• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Lutino Papağan Hakkında Sorularım

SalihKty

Yeni Üye
Merhabalar iyi günler diliyorum.
Bu minik dostumuz önce ki sahibinden dolayı biraz ilgisiz kalmış. Yaklaşık 1 haftadır bende fakat minik dostumuz çok durgun sessiz sakin bir kuş. Yaklaşık 5.5-6.5 aylık bir lutino cinsinden bir kuş. Sizce cinsiyeti nedir? Şuana kadar hep tek tip ötüyor. Hatta genellikle ötmüyor bile o kadar durgun bir kişiliğe sahip. Şuan kendisi tüyde ama tüy yapısı çok değişik geldi gözüme sizce normal mi? Kuşun görsellerini ve dışkısını ekleyeceğim. Bu kadar durgun ve sakin olması normal midir. Geçen kendisini elime aldığımda gögsünden tık tık diye bir ses duydum. Onun dışında herhangi bir hırıltı nefes alamamakta zorluk yaşamıyor. Acaba solunum ile ilgili bir problemi olabilir mi ?

Aklımda ki bu soruları siz deneyimli arkadaşlara sormak istedim.

Bu arada evde
Versele laga yem
Dal darı
Gerwit
Bt amin forte
Entrobac probiyotik
Okaliptus yaprağı bulunmakta bunları düzenli vermeye çalışıyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum. Hepinize iyi forumlar dilerim.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu minik dostumuz önce ki sahibinden dolayı biraz ilgisiz kalmış. Yaklaşık 1 haftadır bende fakat minik dostumuz çok durgun sessiz sakin bir kuş. Yaklaşık 5.5-6.5 aylık bir lutino cinsinden bir kuş. Sizce cinsiyeti nedir? Şuana kadar hep tek tip ötüyor. Hatta genellikle ötmüyor bile o kadar durgun bir kişiliğe sahip. Şuan kendisi tüyde ama tüy yapısı çok değişik geldi gözüme sizce normal mi? Kuşun görsellerini ve dışkısını ekleyeceğim. Bu kadar durgun ve sakin olması normal midir. Geçen kendisini elime aldığımda gögsünden tık tık diye bir ses duydum. Onun dışında herhangi bir hırıltı nefes alamamakta zorluk yaşamıyor. Acaba solunum ile ilgili bir problemi olabilir mi ?

Bu arada evde
Versele laga yem
Dal darı
Gerwit
Bt amin forte
Entrobac probiyotik

Merhaba, kuş bana zayıf gibi göründü,hassas tartı ile tartma şansınız varsa buraya ekleyebilirsiniz 90-110 gram olmalı

ltfky6638

Yeni Üye

Bu arada evde
Versele laga yem
Dal darı
Gerwit
Bt amin forte
Entrobac probiyotik

ltfky6638

Yeni Üye
Dışkısı normal duyuruyor evet ama daha yeni geldiği içindir benimki de öyleydi 5 gün oldu alalı çok durgundu ama onunla çok ilgilenmeniz gerekiyor yumurta verin havuç verin ikisini karıştırın bayılıyorlar belki kilo almasına yardımcı olur bakın sevdiği şeyler neyse onu yapın tıpkı bir bebekle ilgilenir gibi ilgilenin onunla emin olun sonra açıklıyorlar benimki başta kafesten çıkmazdı şimdi beni görünce kafesi turluyor ucamiyor da 2 buçuk aylık kendini yerden yere atıyor çıkmak için kapının ağzında bekliyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş dişiyim diye bağırıyor ☺ Kuş zayıf kalmış ama güzel bir beslenme ile toparlar. Yumurta mamaları verin. Zeolit tozu ekleyin bağışıklığı güçlensin. Takviyelerinide düzenli kullanın.

