• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Mamaya Eklenenler Hakkında...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizde yedik özellikle yumurtalı çiftim. 😄
Yumurta,ıspanak ve buğday ruşeymi ile toprak, kum, kömür koydum. Her şeyi doldurunca mama çok kalıyor, her mamada farklı farklı malzeme ama az olsun dedim bundan sonra böyle devam. 🤭

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
şapur şapur yiyor...

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah ona,afiyetle yesin. 😍

Abi ben şu meşhur semiz otundan aldım bugün.😁 Bunu mamaya katabiliyor muyuz? Katacaksak ne kadar katalım.

Birde kereviz için ne diyorsun? 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Semizotunu sebze olarak ayrı ver... Yapraklarını yesin... Çok faydalı ve en önemlisi mevsimi... Bahçeden yetiştirilmiş olursa en süperi... Kerevizin sapı verilir... Ama benim sıpa sevmedi... Kerevizin yapraklarını ayıklaman gerekir çünkü çok zararlı... Ayrıca kereviz sapını fazla verirsen ishale neden olur...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Semizotunu sebze olarak ayrı ver... Yapraklarını yesin... Çok faydalı ve en önemlisi mevsimi... Bahçeden yetiştirilmiş olursa en süperi... Kerevizin sapı verilir... Ama benim sıpa sevmedi... Kerevizin yapraklarını ayıklaman gerekir çünkü çok zararlı... Ayrıca kereviz sapını fazla verirsen ishale neden olur...
Pazardan aldım maalesef.🥲
Yarın iyice temizleyip vereyim bizimkilere.

Sapı dediğin yaprak ile alt yumru kısmın ortasını mı diyorsun yoksa alttaki yumruyu mu diyorsun abi.👀

EnesGenç

Eski Forumcu
Semiz otu yoğurtla da çok güzel gider . Tohumunu alıp ufak saksilarq dikin Derim hem organik hem saglikli

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mama için bu ürünü kullanan var mı?

Son düzenleme:

ROMM48

Aktif Üye
ben 1 adet haşlanmış yumurta
1 adet havuç
1/4 kırmızı elma
2 adet bebe bisküvisi
yarım çay kaşığı mısır tozu
yarım çay kaşığı kadar pul biber koyuyorum
öncelikle havuç ve elmayı rendeleyip suyunu iyice sıkıp tabağa yayıyorum kurumasını beklıyorum biraz,sonrasında diğerlerini ekleyip bi yarım saat kadar da bekletiyorum..2 adet muhabbet kuşu olduğu için hazırladığım mamayı 2 prçaya bölüp kalanı buzdolabında saklıyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ben 1 adet haşlanmış yumurta
1 adet havuç
1/4 kırmızı elma
2 adet bebe bisküvisi
yarım çay kaşığı mısır tozu
yarım çay kaşığı kadar pul biber koyuyorum
öncelikle havuç ve elmayı rendeleyip suyunu iyice sıkıp tabağa yayıyorum kurumasını beklıyorum biraz,sonrasında diğerlerini ekleyip bi yarım saat kadar da bekletiyorum..2 adet muhabbet kuşu olduğu için hazırladığım mamayı 2 prçaya bölüp kalanı buzdolabında saklıyorum
Öncellikle haşlanmış yumurta en az 20 dk haşlanmalı... Ve en önemlisi çabuk bozulduğu için fazla uzun süre sunulmamalıdır. Onun yerine kaliteli hazır mama vermenizi öneririm. Pul biberi vermeyin zararlı... Onun yerine kekik ve doğal kapya biberi verin... Bebe bisküvisinde çok şeker var ve zararlıdır...

ROMM48

Aktif Üye
Öncellikle haşlanmış yumurta en az 20 dk haşlanmalı... Ve en önemlisi çabuk bozulduğu için fazla uzun süre sunulmamalıdır. Onun yerine kaliteli hazır mama vermenizi öneririm. Pul biberi vermeyin zararlı... Onun yerine kekik ve doğal kapya biberi verin... Bebe bisküvisinde çok şeker var ve zararlıdır...
Aslında uzun süre haşlıyorum 20 dk yı bulmuyor belki ama 15 dakıka falan halşıyorum,extra olarak kabuugunu da kucuk parcalar halınde kırıyorum kalsıyım ucun,pulbıberı çıkarabılırım haklısınız onun yerıne kekık koyabılırım,mamyı verdıkten yaklasık 4 saat sonra falan kafesten alıyorum,bebe bıskuvısını ıse içindefazla vitamın bulundurdugu ıcın ve handıkap olarak kızıstırıcı ozellıgını var dıye duymustum ona yenıden bir göz atayım :)

Üst Alt