• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lütfen acil yardım edin kuşum elimden gidecek

Meryem demir

Paylaşımcı
Kafes dibi çokkk piss🙊🙈🙉hiç yakıştıramadım sana 😔😔😔, zemine ızgara ın altına beyaz peçete ser lütfen ve dışkı fotoğraflarını paylaş
Ben her gün temizliyorum dün temizledim bugün temizlemedim çok kirletiyorlar hem yan falan doldurduğum için biraz düştü öyle oldu

Meryem demir

Paylaşımcı
Sebzeler yerde 😡 marul maydanoz parçaları var😡onları minik minik doğra ve bir yemlik veya kabın, kasenin içinde ikram etmelisin 😔😔
Kuşlarım sebzelerin yeşilliklerin saplarını yemeyi seviyorlar kemirmeyi seviyorlar ondan elimle tutuyorum dışarı çıkarmıştım maydanoz saplarını kafesin üzerinde kemiriyorlardı düştü ben daha temizlemediğim için yerde kaseye koyduğumda kaseden korkup yemiyorlar

Meryem demir

Paylaşımcı
Kusura bakmayın çok rahatsız ettim ama bir sorun daha var dişi kuşum sanki biraz yorgun ya da çıkardığım için uçtuğu için biraz olabilir ay ikisi de böyle biraz yorgun gibi yiyorlar içiyorlar oynuyorlardı çıkardığında ama şu an sanki çok az bir halsizlik oldum diye dışarı çıkarmıştım içeri girdim ondan mı yorgunlar mı acaba

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşlarım sebzelerin yeşilliklerin saplarını yemeyi seviyorlar kemirmeyi seviyorlar ondan elimle tutuyorum dışarı çıkarmıştım maydanoz saplarını kafesin üzerinde kemiriyorlardı düştü ben daha temizlemediğim için yerde kaseye koyduğumda kaseden korkup yemiyorlar
Yemliğe koyabilirsin, sapları doğra, dereotu, havuç,biber, kırmızı-yeşil, brokoli, karnabahar, ceviz, muz, fındık bunları çok severler👍😊

Meryem demir

Paylaşımcı
Demet teyze şehmus beye sordum ama cevap vermedi acaba siz mamaistten almayı denediysenuz sipariş kaç günde gelir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Demet teyze şehmus beye sordum ama cevap vermedi acaba siz mamaistten almayı denediysenuz sipariş kaç günde gelir
Bugün Spariş veriyorum 1-2 gün içinde geliyor, genelde ertesi gün geliyor, hangi şehirde yaşıyorsunuz

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kafes güzel, düzeni de iyi, ama kalamar kemiği de lazım. Dişi kuşun yumurtanın kabuğunu iyi şekilde oluşturabilmesi için kalsiyuma ihtiyacı var. Yeterli kalsiyum alamazsa yumurtlamaz. Erkek kuş küçük ve tecrübesiz olduğu için yumurtayı dolduramıyor olabilir. Kısır olma ihtimali de var ama düşük bir ihtimal. Çiftleşiyorlar mı? Çiftleşirken yakalayabilirseniz bir video atın bakalım. Kuşlar uzun süredir birlikte, anlattığınıza göre eş de tutmuşlar. Şimdi erkeği değiştirirseniz tekrar eş tutmalarını beklemeniz uzun sürebilir. Yeni gelen erkekle eş tutacakları garanti de değil. Bence bu çiftinize biraz zaman tanıyın. Çok da güzeller maşallah. 😊

Arka arkaya kaç kuluçka yaptılar ve dişi en son ne zaman yumurtladı? Yorgun olmalarının sebebi peş peşe kuluçkalar olabilir. Bu onlar için çok yorucu bir süreç.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ayrıca üretim yapmak istiyorsanız kuşları bir süre uçurmamalısınız. Kafesi odanın yüksek bir yerine koyup kendi hallerine bırakmalı, gün içerisinde yem, su değiştirip altlarını temizlemek dışında etkileşime girmemelisiniz.

Meryem demir

Paylaşımcı
Kafes güzel, düzeni de iyi, ama kalamar kemiği de lazım. Dişi kuşun yumurtanın kabuğunu iyi şekilde oluşturabilmesi için kalsiyuma ihtiyacı var. Yeterli kalsiyum alamazsa yumurtlamaz. Erkek kuş küçük ve tecrübesiz olduğu için yumurtayı dolduramıyor olabilir. Kısır olma ihtimali de var ama düşük bir ihtimal. Çiftleşiyorlar mı? Çiftleşirken yakalayabilirseniz bir video atın bakalım. Kuşlar uzun süredir birlikte, anlattığınıza göre eş de tutmuşlar. Şimdi erkeği değiştirirseniz tekrar eş tutmalarını beklemeniz uzun sürebilir. Yeni gelen erkekle eş tutacakları garanti de değil. Bence bu çiftinize biraz zaman tanıyın. Çok da güzeller maşallah. 😊

Arka arkaya kaç kuluçka yaptılar ve dişi en son ne zaman yumurtladı? Yorgun olmalarının sebebi peş peşe kuluçkalar olabilir. Bu onlar için çok yorucu bir süreç.
Şuan çiftleşmiyorlar arka arkaya 3 kez kulukça yaptılar 3 kez yumurtladı en son Mayıs ayında yumurtaladı

Meryem demir

Paylaşımcı
Ayrıca üretim yapmak istiyorsanız kuşları bir süre uçurmamalısınız. Kafesi odanın yüksek bir yerine koyup kendi hallerine bırakmalı, gün içerisinde yem, su değiştirip altlarını temizlemek dışında etkileşime girmemelisiniz.
Demet hanımın dediği gibi kuçukler onun için bir 2 yıllık olsunlar öyle başlarız biz üretim değilde bir kez çocukları olsun istiyoruz satmayacağız

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Çok yorgun düşmüştür. Normalde bir iki kuluçkadan sonra bir süre dinlendirmek iyidir. Yaz ayında üretim yapmak kuş için iyi olmaz. Size önerim yuvalığı sökün ve kuşları dinlenmeye alın. Havalar biraz serinlediğinde tekrar takarsınız.

Üst Alt