• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mama yemiyor

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Selamlar, kuşum mama yemiyor. 2 farklı markayı da denedim, kendim yumurta haşlayarak da denedim yemedi. Taha bey kısır kıvamında olacak demişti ona çok dikkat ettim, tarçın koyduğum da oldu yok yani yemiyor. Dün gece yemliği söküp sabahtan yine kendi hazırladığım mamayı verdim aç aç durdu yine yemedi. Gitti mineral blok kemirdi dalga geçer gibi ☺ Benimki de yemiyordu ama alıştırdım diyenler varsa lütfen yazsın ☺

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Benimki küçükken magnesia mama ve havuç ile büyümüş. Onu çok seviyor ama içine yumurta girdiği an yemiyor. Bence mama + havuç rendesi yapıp denesen sonuç alırsın.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benimki küçükken magnesia mama ve havuç ile büyümüş. Onu çok seviyor ama içine yumurta girdiği an yemiyor. Bence mama + havuç rendesi yapıp denesen sonuç alırsın.
Magnesia mama sade mi? Benim denediklerimin içeriğinde yumurta var diye mi yemiyor acaba.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Magnesia mamaya haşlanmış yumurta ve havuç rendeleyince yemiyor. Sadece mama ve havuç ile yiyor.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yumurtadan kastı bence mamadaki yumurta değilde ilave haşlama yumurta. Bazı kuşlar baya zorluyor. Mamayı hangi kapla veriyorsun
Kelepçeli mamalık, normal yemlik, tabana koyulan kap falan hepsini denedim. Hepsini aynı anda koyduğum bile oldu.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yumurtadan kastı bence mamadaki yumurta değilde ilave haşlama yumurta. Bazı kuşlar baya zorluyor. Mamayı hangi kapla veriyorsun
Taha dünkü mama. Yumurta var diye yemedi. Mamalıkta bu.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Magnesianın içeriğine baktım benimkilerden farklı. Onu da denicem bakalım.
Sıkıntı hep 1 kg var herkese dağıttım. Kalanı kavanozda saklıyorum. :) Manisalıların maması 😁

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bazı kuşlar yerde yemiyor genelde as diyecektim ama hepsini denemişsin. Ozaman geriye kalan ilerde yanına bir arkadaş ya da eş alırsanız üreticiden alın üreticilerin elindeki kuşların geneli mamaya alışkın oluyor. Yemeyen kuşta diğerinden görünce taklit ya da kıskançlık ile alışmaya başlıyor 😅
En son kendim yiyicem o olacak ☺ Ne yesem canı istiyor geçende patlamış mısırı elinden zor aldım ☺

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sıkıntı hep 1 kg var herkese dağıttım. Kalanı kavanozda saklıyorum. :) Manisalıların maması 😁
Sipariş edecektim ama kargo bana ulaşmadan ben manisaya gelmiş olucam ☺ Kiloluk miloluk alıcaz artık zaten her şeyin yarısı ziyan oluyor servet düşmanı maviş ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benimkilerde yemiyor. 😢
Önerileri dikkate alayım, bende deneyim yazılanları belki işe yarar. :)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben içinde havuç olunca yiyeceklerini düşünüyorum. Benimki zıp atlıyor. 😁Yumurta olunca olduğu gibi bırakıyor. Yoksa hepsini bitiriyor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yemiyorsa üzerine yem dök :) yemlikleri al 3 saat öncesinden o yemi yerken mamayıda tadacaktırç mama nemli olsun çok çamurumsu kıvamda değil tane tane olucak ilk seferde yemiyorlar malesef alıştırmak zaman alıyor

Rayus

Paylaşımcı
Benim kuştan yumurta girince yemiyor bende sebzelerle yapıyorum hiç yoktan yumurta yemesede sebze yiyor

AlicanG

Paylaşımcı
Ben super mix kuru mama kullanıyorum. İçinde yumurta yada pastacılık ürünleri yok.İYumurta havuç yada sevdiği meyve sebzelerden katabiliyorsun.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 16757

Mama yemeyen kuş mama yemeye başladı. Ne kadar mesudum. :)
Önerileri dikkate alıp üzerine aspur koydum ek olarak foniopady ve pagima tohum serptim.
İçine yumurta beyazı,havuç,kuş toprağı,kömürü,grit kuş kumu,garden mix yumurta maması ve çörek otu yağı koydum. Diğerleri de yedi. Her hafta yaparım artık. :)

Merak ettiğim bir şey var. Artanları dondurucuya atsak vereceğimiz zaman çıkarıp versek sorun olur mu?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Önerileri dikkate alıp üzerine aspur koydum ek olarak foniopady ve pagima tohum serptim.
İçine yumurta beyazı,havuç,kuş toprağı,kömürü,grit kuş kumu,garden mix yumurta maması ve çörek otu yağı koydum. Diğerleri de yedi. Her hafta yaparım artık. :)

Merak ettiğim bir şey var. Artanları dondurucuya atsak vereceğimiz zaman çıkarıp versek sorun olur mu?
Bu kadar çok malzemeyi nasıl tedarik ettin. Bravo çok iyi bakıyorsun Bulut ve arkadaşlarına. :)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Gözün aydın 😁 yarasın miniklere. Kum vs. almaya niyetliydim ama foniopady ve pagima hakkında pek bir şey bilmiyorum.