• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
1-org-zoom (1).jpg

Versele Laga Oropharma Calci-Lux Kalsiyum Takviyesi

Kuşlar için tamamlayıcı yem.Oropharma Calci-Lux yüksek kaliteli, kalsiyumdur ve suda çözünür bir yapıya sahiptir.Bu besin takviyesi, kalsiyum eksikliği ya da kalsiyum eksikliğine bağlı gelişimi engelleyici durumları önlemek için kullanılır.Üreme mevsiminde, genç kuşlarda iyi iskelet gelişimi için ve iyi yumurta kabuğu oluşumu için kullanılmalıdır.Kalsiyum kuşun vücudunda bir unsurdur. Diğerlerinin yanı sıra bu sinir sisteminin doğru çalışması için gereklidir.Kuşlarda Kalsiyum eksikliği düzenlenmez ise ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Kuşlara yeterince kalsiyum verilmediği takdirde, bu iskelet ve kemik deformasyonu dekalsifikasyonuna neden olur. Hem zayıf yumurta kabuğu oluşumu engellemek hemde sağlık bir üretim sezonu sezonu için kalsiyum takviyesi olmazsa olmazlardandır.Yeterli kalsiyum iyi yumurta kabuğu oluşumu ve sağlıklı bir iskelet gelişimini sağlar.

Kullanım Şekli:

Düzenli önleyici kullanım:
*50 ML içme suyuna bir mercimek tanesi kadar yeterlidir
*Kutunun içerisinden çıkan ölçü kaşığı 4 grama eşittir.Haftada 2 kez 100 gram nemlendirilmiş kuş mamasına 1 ölçü kaşığı (4gr) veya 250ml içme suyuna 1 ölçü kaşığı kullanılır.

Üretim öncesi ve üretim dönemi:

*Günlük olarak 100 gram nemlendirilmiş mamaya 2 ölçü kaşığı (8gr) veya 250 ml içme suyuna 2 ölçü kaşığı kullanılır.

Kalsiyum eksikliği durumlarında:

*Günlük olarak 100 gram nemlendirilmiş mamaya 3 ölçü kaşığı (12gr) veya 250ml içme suyuna 3 ölçü kaşığı kullanılır.

Analitik Bileşenler:

Kalsiyum………….%7,25

İçeriği:

Kalsiyum laktat

Üzüm şekeri

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
1-org-zoom-2_min.jpgimg-20230503-211135_min.jpg

Özellikleri:
Versele Laga Oropharma Ferti-Vit, kuşlar için tamamlayıcı bir besindir. Oropharma Ferti-Vit, vitamin, amino asitler ve eser elementlerin, E vitamini ile zenginleştirilmiş, dengeli bir karışımını oluşturur. Eşleşme dönemine hazırlık esnasında, kafes kuşlarının sperm sayılarını arttırarak doğurganlıklarını arttırır.Yumurta içinde ölüm durumlarının önüne geçer.Üreme dönemi süresince bir kuşun vitamin, amino asitler ve eser element ihtiyacını optimum düzeyde karşılar.
Esansiyel E vitamini, aynı zamanda doğurganlık vitamini olarak da bilinir, güçlü bir antioksidandır. Ferti-Vit bileşenlerinin kombinasyonu, üreme için sadece optimal değildir, aynı zamanda hastalığa karşı direnci arttırır ve kalbi ve kas dokusunu korumaya yardımcı olur.

Kullanım Talimatlarına Dikkat Edin
50 ml içme suyuna bir mercimek tanesi kadar yeterlidir
250 ml içme suyuna veya mevsimine göre nemlendirilmiş 100 gram kuş mamasına 1 ölçek (1 gram) olarak kullanılır.

İlk yumurta atılıncaya kadar üreme sezonuna hazırlık için (3-4 hafta) boyunca: her gün verilir.

Üreme sezonunda kafes kuşlarına hafta 3 kez verilebilir.

