• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Memati aşırı strese girdi sanırım.

papagai33

Aktif Üye
Merhabalar,

Sultan papağanım Memati bize geleli 2 hafta oldu olmadı ama hızlı denecek kadar bize alıştı işte dükkanımıza gelen yabancı müşterilere ötüyor kedince konuşuyordu fakat sorun şu ki dün gece bizim dükkanımıza hırsız girdi. ( iş yerinde fazla vakit geçirdiğim için orada besliyorum)

Ve bu hırsızlar 5-6 saat dükkanda durmuş yerde kan izleri vardı artık Memati'yi almaya çalışmışlar da o mu ısırıp ellerini kanatmış hiç bilmiyorum ama bu olaydan sonra memati hiç ötmedi. öyle durdu yem yedi su içti.

Babamın demesine göre de üşüyor sanırım o yüzzden kafesin yarısını örttük öyle yapınca biraz canlandı ziliyle falan oynadı ama ötmüyor halen.

Şimdi ben ne yapmalıyım? Üşüdüğü için yuvalık alıp takayım mı? İçine girer ısınır belki. Bir de morali tekrar nasıl yerine gelir?

Şimdiden teşekkür ederim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba zarar verdilerse dediğiniz gibi almaya çalıştılarsa şoka girmiştir durgunluğun sebebi büyük ihtimalle odur. Yuvalığa gireceğini pek sanmıyorum. Kafes yanına sıcak su torbası koyabilirsiniz. Yada elektrikli soba çok yaklaştırmamak kaydıyla. Videosunu görebilir miyiz. Güncel dışkılara da bir bakalım. Bu arada çok geçmiş olsun. İsterseniz akşamları eve giderken yanınıza alın. Yine korkabilir kanat çırpıp kendine zarar verebilir.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bir hırsız 5-6 saat dükkanda durmaz bence.

Bende Aslı arkadaşıma katılıyorum. İş yerindense ev daha güvenli. Gün içinde akşam saatlerinde de olsa sizinle zaman geçirirse sorun olmaz gündüz evde tek olması.

mortsvivants

Paylaşımcı
Çok geçmiş olsun, ne güzel tam alıştı derken

papagai33

Aktif Üye
Bir hırsız 5-6 saat dükkanda durmaz bence.

Bende Aslı arkadaşıma katılıyorum. İş yerindense ev daha güvenli. Gün içinde akşam saatlerinde de olsa sizinle zaman geçirirse sorun olmaz gündüz evde tek olması.
İnanması güç ama bu durmuş hatta bilgisayarımdan müzik dinlemişş. Gemişinden bakınca anladım. Daha sonra kamera kayıtlarına baktığımızda sabah 7 de dükkandan çıkıp gitmiş. Memati'ye bir şey yapmamış da bilemiyoruz tabi ne oldu. Memati yiyor içiyor zille oynuyor ama neşeli durmuyor. Yani her gelen yabancıya öten kuş bu olaydan sonra bir sürü polis geldi etti hiç tepki vermedi.

papagai33

Aktif Üye
Merhaba zarar verdilerse dediğiniz gibi almaya çalıştılarsa şoka girmiştir durgunluğun sebebi büyük ihtimalle odur. Yuvalığa gireceğini pek sanmıyorum. Kafes yanına sıcak su torbası koyabilirsiniz. Yada elektrikli soba çok yaklaştırmamak kaydıyla. Videosunu görebilir miyiz. Güncel dışkılara da bir bakalım. Bu arada çok geçmiş olsun. İsterseniz akşamları eve giderken yanınıza alın. Yine korkabilir kanat çırpıp kendine zarar verebilir.
videonun sonunda diski ya odaklandım. Eve götürmek istemiyorum çünkü eve git gel yaparken çok strese giriyor panik oluyor yolda. Evde de ben hiç denecek kadar az duruyorum zaten hayatım işyerinde geçiyor. Ama bu gidişle geçici süre babamlara bıracak gibiyim.

İlginiz için teşekkür ederim

IMG_9418.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Videonun sonundaki dışkıyı pek anlayamadım. Siz temiz beyaz peçeteye dört beş tane taze dışkı atarsanız daha iyi olur. Ama korkmuş görünüyor. Korku stres kaynaklı da dışkı değişimi olur. Elinizde probiyotik varsa suluğuna ekleyin bir iki gün.

