• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lütfen Sultan Papağanım hasta

Selimhan1453

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kısa peş peşe acıyormuş gibi yalvarma veya acı çekme sesleri
Hastalık Belirti Tarihi
4 Şub 2025
Kullanılan İlaç
GoldWings Coldast ve GoldWings Immune
öncelikle iyi günler diliyorum arkadaşlar,

Sultan Papağanım 2 gün önce sürekli kısa ve orta yükseklikte hiç durmadan peş peşe ses veriyor sanki acı çekiyormuş gibi.

Satın aldığım abi dedi ki: ''üst solunum yolları tıkanmış olabilir'' ve bana (GOLDWINGS Coldast) ve (GOLDWINGS Immune) suluğuna katmamı tavsiye etti.

Bu son günlerde peş peşe hapşırmasıda gözümden kaçmadı.

Çok şükür iştahı güzel yiyor iciyor uçuyor ancak günlerdir her gün söylediği kelimeleri hiç söylemiyor.
( Çiçikuş, Allah, Selamaleyküm ) sanki bir şey var buna engel oluyor ya da ağrı his ediyor söyleyemiyor.

Neşeli Kanatlar özel karışık Yem, SAĞLIK TOHUMU, Çiğ Antep Fıstığı, Çiğ çam fıstığı, Kızıl ve Sarı Dal Darı, Organik Kum, Anasonlu Kuş Kumu, Suları günlük değişiyor. Sebze olarak Maydonoz, Salatalık, taze Fesleğen, Ispanak, ve Meyve olarak elma, muz seviyor yiyor.

Son günlerde özellikle toprağı çok tüketiyor bundan dolayı dışkısı da koyu yeşil ile siyah arası gibi.

ama neden her zaman ki gibi kelimeleri söylemiyor ya da bazen acı çekiyormuş gibi ses çıkartıyor peş peşe kısa anlamış değilim.
Veterinerlerin çoğu genelde kedi köpekten anlıyor kuş konusunda yetersiz kaldıkları icin kuşu strese sokmak istemedim.

Ek olarak videolar ekledim eski ötüşleri ve şimdi çıkardığı sesler.

Bana yardım edebilecek Arkdaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.

Saygılarımla, Selimhan

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
öncelikle iyi günler diliyorum arkadaşlar,

Sultan Papağanım 2 gün önce sürekli kısa ve orta yükseklikte hiç durmadan peş peşe ses veriyor sanki acı çekiyormuş gibi.

Satın aldığım abi dedi ki: ''üst solunum yolları tıkanmış olabilir'' ve bana (GOLDWINGS Coldast) ve (GOLDWINGS Immune) suluğuna katmamı tavsiye etti.

Bu son günlerde peş peşe hapşırmasıda gözümden kaçmadı.

Çok şükür iştahı güzel yiyor iciyor uçuyor ancak günlerdir her gün söylediği kelimeleri hiç söylemiyor.
( Çiçikuş, Allah, Selamaleyküm ) sanki bir şey var buna engel oluyor ya da ağrı his ediyor söyleyemiyor.

Neşeli Kanatlar özel karışık Yem, SAĞLIK TOHUMU, Çiğ Antep Fıstığı, Çiğ çam fıstığı, Kızıl ve Sarı Dal Darı, Organik Kum, Anasonlu Kuş Kumu, Suları günlük değişiyor. Sebze olarak Maydonoz, Salatalık, taze Fesleğen, Ispanak, ve Meyve olarak elma, muz seviyor yiyor.

Son günlerde özellikle toprağı çok tüketiyor bundan dolayı dışkısı da koyu yeşil ile siyah arası gibi.

ama neden her zaman ki gibi kelimeleri söylemiyor ya da bazen acı çekiyormuş gibi ses çıkartıyor peş peşe kısa anlamış değilim.
Veterinerlerin çoğu genelde kedi köpekten anlıyor kuş konusunda yetersiz kaldıkları icin kuşu strese sokmak istemedim.

Ek olarak videolar ekledim eski ötüşleri ve şimdi çıkardığı sesler.

Bana yardım edebilecek Arkdaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.

Saygılarımla, Selimhan
Videoları streamble.com üzerinden atabilir misiniz 🙏 Bir de dışkı resimlerini görebilir miyiz 😊

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, kafes ortamınız inanılmaz güzelmiş öncelikle, güle güle yaşasın oynasın. :)
Satın aldığınız ürünler pek etkili değil, Röhnfreid ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Kaliteli ve etkilidir, buradaki çoğumuz kullanıyoruz.
Burada rutin kullanılan takviyeleri görebilirsiniz:
Ek olarak sık hapşırıyor demişsiniz üşütmüş olabilir bu yüzden kekik çayı yapıp verebilirsiniz tarifi aşağıda yazıyor, iyi gelecektir. Yeminde aspur mutlaka olsun, çok az miktar da yulaf serpebilirsiniz. Doğal probiyotiktir. Diğer arkadaşlarım da yardımcı olacaklardır.

