuvalıkta mısır granürü var acaba üzerine yatınca ondan dolayımı kırılıyor yoksa dikkat etmedikleri için mi? Yuvalığa talaş mı atmalıyım?
Ben mısır granürü önermiyorum sonuçta sert bir cisim. talaş deneyin çok az koyun yine olursa sahte yumurta denersiniz

Limon time

Aktif Üye
Kafese yumurta kabuğu koyabilirsiniz ben faydasını gördüm

Üst Alt