• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba

bbatuhan

Yeni Üye
Normalde kur şeklinde suya katıyorum .
Eğer suya kanulan bir takviseye veriyorsam 2 gün temiz su 3. Gün başka takviye sonra yine 2 gün temiz su gibi.
Mamaya kattigim takviyeler olduğu zaman bu sefer sularına her hangi bir vitamin eklemiyirum.
Daha sonra dinlenme 10-15 gün herhangi bir vitamin yada başka birşey eklemiyirum .
İskelet yapıları gayet güzel çok fazla yağlanma yok tuyleride gayet berrak ve parlak.
Her gün çok azda olsa gözle kontrol yapiyorum gaga göz tüy yapısı yani takipteyim.

bbatuhan

Yeni Üye
Bir cuma sabahından merhaba.
Yeni verdiğim mama siparişlerim geldi.
Bu sefer kuş toprağı ve verselalaga in mamanın yanında meyveli çirpan mamada aldım.
Kokusu muhteşem yiyesim geldi.
Bu sefer mamayı biraz daha çeşitli hazırladım.
Maş ve buğday çimlendirmesi,sağlık tohumu,meyveli çirpan mama,tarçın,kuş toprağı ve fertivit katkısı.
Gayet kıvamlı ve lezzetli göründü gözüme.
Ben mamaları 2-3 günlük hazırlıyorum ve buzdolabında muhafaza ediyorum kapaklı bir kabın var , malesef günlük yapamıyorum.bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım bozulma kokma yada başka bir sorunla karşılaşmadım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir cuma sabahından merhaba.
Yeni verdiğim mama siparişlerim geldi.
Bu sefer kuş toprağı ve verselalaga in mamanın yanında meyveli çirpan mamada aldım.
Kokusu muhteşem yiyesim geldi.
Bu sefer mamayı biraz daha çeşitli hazırladım.
Maş ve buğday çimlendirmesi,sağlık tohumu,meyveli çirpan mama,tarçın,kuş toprağı ve fertivit katkısı.
Gayet kıvamlı ve lezzetli göründü gözüme.
Ben mamaları 2-3 günlük hazırlıyorum ve buzdolabında muhafaza ediyorum kapaklı bir kabın var , malesef günlük yapamıyorum.bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım bozulma kokma yada başka bir sorunla karşılaşmadım.
Çok fazla karışık ve çok bekletiyorsunuz bir verimlik ve çimlendirmeyi karıştırmadan vermenizi tavsiye ederim 😊👍

bbatuhan

Yeni Üye
Çok fazla karışık ve çok bekletiyorsunuz bir verimlik ve çimlendirmeyi karıştırmadan vermenizi tavsiye ederim 😊👍
Onuda yapıyorum arada ama sadece çimlendirme verince inanılmaz dağıtıyorlar.
Tafiyiniz üzerine cam talaşı aldım ve kafesteki taban demirini kaldiricam ,ayakları yere basicak o zman da deniyecegim çimlendirmesi dagitsalarda yerden yiyeceklerdir.
Malesef bu kuşlar çok pasaklı ve çok yem karıştıriyir.
Yediğinden daha çok döküyorlar desem yeridir zaten artık yemlikten değil güveç kabla yem koymaya basliyacagim birde bu şekilde deniyecegim.
Profesyonel yemlikler var çok pahalı geldi kendim yapmayı düşündüm pleksiden daha pahalıya çıktı.
Bir formül düşünmem lazım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Izgaraları kaldırırsanız bu sefer dışkılarıyla temas ederler, dışkılarını da yerler.

Kuşların pasaklı ve dağınık olduğu zaten bir gerçek. Bunu bilerek beslemek gerekiyor. Ben halının üzerine komple örtü örtüp üzerine daldarı koyuyorum. Onlar daldarıların tanesini örtüye rağmen her tarafa saçmayı başarıyorlar.Gülü seven dikenine katlanır. 🙂

bbatuhan

Yeni Üye
Izgaraları kaldırırsanız bu sefer dışkılarıyla temas ederler, dışkılarını da yerler.

Kuşların pasaklı ve dağınık olduğu zaten bir gerçek. Bunu bilerek beslemek gerekiyor. Ben halının üzerine komple örtü örtüp üzerine daldarı koyuyorum. Onlar daldarıların tanesini örtüye rağmen her tarafa saçmayı başarıyorlar.Gülü seven dikenine katlanır. 🙂
Bir çok üretici salma kafes kullanıyor .Eğer taban izgarisi boş olursa belki yerler ama tabana çam ağacı talaşı sericegim için çok sorun olacağını sanmıyorum.
Bir ara az miktar kullandım fiski üstünde hemen kuruyup sertlesiyor.

bbatuhan

Yeni Üye
Bir pazar maması daha .
Bir havuc ,biraz tarçın verselalaga clasik vs yebinaldigim adını unuttum mevveli yem , çay kaşığı ucu kadar entrobac bakteri kültürü.
Kıvam konusunda artık tam tutturmaya başladım yavaş yavaş öğreniyorum.

Üst Alt