• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba

bbatuhan

Yeni Üye
Herkeze merhaba .
Bugün kendimi tanıttıktan sonra evimde kuşları ve yaşam alanlarını paylaşmak isterim.
Dişi kuşu 2021 Eylül ayında 40 günlük erkek olanı ise Aralık sonu 35 günlük gibi evlat edindim.
Yandan mandallı büyük bir kafesin vardı ama onun yerine seba 60 lik büyük kapili bir kafes daha aldım .
Yem olarak hazır paket yemler yerine kendim emin önünden kafama göre sevdiği yemleri karışım olarak alıp veriyorum.hem paket yemlere göre daha bereketli oluyor hemde istediğim karışımı veriyorum.
Aklıma geldikçe yada haftada 3-4 kes saflik tohumu,vakit buldukça da mama takviyesi yapmaya çalışıyorum.
Bu arada gerwit,toubenfit,sodecol,entrobac gibi hazır 7 li üretici seti almıştım çok menun kaldım ve hala onlardan düzenli olarak takviye yapıyorum.
Suluklar en geç 2 günde bir defisiyor.
Kafeste 3 ahşap tünek var 2 tanesi hazır bir tanesinide denizde bulduğum zeytin ağacı dalından kendim yaptım.
Çok sık tartışma ciksada genelde anlasiyorlar ve sanırım eş oldular.
Dişi kizisma dönemine girdi sanırım ama erkekte şuan bir hareket yok sadece kafa sallayıp yem kusuyor.
Bu kurlasmalardan ötürü yuvalık taktım ve şuanda beklemedeyim hem yuvaya alışması hemde onlara zaman tanımak istedim.
Kalamar kemiği ve minaralli bir karışım kafeslerinde var.
Arada kızıl dal darida ilave ediyorum.
Kendime bu kadar bakmıyorum desem yeridir.
Yem olarak pelet yemde sunuyorum rasyon pelet yem var belki duymuşsunuzdur tavsiye üzerine aldım ve gayet güzel tüketiyorlar.ben memnun kaldım.
Uzun zamandır çimlendirme yapmiyorum,yakında onada başlarım.
İşlerim çok yoğun ve bazen unutuyorum ve kufleniyor.
Kafesi ve kuşlara arada ılık suyla hazirladigim Virkon-s sikiyorim.hem duş niyetinde hemde mantar ve diğer bakterilere karşı iyi olduğu söyleniyor diye.
Şimdilik bu kadar...
Aklıma geldikçe yada sizlerin sormak istediği yada yorumu olursa karşılıklı istişare ederiz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Küçük sevimli yaratıklar 😊 Forpus Papağanı çok bambaşka papağanlardir benim şuan ilgi alanım onlar 👍 Uzun uzun emek vererek yazmışsın ve çokta güzel bakıyorsun bu yüzden sana bir kaç öneride bulunacam ister yapar ister yapmazsin sana kalmış.Ben aklına gelecek her şeyi denedim ve bu küçük kuşların yerden yemesini sevdiğini gördüm yani eğer imkanınız varsa ızgarayı çıkarıp tabana güzel bir taban malzemesi alın bu taban kumu olur, pellet çam talaşı olur, Master cips olur veya yeni çıkan kekikli taban malzemesi olabilir sonra bir tane güveç kabı temin ediniz onlara güzel hazırladığınız menüyü sunabilirsiniz.. Sonra o kadar çok katkıya gerek yok meyve ve sebze günleriniz olsun haftada bir veya iki kez mevsiminde sebze ve meyve verin mamaya katarak veya çok karıştırmadan sade de verebilirsiniz yani vitamin olarak gerwit ve probiyotik olarak entrobac yeterlidir birde günlük su tazeleyin çünkü bunlar sulara salya bırakır kirletirler böylece bakteri oluşur.Tül kullanmayın tırnakları takılmasın günlük oda temizliği yeter ayrıca eğer üremesini istiyorsanız biraz daha yüksege koyun faydasını göreceksiniz.Bu kuşlar başta dediğim gibi çok bambaşkadır insan gibiler kıskanır, sahiplenir , yuvalanir, hisleri var hissederler insanı anlarlar bağ kurarlar hayırlısı olsun inşallah 😊