Laktoz, Glikoz, Vitaminler, Amino asitler ve İz elementleri

Besleyici katkılar

Vitamin A 3 IU / kg, Vitamin D3 220 IU / kg, Vitamin E 45 mg / kg, Vitamin C 13 mg / kg, Vitamin K3 650 mg / kg, D-pantotenat kalsiyum 2.4 mg / kg, Vitamin B1 900 mg / kg , B2 Vitamini 3.5 mg / kg, B6 Vitamini 1.3 mg / kg, B12 vitamini 6 mg / kg, Niasin 17.5 mg / kg, Biotin 33 mg / kg, Folik asit 330 mg / kg, L-lisin 20 mg / kg, DL- Metionin 30 mg / kg, E1 - Demir (demir sülfat monohidrat) 2.5 mg / kg, E2 - İyot (kalsiyum iyodat, susuz) 100 mg / kg, E4 - Bakır (bakır (II) sülfat pentahidrat) 500 mg / kg, E5 - Manganez (manganez sülfat monohidrat) 5 mg / kg ve E6 - Çinko (çinko sülfat monohidrat) 4.5 mg / kg

Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
omni (1).jpg

Versele Laga Omnivit Kuş Kondisyon Vitamini

Omni-Vit, vitaminler, amino asitler ve eser elementlerin dengeli bir karışımıdır. Bu besin takviyesi, Maksimum üreme , yavru gelişimi , kondisyon ve stres durumlarında çok tesirli bir içeriğe sahiptir. Omni-Vit bağışıklık sistemini takviye ederek enfeksiyonlara karşı direnç geliştirerir.. Vitaminler, amino asitler ve eser elementler sağlıklı bir metabolizma için gerekli olan diyet bileşenleridir. Hastalık . gelişme . tüy döneminde omni-vit özel içeriği ile çok etkilidir.. Omni-Vit, maksimum üretkenlik , performans için yüksek ve kaliteli oranlar da protein , vitamin , iz elementler ile yüksek biyolojik yararlılık sağlayan özel içerğe sahiptir.

Kullanım talimatları:
50 ml içme suyuna bir mercimek tanesi kadar yeterlidir.
250 ml içme suyu için ya da 100 g mamaya 1 ölçek (= 1 g) olarak kullanılır. Haftada bir kez tüm yıl boyunca maksimum kondisyon için verilmelidir. Üreme dönemi boyunca haftada iki kez. Hastalık sonrası iyileşme için: 5 gün üst üste. Aşıdan sonra 3 gün üst üste.
Ürün içeriği:

Vitamin A 3.000.000 IU / kg Vitamin D3 220.000 IU / kg E vitamini 7,700 mg / kg Vitamin K3 650 mg / kg B1 vitamini 900 mg / kg B2 vitamini 3,500 mg / kg B6 vitamini 1,300 mg / kg B12 Vitamini 6 mg / kg Vitamin C 13.000 mg / kg Kalsiyum, D-pantothenat 2.400 mg / kg Biotin 33 mg / kg Niasin 17.500 mg / kg Folik asit 330 mg / kg L-lizin 15.000 mg / kg DL-metionin 20.000 mg / kg E1 - Demir (demir sülfat monohidrat) 2.500 mg / kg E2 - İyot (kalsiyum iyodat, susuz) 100 mg / kg E4 - Bakır (bakır (II) sülfat pentahidrat) 500 mg / kg E5 - Manganez (manganez sülfat monohidrat) 5.000 mg / kg E6 - Çinko (çinko sülfat monohidrat) 4.500 mg / kg Antioksidan (s) kompozisyon laktoz glikoz vitaminler amino asitler İz elementler

Serin yerde muhafaza ediniz

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
mutavit (1).jpg
Versele Laga Muta-Vit Tüy İçin Özel Vitamin 200 gr

(SÜS KUŞLARI İÇİN TAMAMLAYICI YEM)

Oropharma Omni-Vit multi vitamin ve aminoasit karışımıdır. Bu ürün kondisyonun koruması, daha iyi üreme sonuçları alınması, zayıflık ve stres durumlarında yavru kuşların daha sağlıklı bir şekilde büyümesi için kullanılır. Enfeksiyona bağlı bağışıklık düşmesi durumlarında yardımcıdır. Vitaminler, amino asitler ve iz elementler sağlıklı bir metabolizma için gerekli olan besin bileşenleridir. Yorgunluk, hastalık veya büyüme sırasında bu bileşenlere vücut daha fazla ihtiyaç duyar. Omni-vit biyo yararlana bilirliği yüksek amino asit, vitamin ve iz elementler içerir; vücudun yeteri miktarda protein almasına yardımcı olur.