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Konu dışı olacak ancak merak edip kullandığınız Neşeli Kanatlar yemini araştırdım, internet sitelerinde yemin içeriğini göremedim. Kullandıkları tohumlar yazmıyordu ya da ben göremedim ama Versele Laga marka yem zengin karışımlıdır, öneririm :)

Selimhan1453

Yeni Üye
Merhaba, kafes ortamınız inanılmaz güzelmiş öncelikle, güle güle yaşasın oynasın. :)
Satın aldığınız ürünler pek etkili değil, Röhnfreid ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Kaliteli ve etkilidir, buradaki çoğumuz kullanıyoruz.
Burada rutin kullanılan takviyeleri görebilirsiniz:
Ek olarak gönderdiğiniz ses bende açılmadı ancak sık hapşırıyor demişsiniz üşütmüş olabilir bu yüzden kekik çayı yapıp verebilirsiniz tarifi aşağıda yazıyor. Yeminde aspur mutlaka olsun, çok az miktar da yulaf serpebilirsiniz. Doğal probiyotiktir. Ben sesleri dinleyemedim ama diğer arkadaşlarım da yardımcı olacaklardır.
Çok teşekkür ediyorum çok değer veriyorum kuşumun kendini çok iyi his edebilmesi icin elimden gelen en iyi imkanları sunuyorum.

Verdiğiniz bilgi icin çok çok teşekkür ediyorum :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ediyorum çok değer veriyorum kuşumun kendini çok iyi his edebilmesi icin elimden gelen en iyi imkanları sunuyorum.

Verdiğiniz bilgi icin çok çok teşekkür ediyorum :)
Merhaba geçmiş olsun, iç parazit var dışkılarda 😔 tek ve doğal çözüm zeolit tozudur
Bağırsak florasını düzenler, kursak sindirim ve bağırsak parazitlerini önler
İdrar da enfeksiyonlu şeffaf olmalı, renk değişimi tohumdan değil parazitten
Kuşlarımız için mamaist.com dan başka yerde yoktur
Her zeolit olmaz
Günde 1 defa mercimek tanesi kadar kullanmalısınız
15 günde söker ve eski sağlığına kavuşur Allah ın izniyle 🤲😊
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur

Selimhan1453

Yeni Üye
Konu dışı olacak ancak merak edip kullandığınız Neşeli Kanatlar yemini araştırdım, internet sitelerinde yemin içeriğini göremedim. Kullandıkları tohumlar yazmıyordu ya da ben göremedim ama Versele Laga marka yem zengin karışımlıdır, öneririm :)
Ekli dosyayı görüntüle 78566

Evet bende baktım şimdi içeriğini acıklamaya yazmamışlar maalesef.
YouTube da çok videosu bulunuyor

Versele Laga marka yemini sipariş vereceğim hemen :)

Selimhan1453

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, iç parazit var dışkılarda 😔 tek ve doğal çözüm zeolit tozudur
Bağırsak florasını düzenler, kursak sindirim ve bağırsak parazitlerini önler
İdrar da enfeksiyonlu şeffaf olmalı, renk değişimi tohumdan değil parazitten
Kuşlarımız için mamaist.com dan başka yerde yoktur
Her zeolit olmaz
Günde 1 defa mercimek tanesi kadar kullanmalısınız
15 günde söker ve eski sağlığına kavuşur Allah ın izniyle 🤲😊
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur

Çok üzüldüm kabartmış kendini kafesin üstünde :-(

WhatsApp hattından iletişim kurdum şimdi heralde yarın cevap alırım.

Ayriyeten Veterinere gitmemi tavsiye eder misiniz yoksa bu ürünü kullanırsa yeterli olur mu

Allah razı olsun çok teşekkür ederim ilginiz alakanız icin saygılarımla, Selimhan

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben de Demet abla gibi zeolit tozu öneririm iç parazit var dışkılarda 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Ayriyeten Veterinere gitmemi tavsiye eder misiniz yoksa bu ürünü kullanırsa yeterli olur mu

Allah razı olsun çok teşekkür ederim ilginiz alakanız icin saygılarımla, Selimhan
Burada tek ayak üzerinde dinleniyor sorun yok merak etmeyin 🌸

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Zeolit tozu iç parazit için etkili, kendi kuşumda da 2. günde düzelme olmuştu epey, gündelik olarak vermeye devam ediyorum ben :) Diğer takviyeleri de düzenli kullanırsanız iyileşecektir dışkı takibini yapmaya devam edin 🙏

Selimhan1453

Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir.
Bu zamandan beri kuşuma günlük sevdiği sebzelere biraz zeolit tozu ekliyorum.
Biraz daha iyi olduğunu gözlemledim ancak tam olarak geçtiğinden emin değilim çünkü
gün içerisinde sıra sıra kafasını sırtına eğerek uyuyor tünekin üstünde bazen de aşırı kabartıyor kendini...
Enerjisi tamamen yerinde uçuyor yaramazlık yapıyor, aktiv ötüyorda uyumadan önce dişlerinide gıcırtatıyor.
Güncel olarak dışkısının resimlerini paylaştıyorum ve bir de video ekledim.
Yardımlarınız ve cevaplarınız icin Allah razı olsun şimdiden hepinizden ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 🙏
Veterinere götürsem bir iğne veya başka bir ilac takviye verse mi diye düşünüyorum. Para umrumda değil yalnız hayvanı strese sokmak istemiyorum ama gitmesi gerekiyorsa ya da daha hızlı iyileşecekse böylece hiç düşünmem.
Üsküdarda oturuyorum bana önereceğiniz bir Veteriner var mı acaba ? sağlıklı günler diliyorum hepinize

Ekli dosyayı görüntüle 79820Ekli dosyayı görüntüle 79822

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Zeolit tozu ne kadar süredir veriyorsunuz

Üst Alt