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kafesi özenerek hazırlamışsınız hoşuma gitti. Birde doğal görünüyor. Forpusları daha yakından görmek isterim biraz uzak çekim olmuş. :)

bbatuhan

Yeni Üye
Küçük sevimli yaratıklar 😊 Forpus Papağanı çok bambaşka papağanlardir benim şuan ilgi alanım onlar 👍 Uzun uzun emek vererek yazmışsın ve çokta güzel bakıyorsun bu yüzden sana bir kaç öneride bulunacam ister yapar ister yapmazsin sana kalmış.Ben aklına gelecek her şeyi denedim ve bu küçük kuşların yerden yemesini sevdiğini gördüm yani eğer imkanınız varsa ızgarayı çıkarıp tabana güzel bir taban malzemesi alın bu taban kumu olur, pellet çam talaşı olur, Master cips olur veya yeni çıkan kekikli taban malzemesi olabilir sonra bir tane güveç kabı temin ediniz onlara güzel hazırladığınız menüyü sunabilirsiniz.. Sonra o kadar çok katkıya gerek yok meyve ve sebze günleriniz olsun haftada bir veya iki kez mevsiminde sebze ve meyve verin mamaya katarak veya çok karıştırmadan sade de verebilirsiniz yani vitamin olarak gerwit ve probiyotik olarak entrobac yeterlidir birde günlük su tazeleyin çünkü bunlar sulara salya bırakır kirletirler böylece bakteri oluşur.Tül kullanmayın tırnakları takılmasın günlük oda temizliği yeter ayrıca eğer üremesini istiyorsanız biraz daha yüksege koyun faydasını göreceksiniz.Bu kuşlar başta dediğim gibi çok bambaşkadır insan gibiler kıskanır, sahiplenir , yuvalanir, hisleri var hissederler insanı anlarlar bağ kurarlar hayırlısı olsun inşallah 😊
Tafisyen için teşekkür ederim taban malzemesi aslında kullanıyordum bitti çok fazla şehir dışına çıktığım için sipariş veremedim.
Izgarayı çıkarmak hiç aklama gelmedi ama manalarını onlar için aldığım güveç var geniş ve büyük onla servis ediyorum hatta bazen yemlerinide bu şekilde sunuyorum.
Ama deniyecegim.
Tül konusuna gelirsek eğer kafesi yüksüz kullanirsam yeni bir eve taşınmak lazım ev ahali problem.mecburum tül ile kullanmaya inanılmaz yem dağıtıyorlar.
Forpus kuşlarının avcı kuşlar olduğunu söylemişti bir arkadaş oda yemlerini yerde servis ediyordu ama bende ayakları diski olmasın temiz olsun diye uğraştım açıkçası.
Tırnaklarına düzenli bakım ve törpü yapıyorum şuana kadar takılma yok birde çok ince aralıklı tül alıyorum özel alıyorum desem yeridir akvaryum kepçesi gibi.
Meyve sadece bir kaç defa verdim ama bu akşamdan basliyim bir mevyve tabaki hazırlayayım.
Teşekkürler yorumlarını için.

bbatuhan

Yeni Üye
Kafesi özenerek hazırlamışsınız hoşuma gitti. Birde doğal görünüyor. Forpusları daha yakından görmek isterim biraz uzak çekim olmuş. :)
Çok yakından çekemiyorum hemen telefona geliyorlar kafeste çekim yaptığım zaman korkuyorlar ama saldigim zaman telefonu isirmaktan kendilerini alikoyanuyirlar.
Aslinda çok videoları ama ama büyüt büyük yukleyemedim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok yakından çekemiyorum hemen telefona geliyorlar kafeste çekim yaptığım zaman korkuyorlar ama saldigim zaman telefonu isirmaktan kendilerini alikoyanuyirlar.
Aslinda çok videoları ama ama büyüt büyük yukleyemedim.
Videoyu streamable com üzerinden yükleyip linkini buraya ekleyebilirsiniz 😊

bbatuhan

Yeni Üye

Sanırım oldu.
Bu kurlasmadan sonra kafeslerine yuvalik taktim. Beklemedeyiz bakalım ne olacak.

