• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lutino sultan papağanı tuhaf hareketleri

BarisUckardes

Yeni Üye
Merhabalar bir tane lutino sultan papağanım var, anladığım kadarıyla lutino sultan papağanlarının bazı zaafları mevcut.Bu zaaflar koordinasyon(sarhoş gibi hareketler), baştaki kellik ve kanamanın durdurlamaması gibi.

Fakat sorum bu zaaflara yönelik değil.Sultan papağanımın bazı hareketleri beni düşündürdü.

Hareketler şöyle.

• Bazı zaman aralıklarında kafasını sürekli aşağı yukarı yapması (bazen tüneğin altına kadar düşürüyor kafasını)
  • Bazı zaman aralıklarında tünekte hızlıca sağa gidip sonra sola gidiyor.
  • Bazen sakin sakin dururken aniden ard arda ötmesi.
Internette yaptığım araştırmalara göre bunlar çoğunlukla heycan belirtisi olarak geçiyor fakat ben kuşu eve getirdikten 20 dk sonra bu hareketleri sergilemeye başladı.
Bukadar hızlı alışmasını gerçekçi bulmuyorum.Kuşun karakteri ilemi ilgilidir yoksa bir rahatsızlığımı vardır ayırt edemiyorum.

Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım vardır.İyi günler dilerim

Bahar Y.

Müdavim
İstediğiniz üzere

Dışkı:
Ekli dosyayı görüntüle 9824

Video:
Kafasını sürekli öyle yapıyorsa tik haline gelmiş olabilir diye düşünüyorum, tünekte gidip gelmesi heyecandan, mutluluktan veya kafes dışına çıkma isteğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum, dışkı normal değil gibi ama bu başka sebeptende olabilir, geçmiş olsun daha tecrübeli üyelerde bakacaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Davranışlarinda bir anormallik yok lakin dışkısı çok net değil yinede dışkıyi beğenmedim yedikleri yemler ve gıdalardan biraz bahsedin bize açık yem vermeyiniz ve yenilerine bakın en çok çekirdek mi yiyor? Daldari ve aspur verin bide versele laga paraket yemi öneririm 👍

BarisUckardes

Yeni Üye
Açık yem kullanmiyorum, yemi karma yem içersinde siyah ayçiçeği çekirdeği var ve çok az miktarlarda kenevir tohumuda karıştırıyorum içersine.En çok ayçiçeği yiyor, genelde tum yemliği karistirip ilk onlari yiyor.Dal dari kafesin tabanina birakmistim 4 gün önce hala dokunmamis.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir süre çekirdek vermeyin kenevir ve aspur bide karışık muhabbet yemi verin onlara alışsın sonra tekrar az miktarda çekirdek katabilirsiniz 👍

Üst Alt