• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mama Önerisi

myilmaz

Aktif Üye
Merhaba,

Çift sultan papağanlarım var. Kiloları 82-87gr civarında. Mamaist’den kullandığınız, böyle güzel kilo yapacak mama önerilerinde bulunabilir misiniz? Direkt mamaistten link atarsanız sepete ekleyip hemen alacağım.

Onun haricinde ne olursa olsun, kum vs mamaistten beğendiğiniz şeyleri söylerseniz onları da satın alayım.

Mesela kum da almam gerek ama sitede bir sürü var karar veremedim.

teşekkürler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz direk @Şehmus BAKIR beye yazın. Size güzel bir karışım ve tüm ihtiyaçlarınızı kargo yapar ☺

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Nijer, yulaf, kızıl darı, ak darı, aspur, tuzsuz çekirdek kilo almasına yardımcı olur. Kuşunuz en çok neleri seviyor, hepsini yiyor mu yoksa bazılarını seçiyor mu?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yazdim cevap bekliyorum ama sizlerin onerileri de benim icin onemli
Mutlaka ama şahsen Şehmus beyin söylemeyipte benim söyleyebileceğim bir önerim olamaz ☺ keşeke okadar deneyimli olsam. Size en iyiysini kendisi söyleyecektir. Kendisi musaitlik durmunda mutlaka dönecektir 🤗

myilmaz

Aktif Üye
Nijer, yulaf, kızıl darı, ak darı, aspur, tuzsuz çekirdek kilo almasına yardımcı olur. Kuşunuz en çok neleri seviyor, hepsini yiyor mu yoksa bazılarını seçiyor mu?
Mamaistten karisik aldigim premium yemindeki her seyi yiyor, ak ve kizil dar bayiliyorlar ama ayri tek olarak nijer yulaf ve benzeri tekli seyleri hic denemedim aklimda mutlaka alicam 👍🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nijeri tavsiye etmem ben,kızıştırmaktan başka bir işlevi yok. Kilo almaları için aspur ve daldarı alabilirsiniz.

Grit kum olarak versele laga kullanıyorum ben ama mamaist grit kumu da var onu alabilirsiniz.

Takviye kullanmıyorsanız b vitamini, gervit, entrobac alabilirsiniz. Kanatlı oilin ürünlerini alabilirsiniz. Onun dışında da bir sürü takviye var ama size kalmış onları almak.

Mama olarak beautiful food kullanıyorum.
Sağlık tohumları var ama şu an mevcut değil sanırım sitede.

Mama içine katabileceğiniz unlardan alabilirsiniz.

Zeus

Müdavim
Yazdim cevap bekliyorum ama sizlerin onerileri de benim icin onemli
Bize bi mama hazırlayıp göndermişti Şehmus Bey içinde himalaya tuzu bile vardı geçen gördüm 😅 bu kadar detay nasıl düşünülür yahu?

Girit kumu alabilirsiniz, mix plus, protein tozu, kurtlu mama, kalamar kemiği onun dışında sıvı ve toz takviyeler de alırsanız rahat edersiniz elinizin altında dursun. Bir de tabi virkon-s alın dezenfekte için 😊

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Mama olarak genellikle (içeriğe göre) yağ ve meyve oranı düşük olması daha sağlıklı olur. Yeme içmeleri normal ve bir rahatsızlıkları yoksa kilo almalarını pek tavsiye etmem.

Kum olarak ise Versele Laga Grit isimli kumu önerebilirim.