bbatuhan

Yeni Üye
Her zaman kuşları dışarı cikaramiyorum evdekiler korkuyor.
Ev ahali uyuyunca bazen dışarı çıkarıyorum.
Bugünde onlardan biri malesef çok ışık olmadığı için kamera bazı anlarda flu çekiyorum ama ben bir video ekliyeyim.
Normalde bizde akşam 9 bilemedin 9.30 da ışıklar kapanır şuan saat aksam 10 ve uykuları geldi.
Birde video ekliyeyim.

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maşallah çok tatlılar. Hep sağlıklı olmaları dileğiyle. :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok tatlılar maşallah insanın bir forpus sahiplenesi geliyor 😍 bu kuşlarin kuyrukları hep böyle kısa mi bilmedigimden soruyorum 🤭🙂

bbatuhan

Yeni Üye
Evet hepsinin kuyruğu kısa uzamiyor.
Hatta bugün cicekpazari namı diğer hayvan pazarındaydim bir kaç kuşçu baya forpus getirmiş renk renk forpuslar vardı.
Hepsi ayni hepsi çok güzel.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evet hepsinin kuyruğu kısa uzamiyor.
Hatta bugün cicekpazari namı diğer hayvan pazarındaydim bir kaç kuşçu baya forpus getirmiş renk renk forpuslar vardı.
Hepsi ayni hepsi çok güzel.
Sizler nereden sahiplendiniz?

bbatuhan

Yeni Üye
Ben bir tanesini üreticiden aldım(hediye olarak bir arkadaşım aldı) , diğer kusda başka bir şahıstan (evde kendi kuşlarının yavrusu) yavru olarak temin ettim.

bbatuhan

Yeni Üye
Bugün mama günü kendimce elimdeki malzemelerle mama hazırladım.
Normalde pancar,havuç biraz maydanozlu servis yaparım ama bugün dolapta hiç biri yoktu bende verselalaga klasik nemli mama icicnde ceviz içini ezdim,biraz tarçın ,sağlık tohumu,çok az kekik,gerwit-t ,BT fort ve entrobac ekledim.
Mama yanında bir dalda kırmızı sarı koydum şuanda gayet güzel bir şekilde yediler.
Haftaya bu çeşit değişecek hemen hemen vakit buldukca mama veriyorum kuşlara.
Hafataya meyveli nemli mama karışımı yapacağım inşallah.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sevdiler mi yiyorlar mı bari? 😁

bbatuhan

Yeni Üye
Evet her zmanki gibi akşama kadar bitirirler.
Ben mamaları 2 yada 3 günlük hazırlayıp buz dolabina koyuyorum.
Şuana kadar bir sorun yaşamadım.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sizin kuşları gördükçe insanın forpus alası geliyor. 😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bugün mama günü kendimce elimdeki malzemelerle mama hazırladım.
Normalde pancar,havuç biraz maydanozlu servis yaparım ama bugün dolapta hiç biri yoktu bende verselalaga klasik nemli mama icicnde ceviz içini ezdim,biraz tarçın ,sağlık tohumu,çok az kekik,gerwit-t ,BT fort ve entrobac ekledim.
Mama yanında bir dalda kırmızı sarı koydum şuanda gayet güzel bir şekilde yediler.
Haftaya bu çeşit değişecek hemen hemen vakit buldukca mama veriyorum kuşlara.
Hafataya meyveli nemli mama karışımı yapacağım inşallah.
Gerwit, BT ve entrobac hepsi bir arada çok fazla değil mi 😯 karaciğeri çok yorarsınız 😔

Üst Alt