• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mavişin sorunu ne😣

Serap

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kaşınma tüğ yolma
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2021
Kullanılan İlaç
Bitterbeak
Merhaba benim kuşumun adı Maviş sürekli kaşınıyor kabarıyor silkeleniyor kafasını gagasını sürtüyor ayaklarınıda kaşıyor çok tüğünü yoluyor önce veterinere götürdüm damla sıktı bit var demişti bide vitamin vermişti biraz hafiflemişti ama şimdi yine aynı bende yem aldıgım yerdeki kişiye sordum o bir sprey verdi bitter beak diye bir sprey bu acı yaparmış kaşınmazmız tüğünü yolmasını engeller dedi ama bit ilacı degil dedi anlamadan vermeyelim kimyasal dedi zehir sonucta dedi iki gündür kullanıyorum henüz etki etmedi hala kaşınmaya devam ediyo onu öyle gördükçe üzülüyorum ne yapsam bilemedim artık nesi oldugunu tam anlasam ona göre bir tedavi uygulucam ama bilemiyorum ki birde artık kafa ve boyun tarafında derisi görünecek şekilde dökülüyo tüğleri yardımcı olabilirseniz cok sevinirim🙏🏻

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes temizliğine dikkat edin sirkeli sıcak suyla yemlikler tünekler dahil herşeyi yıkayın lavanta yağı biberiye yağı ve sarımsak yağını su ile karıştırıp kafese ve kuşa bir kaç fiş sikabilirsiniz. Kuşun fotoğraflarını yüklerseniz ustadlar daha doğru bilgi verecektir.