SalihKty

Yeni Üye
Merhaba, kuş bana zayıf gibi göründü,hassas tartı ile tartma şansınız varsa buraya ekleyebilirsiniz 90-110 gram olmalı
Evet kuş bana da zayıf göründü biraz beslenme konusunda ağırlık vericeğim. Hassas tartım maalesef yok

SalihKty

Yeni Üye
Dışkısı normal duyuruyor evet ama daha yeni geldiği içindir benimki de öyleydi 5 gün oldu alalı çok durgundu ama onunla çok ilgilenmeniz gerekiyor yumurta verin havuç verin ikisini karıştırın bayılıyorlar belki kilo almasına yardımcı olur bakın sevdiği şeyler neyse onu yapın tıpkı bir bebekle ilgilenir gibi ilgilenin onunla emin olun sonra açıklıyorlar benimki başta kafesten çıkmazdı şimdi beni görünce kafesi turluyor ucamiyor da 2 buçuk aylık kendini yerden yere atıyor çıkmak için kapının ağzında bekliyor
Teşekkür ederimm

SalihKty

Yeni Üye
Kuş dişiyim diye bağırıyor ☺ Kuş zayıf kalmış ama güzel bir beslenme ile toparlar. Yumurta mamaları verin. Zeolit tozu ekleyin bağışıklığı güçlensin. Takviyelerinide düzenli kullanın.
O zaman bu sakinlik biraz da dişiliği yüzünden sanırım. Takviyeler ve beslenme konusunda düzenli vericeğim.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bir haftadır sizdeymiş daha ortama alışamamış da olabilir. Sultan papağanları genel yapı olarak sakin hayvanlar, o yüzden normal olduğunu düşünüyorum. Bence de dişi 👍🏻

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sultan papağanım daha yavru sürekli tüyleriyle uğraşıyor ve bu tarz şeyler düşüyor neden olur Ekli dosyayı görüntüle 62059
Tüy kapsülleri olabilir, aynı zamanda sultan papağanları vücutlarında toz, kepek gibi şeyler üretiyorlar. Kendilerini kaşırken bunlar düşer normaldir. Tüy döneminde özellikle çok miktarda görmeniz mümkün.

ltfky6638

Yeni Üye
Tüy kapsülleri olabilir, aynı zamanda sultan papağanları vücutlarında toz, kepek gibi şeyler üretiyorlar. Kendilerini kaşırken bunlar düşer normaldir. Tüy döneminde özellikle çok miktarda görmeniz mümkün.
Teşekkürler birde daha iki aylık ve çok çabuk alıştı elime kafese girmek dahi istemiyor girdiğinde beni gördüğünde çırpınıyor tırmanıyor ama bir kaç saat kalınız bırakınca tisliyor issirmiyor ama gaga atıyor normalde yapmıyor alalı 5 gün oldu üstelik kendi dışkısını yiyor engel olamıyorum ne yapmalıyım

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Teşekkürler birde daha iki aylık ve çok çabuk alıştı elime kafese girmek dahi istemiyor girdiğinde beni gördüğünde çırpınıyor tırmanıyor ama bir kaç saat kalınız bırakınca tisliyor issirmiyor ama gaga atıyor normalde yapmıyor alalı 5 gün oldu üstelik kendi dışkısını yiyor engel olamıyorum ne yapmalıyım
Kafeste ızgara var gördüğüm kadarıyla dışkısına nasıl ulaşıyor? Bazen vitamin eksikliğinden veya geldikleri yerde alıştıklarından dışkı yiyebiliyorlar. Siz vitaminleri düzenli kullanın kafesi de düzenli temizleyin. Izgara dışkıyla teması kestiği için önemli.

ltfky6638

Yeni Üye
Izgara yok ama dışarda da aynısını yapıyor sağolsun hiç temizlememe fırsat kalmadan yiyor 😅çekiyorum ama gene de gidiyor bu tislamasi neden olur peki bir kaç saat yalnız kalmaya gelmiyor hemen gaga atıyor ağrıtmiyor ısırdığı ama tisliyor asla yapmaz normal de

SalihKty

Yeni Üye
Elime aldığımda göğsünden gelen tık tık sesi devam ediyor. Acaba bir problem mi var

Üst Alt