İçinde Bulunan Başlıca Katkılar

Laktoz, glikoz, vitaminler, amino asitler, eser elementler. Katkı maddeleri: Vitamin A (I.U.) 3000000; Vitamin D3 (I.U.) 220000; Vitamin E (mg) 7700; Vitamin C (mg) 13000; E1 Demir (mg) 2500; E2 kalsiyum iyodit (mg) 100; E4 Bakır (II) sülfat pentahidrat (mg) 500; E5 mangan oksit (mg) 5000; E6 çinko oksit (mg) 4500; Vitamin B1 (mg) 900; Vitamin B2 (mg) 3500; Vitamin B6 (mg) 1300; Vitamin B12 (mg) 6; Vitamin K3 (mg) 650; Niacin (mg) 17500; Folik asit (mg) 330; DL-metionin (mg) 20000; D-pantotenat, calcium (mg) 2400; Biotin (mg) 33; L-lysine HCI (mg) 15000.

Günlük kullanım miktarı:
50 ml içme suyuna bir mercimek tanesi kadar
Bir mamalık kuş mamasına bir nohut tanesi kadar yeterlidir
250 ml içme suyuna ya da 100 gr Orlux nemli mamaya ya da yumurta mamasına 1 ölçü (1 gr) katılır.

Yıl boyunca sağlıklı durumun korunması için:

Haftada bir kez.

Üreme sezonunda:

Haftada iki kez.

Hastalık sonrasında:

5 gün boyunca.

Aşı sonrasında:

3 gün boyunca.

Serin ve kuru yerde saklayınız.

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
versele-laga-oro-digest-bagirsak-duzenleyici-500gr-saglik-ve-bakim-versele-laga-7967-79-b_min.jpgimg-20230503-211111_min.jpg

Versele Laga Oro-Digest Bağırsak Düzenliyici- Suda Çözünmez

Oropharma Oro-Digest bir bağırsak düzenleyicidir. Patajenik bakterilerin bağırsak duvarına yapışmasını engeller; dışkısının daha katı olmasını, yuvaların daha hijyenik kalmasını

ve arka tüylerin temiz kalmasını sağlar. Sindirim yollarında, sindirimin düzenli gerçekleşmesi için iyi huylulara göre daha fazladır. Ama patojenik bakterilerin artmasıyla kuş dışkıları

daha sulu olur ve kuş bu nedenle fazla miktarda elektrolit ve sıvı kaybeder. Antibiyotik verilmesi de hem iyi hem kötü huylu bakterilerin ölmesine neden olur. Oro-Digest bakteri florasının sağlıklı kalması için bir probiyotik görevi görür ve patojenik bakterilerin bağırsak duvarına yapışmasını engeller. Böylece sindirim sistemi sağlıklı kalır.

Kullanımı
1 ölçü kaşığı ( =4 gram ) Oro-Digest 100 gram yumurta mamasına katılır.
25 gram mamaya( bir mamalik) yumurta mamasına ( 1 Nohut büyüklüğü)

Sulu dışkı ya da ishal durumlarında : 5 gün boyunca

Yumurtadan çıktıktan sonra yavrular kendi kendilerine beslenene kadar.

Kuşun stres altına girdiği zamanlarda.

Yarışmadan 4 gün önce başlayarak, yarışma gününe kadar.

Serin ve kuru yerde saklayınız.

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
5410340602249pack_min.pngimg-20230503-211201_min.jpg

Versele Laga Avi-Chol Karaciğer Koruyucu

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Kuşlar için tamamlayıcı besindir. Oropharma Avi-Chol karaciğer fonksiyonlarının korunması ve tüylenmenin düzgün bir şekilde yapılması için verilir.Sülfürik amino asitler, biyotin, sorbitol ve B12 vitamini içeren eşsiz bir toniktir. Yavru kuşlarda tüylerin sağlıklı bir şekilde büyümesini, pigmentasyonunun göz alıcı olmasını sağlar. Tüylenme sezonunda yetişkin kuşlarda da kullanılabilir. Bu ürün ayrıca renk pigmentlerinin ve ilaçların artıklarından karaciğer arındıran bir toniktir. Karaciğerin düzgün çalışması kuşun genel sağlığı için çok önemlidir. Halen gelişim aşamasında olan yavru kuşlarda karaciğer aşırı miktarda enerji, vitamin, amino asit, yağ ve hormon ihtiyacına bağlı strese girebilir.
Tüylenme sezonunda tüylerin çoğunluğu yenilenir. Bu dönemde bütün gerekli elementler kuşa yeteri miktarda verilmelidir. Bu elementlerin eksikliği tüylerin sağlıksız oluşumuna neden olur.
Bu ürün ayrıca renk pigmentlerinin ve ilaçların artıklarından karaciğer arındıran bir toniktir. Avi-Chol metiyonon, kolin, biyotin, B12 vitamini ve sorbitol gibi karaciğerin mükemmel bir şekilde çalışmasını, parlak tüylerin oluşmasını sağlayan tüm bileşenleri içeren bir toniktir.

