• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

M.kusum küsermi

Berkay4555

Aktif Üye
Herkese Hayırlı Ramazanlar
11 aylık dişi kuşumun yanına 3 aylık erkek kuş aldım erkek kuşun alışması için kafes içinde daldarısını avucuma üfeleyip veriyorum erkek kuş avucumdan yiyor ama dişi kuşta almak istiyor avucuma atlayıp erkek kuşu yitip kendisi yiyiyor bu yüzdende dişi kuşun yemesine izin vermiyorum dişi kuş küse bilirmi bana öyle birşey varsa ayrı yem yediriyim erkege

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Alır almaz hemen aynı kafese mi koydunuz kuşları? Bu arada kuşunuz size başka bir kuş aldığınız için de küsebilir, bir de küçük olduğu için yeni geleni dövebilir dikkat edin göz önünde tutun bence

Berkay4555

Aktif Üye
Alır almaz hemen aynı kafese mi koydunuz kuşları? Bu arada kuşunuz size başka bir kuş aldığınız için de küsebilir, bir de küçük olduğu için yeni geleni dövebilir dikkat edin göz önünde tutun bence
Alalı 2 hafta oldu ilk 3 gün dişi kuş biraz erkege gagasıyla vurdu ama artık hiç kavga etmiyorlar birbirlerini kaşıyorlar vb. Dişi kuşta küsmüyor hem erkekle hem dişiyle oynadıgım için ama şu yem olayını merak ettim

Nesibe

Yeni Üye
Alalı 2 hafta oldu ilk 3 gün dişi kuş biraz erkege gagasıyla vurdu ama artık hiç kavga etmiyorlar birbirlerini kaşıyorlar vb. Dişi kuşta küsmüyor hem erkekle hem dişiyle oynadıgım için ama şu yem olayını merak ettim
Muhabbet kuşlarında paylaşamama gibi bir durum var. Biraz cimriler 😅 Özellikle yem konusunda. Kıskanma değilde yemeğini "şimdilik" yabancıya vermek istememe denebilir bence

Nesibe

Yeni Üye
11 aylık dişi kuşumun yanına 3 aylık erkek kuş aldım erkek kuşun alışması için kafes içinde daldarısını avucuma üfeleyip veriyorum erkek kuş avucumdan yiyor ama dişi kuşta almak istiyor avucuma atlayıp erkek kuşu yitip kendisi yiyiyor bu yüzdende dişi kuşun yemesine izin vermiyorum dişi kuş küse bilirmi bana öyle birşey varsa ayrı yem yediriyim erkege
Aşırı kavga etmiyorlarsa yemi birlikte yedirmeye devam edin. Madem birbirlerini kaşıyorlar alışma süreçlerini hızlandırmış olursunuz. Ama bundan sonra dışarıdan yeni gelen bir misafiriniz varsa hemen ana kafese almayın. Hastalık kapabilir kuşlarınız.

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
evet küsebilirler. özellikle ilk kuşunuz sizin ona karşı ilginizi kıskanıp dövebilir de. ama ayrı şekilde yem yedirmenizi ya da ilginizin birine daha fazla diğerine daha az olmasını önermem. onlar zamanla birbiriyle anlaştıkça sizinle de anlaşacak alışacaklardır 😊

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Küser bizimkiler akşam gelince yarım saat sırt dönüyorlar sonra aramızı ısıtıyoruz

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Küser... Küsmeseler evi kuşlarla dolduracağım ama Bicirik müsade vermiyor... Hem küser hem kıskanır...