• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba

Oktay

Aktif Üye
Dişi kuşum Kuşum 1 ay önce top gibi tünekte uyuyordu ilaç kullandım şırıngayla ağızdan 7 gün ilaç kullandık kabarma gitti ceresi normale döndü ama dışkıdaki dağılmayı çözemedim bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Oktay

Aktif Üye
Kursak mantariydi kuş şimdi yem yiyor mama yiyor su içiyor tünekte hareketli ötüyor ama arada durgunlaşıyor dışkısı normal değil dili de yok derdini anlatsin karnımı ağrıyo n’oluyo çözemedim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle merhaba,
şuan ürün olarak kullandığınız bir şey var mı, yada haftalık olarak neler kullanıyorsunuz?
Yeminiz nasıl, mama veriyor musunuz? kısacası beslenmeleri ile ilgili bilgi gerekiyor.

Oktay

Aktif Üye
öncelikle merhaba,
şuan ürün olarak kullandığınız bir şey var mı, yada haftalık olarak neler kullanıyorsunuz?
Yeminiz nasıl, mama veriyor musunuz? kısacası beslenmeleri ile ilgili bilgi gerekiyor.
Mamalari 3 günde 1 4in max bide hap vardı kursak mantarini düzelttik ceresi falan düzeldi kullandığı yem versele lage sularina haftada 3 gün vitamin ben iç parazit kurtlanma olarak şüphelendim dışkı dağınık olduğundan

Oktay

Aktif Üye
Mamalari 3 günde 1 4in max bide hap vardı kursak mantarini düzelttik ceresi falan düzeldi kullandığı yem versele lage sularina haftada 3 gün vitamin ben iç parazit kurtlanma olarak şüphelendim dışkı dağınık olduğundan
Ama şu an ilaçlarini kullanmıyorum zararı dokanır 1 ay oldu mantari düzeleli vitaminli su içiyor

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
probiyotik veriyor musunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gereken bilgi verilmiştir.. teşekkürler 😊 diyazm gelince düzenli şekilde kullanın dışkılarda hastalık yok

Oktay

Aktif Üye
Gereken bilgi verilmiştir.. teşekkürler 😊 diyazm gelince düzenli şekilde kullanın dışkılarda hastalık yok
gereken bilgi maalesef yetersiz kalmış kuşu veterinere götürdüm ateşi var dedi iğne yapıldı ve antibiyotik verildi 5 gün kullanılacak dışkısıda temiz değilmiş intihap oluşmuş bağırsakta :((((( mümkünse anlayanlar yazsın dışkı temiz değil demiştim herkes temiz dedi :((((((

Oktay

Aktif Üye
İç parazit kurtlanma dedi dışkıdan örnek aldılar ve intihap var dendi iç parazit kurtlanma deniyormuş

Oktay

Aktif Üye
Kuş bugün uyuklamaya başladi bende götürdüm ateşi çok yüksek dedi lütfen doğru bilgiler sunmanızı rica ediyorum

Oktay

Aktif Üye
Bu kuşum çok sağlıklı dışkısıda bu normali bu değilmidir siyah beyaz kahverengi kuruyunca siyah oluyor

Oktay

Aktif Üye
Kimse size neden yanlış bilgi sunsun ki konuyu yeni gördüm.Kimse bir dışkıya bakarak ama Dünya daki kimse kuş kesin şudur diyemez tahmin yürütür arkadaşlar yürütmüş tahminler yanlış veya doğru bizler veteriner değiliz her yazımın sonunda emin bile olsam veterinere danış ve tahlil yap deriz.Gerekeni veteriner söylemiş tahlilde yaptı diyorsunuz üstüne söz söylenmez bence tavrınızı biraz daha yumuşatın herkes yardımcı olmaya çalışmış saygılarımla , inşAllah kuşunuz düzelir.Teşekkürler...

Ayrıca forumu gezin veterinere gitme imkanı olamayan çok can kurtardık onlar bir can bize emanet elimizden geleni yapamaya çalışıyoruz.
Neyse iyi günler

Oktay

Aktif Üye
Hocam zaten herşeyi demiş. Hastalıklarda öncelik bir kanatlı uzmanı ama imkan yoksa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her veterinerde kuştan anlamıyor bu yüzden kanatlı uzmanı diyoruz. Çok kez gördük ağır ilaçlar verip devamına Probiyotik vermeyen veteriner. Sizin veterineriniz herşeyi söylemiş gördüğüm kadarıyla umarım o ilaçların akabinde Probiyotikte söylemiştir. Geçmiş olsun
Probiyotik devamlı kullan dedi diazym bağışıklığı yükselir toparlanır dedi ama verdiği ilacı kullanmam gerek 5 gün ondan sonra onu kullancam beni kimse yanlış anlamasin lütfen dışkısı temiz dendiği için ben öyle yazdım daha kötü olacakti sizin tavsiyelerinizi beyendiğim için üye oldum buraya tekrardan tşk ederim

Oktay

Aktif Üye
Kimse sizi yanlış anlamadı Oktay bey kuşunuzun iyi olmasına sevindim size yorum yapmışlar içinize sinmediyse bizleri etiketleyin yine sinmezse veteriner gidin bizlerde bu işin kanatlı uzmanı değiliz.Sizin kuşunuzunu sağlıklı olmasını isteriz hatta siziden de sağlıklı kuşunuzu paylaşmanızı ailemizde kalmanızı çok isteriz teşekkürler anlayışınız için 🙂
Tabiki paylaşırım yinede bişey olursa hepinizle danışırım ilginize tşk ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkıları temiz dedim o fotolari yine atın yine derim.. bizler arkadaşlarin dediği gibi kanatlı uzmanı değiliz ve genelde önceliğimiz kanatlı uzmanı önermektir.. kuşu getirin bana cere ve ayaklarından ateşini vetin ölçerek anladığını elimle anlarım.. dışkıya gelince renkli bir bezin üstünde gördüğüme verdiğim cevabı yargılamayın, bizler mikroskopla bakmıyoruz ki.. lütfen kırılacak bir durum görmüyorum ronayin dediği gibi önceliğiniz her zaman imkanlar dahilinde kanatlı uzmanı ve analizler olsun.. anlayışınız için teşekkürler.. bizlerle kalın , canların iyi olmasına sevindim sağlıklı günler dilerim 😊

Üst Alt