KULLANIMI

1 Litre içme suyuna 10 ML
100 ML içme suyuna 8 damla
50 ML içme suyuna 4 damla

Normal zamanlarda haftada bir kez verilir...
Tüy döneminde haftada iki kez verilebilir..
Karaciğer hastalıklarında 5 gün veteriner hekim tavsiyesiyle verilebilir...

Serin yerde muhafaza ediniz

LaviniaANKA

Yeni Üye
Değerli kafeskuslaricom ailesi sıkça sorulan bir soruya cevap vermek istiyoruz.
Versele laga yemlerini neden bulundurmuyorsunuz ?
mamaist in tüm yemleri versele laga dan yapılıyor bunu bildirmek istedim . sağlıklı günler iyi forumlar dılerım. :)
Ben sultan papağanım için sizden yem almayi düşünüyorum versele laga yem içeriklerinden yem karışımını yaptığınızı soylemistiniz versele laga loro parque den yapılmış yem karışımıniz var mı ya da bölünmüş şekilde versele laga loro parque yi satiyormusunuz

mamaist

Aktif Üye
Sponsor
Ben sultan papağanım için sizden yem almayi düşünüyorum versele laga yem içeriklerinden yem karışımını yaptığınızı soylemistiniz versele laga loro parque den yapılmış yem karışımıniz var mı ya da bölünmüş şekilde versele laga loro parque yi satiyormusunuz
Mamaist paraket premium tercih edebilirsiniz içeriği ile ilgili sitemizde whatsapp hattından ulaşırsanız karışımı birlikte yapabiliriz😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hastalık BelirtileriNefes nefese kalmasıKullanılan İlaçNefes açıcı takviye
Merhaba!!! tüm Kafeskuslari.com aileme sevgilerimi yolluyorum 🤗
Mamaist .com dan @Şehmus BAKIR hocamın tavsiyesi ile oğluma NEFES AÇICI takviye damla almıştım. Çok az mesafe uçup nefes nefese kalıyordu.malesef suyuna birşey katılınca içmediğinden söylediği gibi suya katıp ağzına kaşık ile veriyorum.🧿Sonsuz teşekkür ediyorum Allah Şehmus hocamdan razı olsun. Oğlum artık çok rahat uçuyor ve uçarken ağzını açmıyor, nefes nefese kalmıyor🧿uçarken çok rahat🧿Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim 🥰iyi ki varsınız 🥰🤗

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hastalık BelirtileriNefes nefese kalmasıKullanılan İlaçNefes açıcı takviye
Merhaba!!! tüm Kafeskuslari.com aileme sevgilerimi yolluyorum 🤗
Mamaist .com dan @Şehmus BAKIR hocamın tavsiyesi ile oğluma NEFES AÇICI takviye damla almıştım. Çok az mesafe uçup nefes nefese kalıyordu.malesef suyuna birşey katılınca içmediğinden söylediği gibi suya katıp ağzına kaşık ile veriyorum.🧿Sonsuz teşekkür ediyorum Allah Şehmus hocamdan razı olsun. Oğlum artık çok rahat uçuyor ve uçarken ağzını açmıyor, nefes nefese kalmıyor🧿uçarken çok rahat🧿Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim 🥰iyi ki varsınız 🥰🤗
Bende Kullanmıştım insanın bile nefesini açıyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba Kışa girerken takviyeleri tazelemek istedim ve dün verdiğim sipariş bugün sağsalim elime ulaştı. Cam sağlıktır ve 7 ay önce aldığım takviyeler hala bozulmadı cam şişede olduğu için hem kalite hem orjinal ürün için teşekkür ederim. Ayrıca bir önerim olacak @mamaist lütfen bizi daha az uğraştır pat pat sökecem derken çok yoruldum o ne öyle kalın kalın sarmak :ROFLMAO::LOL: şaka bir yana ürünlerden hep memnundum ve halen memnunum

2023092311405538.jpg
2023092311423335.jpg

Son düzenleme:
Üst Alt