• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lutino cinsi cinsiyet ve yaş belirleme

Limon.limon.limon

Yeni Üye
Hocam merhaba, Limonu 3 ay önce sahiplendik. Aldığımız yer 1,5 aylık dedi ancak hiç öyle durmuyor. İri bir kuş, erkek sanıyorum ancak emin değilim. Yaşı ve cinsiyeti hakkında yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
( davranışları: ilk 1 ay çok soğuktu şuan öpücük veriyor, 1 2 kelime konuşuyor, ortam seslerini taklit ediyor, kafasını sallayarak öter, oyuncağına ve yemeklerine ayak atar, ben yokken kafesten çıkmıyor varsam kafese girmiyor, oyuncaklarıyla oyun oynamayı çok seviyor ancak onlarıda sürekli benimle oynamak istiyor, meyve ve sebzeleri sever, sabah erken saatlerde ötmeye başlar, sesleri sever, gündüzleri hareketli akşamları sakin. Yaklaşık 2-3 hafta süren tüy dökme zamanı atlattı şuan kafasında ve gaga yanlarında tüy çubukları çıktı. Umarım yardımcı olur bu bilgiler )

Limon.limon.limon

Yeni Üye
Cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏
Yaklaşık 2 3 haftadır oyuncağına yem kusuyor, kızışma dönemine mi girmiş oluyor? Bunun için küçük değil mi?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Albino lutinolarda yaş tahmini tam net olmuyor ama kuşun ayakları duruşu cere yapısı tüy yapısına bakarak söylüyorum yavruluk tüylerini yeni atıyor ayaklarında pullanma yok genç erkek ayağına benziyor o yüzden 5,6 aylık diyorum :) Tüy yapısı ince duruyor yetişkinlerde daha büyük pul pul durur diye düşünüyorum

Forgetme851

Yeni Üye
Arkadaşlar bu lutino muhabbet kuşunu normalde alırken erkek diye vermislerdi. Fakat sonradan gaga rengi değişti daha sonra dişiye dönüşmüs dediler ve 1 yaşına girdi şimdi onun yanına 1 erkek kuş daha aldım cinsiyetinden emin olmak istiyorum.Birde gagasinda ortasında bişey oluştu. Fotosuna atacam bilgi verirseniz sevinirim.

Bahar Y.

Müdavim
Arkadaşlar bu lutino muhabbet kuşunu normalde alırken erkek diye vermislerdi. Fakat sonradan gaga rengi değişti daha sonra dişiye dönüşmüs dediler ve 1 yaşına girdi şimdi onun yanına 1 erkek kuş daha aldım cinsiyetinden emin olmak istiyorum.Birde gagasinda ortasında bişey oluştu. Fotosuna atacam bilgi verirseniz sevinirim.
Dişi kuş maşallah, terramycin sürün burnuna, burun deliklerine dolmasın ama

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba foto net değil ama sanırım mantar var siz teramiycn deri melhemi sürün bir hafta cereye ve ayaklara birde ayırca suyuna probiyotik verin bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Forgetme851

Yeni Üye
Peki cevaplarınız çok teşekkürler kremi alıp sürecem. 2 aylık erkek kuşumunda fotosunu atiyorum. Birde 1 yaşında kuşla 2 aylık kuş aynı kafesi konur mu?