papagai33

Aktif Üye
Videonun sonundaki dışkıyı pek anlayamadım. Siz temiz beyaz peçeteye dört beş tane taze dışkı atarsanız daha iyi olur. Ama korkmuş görünüyor. Korku stres kaynaklı da dışkı değişimi olur. Elinizde probiyotik varsa suluğuna ekleyin bir iki gün.
Şimdi keyfi yerine geldi herhalde ötmeye başladı. Çok üstüne gitmedim ben de. Bu da diskinin daha net hali. Suyuna vitamin koyacağım. Probiyotik daha almadım. Akşam da üstünü örterim. Ya da sıcak su kavanozu koyarım dışına bez sarıp
. IMG_9419.jpeg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi keyfi yerine geldi herhalde ötmeye başladı. Çok üstüne gitmedim ben de. Bu da diskinin daha net hali. Suyuna vitamin koyacağım. Probiyotik daha almadım. Akşam da üstünü örterim. Ya da sıcak su kavanozu koyarım dışına bez sarıp
. Ekli dosyayı görüntüle 70920
Tabana kağıt havlu koyarmısınız o şekilde yaptığı dışkılar görelim daha net yorumlar yaparız 👍

mortsvivants

Paylaşımcı
Size daha iyi alışması açısından elinize sevebileceği sebzelerden ufak alıp kafese doğru tutabilirsiniz, benimki ilk geldiği zamanlar evden ve bizden korktuğu vakitler alışması için öyle yapıyordum. Hoşuna gidiyordu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş insana alışık olduğu için size iki haftada uyum sağlamış. Yoksa yetişkin ve yabani bir kuşu iki haftada alışması elbette imkansız değil ama çok güç. Yani geçmişi insana alışkın Olduğundan yine çabuk toparlanır. Muhtemelen gece hengamede kanat çırparak kanama olmuştur. Bu formda bir kuş insanı ısırsada etrafı bulaştıracak şekilde insanı kanatamaz. Gece ani hareketler onu korkutmuştur mutlaka. Siz ilgilenmeye devam edin çabuk toparlayacaktır.

papagai33

Aktif Üye
Size daha iyi alışması açısından elinize sevebileceği sebzelerden ufak alıp kafese doğru tutabilirsiniz, benimki ilk geldiği zamanlar evden ve bizden korktuğu vakitler alışması için öyle yapıyordum. Hoşuna gidiyordu
Ne seviyor bilmiyorum da ceviz vereyim bari onu çok sevmişti bir keresinde. Teşekkür ediyorm bilgi için. Şimd iyi ama bugün normal ötmeye başladı o da atlattı biz de :D

papagai33

Aktif Üye
Kuş insana alışık olduğu için size iki haftada uyum sağlamış. Yoksa yetişkin ve yabani bir kuşu iki haftada alışması elbette imkansız değil ama çok güç. Yani geçmişi insana alışkın Olduğundan yine çabuk toparlanır. Muhtemelen gece hengamede kanat çırparak kanama olmuştur. Bu formda bir kuş insanı ısırsada etrafı bulaştıracak şekilde insanı kanatamaz. Gece ani hareketler onu korkutmuştur mutlaka. Siz ilgilenmeye devam edin çabuk toparlayacaktır.
kuşum iyi zarar görmemiş sanırım eleman içeri girerken kesti elini. Bugün keyfi yerine geldi noormale devam ediyor tek korkum akşam üşümesi içine gireceğini bilsem yuvalık alacağım ama girmez diyorlar. Neler yapmamı önerirsiniz ilgi olarak? gidip konuşayım mı yoksa seveceği şeyleri mi vereyim? Teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
kuşum iyi zarar görmemiş sanırım eleman içeri girerken kesti elini. Bugün keyfi yerine geldi noormale devam ediyor tek korkum akşam üşümesi içine gireceğini bilsem yuvalık alacağım ama girmez diyorlar. Neler yapmamı önerirsiniz ilgi olarak? gidip konuşayım mı yoksa seveceği şeyleri mi vereyim? Teşekkürler
Merhaba, Kızıl daldarı, yulaf verin, gecelerinde üşümemesi için üzerini kafesin tek tarafı açık kalacak şekilde örtebilirsiniz,
Brokoli ve kırmızı biber de çok faydalıdır çok da severler
İlk yadırgar sonra yer👍😊🤲

mortsvivants

Paylaşımcı
Ne seviyor bilmiyorum da ceviz vereyim bari onu çok sevmişti bir keresinde. Teşekkür ediyorm bilgi için. Şimd iyi ama bugün normal ötmeye başladı o da atlattı biz de :D
Teşekkür ederim, ben maydonoz marul havuç vs. veriyorum ancak hepsini abartmadan, özellikle maydonozun fazlası zararlı diye okumuştum, ne kadar deli gibi sevse de abartmadan veriyorum. Sevindim iyi olmasına, umarım daha çok alışır

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim, ben maydonoz marul havuç vs. veriyorum ancak hepsini abartmadan, özellikle maydonozun fazlası zararlı diye okumuştum, ne kadar deli gibi sevse de abartmadan veriyorum. Sevindim iyi olmasına, umarım daha çok alışır
Merhaba maydanozun fazlası vücuttaki Calsiyumun azalmasına etki eder
Verirken yaprak değil de saplarını verin daha iyi olur😊🤲
Brokoli, tere, kırmızı biber, köy biberi, dereotu çok daha zengindir vitamin bakımından 😊

Üst Alt