• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mama takviyelerim

FatihB.

Tutkulu
Bende buğday çimlendirmesi yapmaktan çekiniyorum yanlış yaparsam kuşlar mantar falan olur diye 🙄🙄

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bende buğday çimlendirmesi yapmaktan çekiniyorum yanlış yaparsam kuşlar mantar falan olur diye 🙄🙄
yanlış yapmaman adına kısa bir özet geçiyorum. umarım işine yarar.

işlenmemiş buğdayı 24 saat suyun içinde beklet, koyacağın kap kapaklı olsun ve 3-4 saatte bir kontrol et, kapağı atıp açılabiliyor.
24 saat suda bekledikten sonra buğdayları süzgeçin içine al, buradaki en önemli nokta buğdayların fazla suya maruz kalmaması.
ben süzgeçe aldıktan sonra, süzgeçi de bir kaba koyuyorum ki suyu o kabın içine süzülsün, kap derin olsun ki süzülen sular süzgeçteki buğdaya temas etmesin. süzgeçle birlikte kabı da büyük bir poşete koyup (nemi muhafaza etmesi için) poşetin ağzını kapatıyorum.
3-4 saatte bir poşeti açıp buğdayları süzgeçin içindeyken sudan geçiriyorum, kaptaki suyu boşaltıyorum ve tekrar poşete koyuyorum.
24-30 saat sonra işlem bitiyor.

yani 24 saat suyun içinde, devamında 24 yada 30 saat süzgeçte poşetin içinde kalıyor.
zaten bu sürede buğdayların filizlendiğini göreceksiniz.
filizlenmiş buğdayları direk verebilir , fazla olan kısmı buzluğa atabilirsiniz.

anlaşılmayan bir nokta varsa sorabilirsiniz.

FatihB.

Tutkulu

işlenmemiş buğdayı 24 saat suyun içinde beklet, koyacağın kap kapaklı olsun ve 3-4 saatte bir kontrol et, kapağı atıp açılabiliyor.
24 saat suda bekledikten sonra buğdayları süzgeçin içine al, buradaki en önemli nokta buğdayların fazla suya maruz kalmaması.
ben süzgeçe aldıktan sonra, süzgeçi de bir kaba koyuyorum ki suyu o kabın içine süzülsün, kap derin olsun ki süzülen sular süzgeçteki buğdaya temas etmesin. süzgeçle birlikte kabı da büyük bir poşete koyup (nemi muhafaza etmesi için) poşetin ağzını kapatıyorum.
3-4 saatte bir poşeti açıp buğdayları süzgeçin içindeyken sudan geçiriyorum, kaptaki suyu boşaltıyorum ve tekrar poşete koyuyorum.

yani 24 saat suyun içinde, devamında 24 yada 30 saat süzgeçte poşetin içinde kalıyor.
filizlenmiş buğdayları direk verebilir , fazla olan kısmı buzluğa atabilirsiniz.

buzluğa atarsak sorun olmaz mı? bide elma sirkesi falan konuluyordu sanırm?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba öncelikle hepinize hayırlı üretimler ☺ Kuşlarına yaptığım mama ve takviyeler hakkında önemli bilgiler paylaşmak istiyorum. Üretime hazırlama ve kızıştırma olarak verdiğim besinler

1- Buğday çimlendirme
2- Haşlanmış Mısır
3- Taze Nane ve semizotu
4- Haşlanmış Yumurta (Kabuklarıyla)
5- Cede veya quik Hazır mama
6- Keçiboynuzu tozu
7- Az miktarda tarçın
8- Kalsiyum için ufatılmış ezilmiş kalamar (Kuşlarım kafese astığımda yemediği için)
9- Devit 3 (3damla) yavru gelişimi için
10- BT AMİN FORTE
11- DYZAME 256 PROBİYOTİK
12- QUİK MARKA KUŞ KUMU

Buğday çimlendirmesi: (Hepsini yemiş)Ekli dosyayı görüntüle 11974

SÜT MISIRI:

Ekli dosyayı görüntüle 11975

Sonuç:

Ekli dosyayı görüntüle 11976
Maşallah süt mısırı gibi yavru olmuş. Takviyeden olsa gerek. 😁

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Eline sağlık gayet güzel anlatmışsın.