• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lütfen acil yardım edin kuşum elimden gidecek

Meryem demir

Paylaşımcı
---

Merhaba kafeskuşları ailesi, benim iki tane Sultan papağanım var. Onları çok seviyorum, gerçekten inanılmaz seviyorum. Biliyorsunuz, siz de zaten çocuğunuz gibi seversiniz. 3 kez yumurtladılar ve her seferinde yumurtalar boş çıktı. Artık yumurtlamıyorlar. Babam, aldığımız pet shop'a sordu ve erkek kuşu değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Ben de onu seviyorum, değiştirilmesini istemiyorum dedim. Yeni bir erkek getirilecek, kendi erkeğimizi değiştireceklermiş, başka bir kuş getireceklermiş. Ben ise istemiyorum, dediğim gibi artık yumurtlamıyorlar bile, niyeyse elhamdülillah sağlıklılar, normal kuş yemeği harici çok fazla yemiyorlar. Yumurtanın sadece sarısını yiyorlar, onu da sadece erkek yiyor, dişi pek yemiyor gibi görünüyor. Ceviz çok sevmiyorlar, maydanoz yiyorlar ama çok vermiyorum, yeşillik yiyorlar yani ama diğer kuşlar gibi sebze falan sevmiyorlar. Sebze meyve zor yediriyorum. Dişi kuş bizimle büyüdü, çok küçüktü yani, yaklaşık bir 2 yıl falan olmuştur, 1.5 yıl 2 yıl. Erkek kuş da yaklaşık 1 yıl oldu, yani gerçekten uzun bir süre beraber kaldık ve onları çok seviyorum, gitmesini istemiyorum. Eğer yumurta boş çıkarsa babam satacak, onun için lütfen ne olursunuz yardım edin. Bilmiyorsanız da bilenlere yardım etmeleri için atın ya da herhangi bir şey yapın, elinizden ne geliyorsa. Onları kaybetmek istemiyorum, elimden ne gelirse yapmak istiyorum. Bir şey mi almam gerekiyor, bir şey mi yapacağım, ne olursa olsun yardım edin.

Not: Yazım hataları olabilir çünkü klavye otomatik olarak kelimeleri bazen değiştiriyor, kusura bakmayın. Çok uzun oldu.

---

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba kafeskuşları ailesi benim iki tane Sultan papağanım var onlar çok seviyorum gerçekten inanılmaz seviyorum biliyorsunuz siz de zaten çocuğunuz gibi seversiniz 3 kez yumurtladı ve 3 kez de de yumurta boş çıktı artık yumurtlamıyorlar babam da dedi ki aldığımız pet shop'a sordum erkek kuşu değiştirmemiz gerekiyormuş yani değiştirecekmiş ben de onu seviyorum değiştirsin istemiyorum dedim ki o zaman yumurtalamadın çoğalmasın olsun böyle kalsın işte o da dedi ki günah oluyor yani hakkına giriyoruz hani çoğalsınlar falan diye işte yeni bir erkek olacak Kendi erkeğimizi değiştirecekmiş başka bir kuş getirecekmiş ben de işte istemiyorum dediğim gibi artık yumurtalamıyor bile niyeyse elhamdülillah sağlıkları yerinde normal kuş yemeği harici çok yemiyorlar yumurtanın sadece sarısını yiyorlar onu da sadece erkek yiyor dişi çok yemiyor yani gördüğüme göre ceviz de çok sevmiyorlar maydanoz yiyorlar ama çok vermiyorum yeşillik yiyorlar yani ama işte diğer kuşlar gibi sebze falan sevmiyorlar sebze meyve zar zor yediriyorum dişi kuş bizimle büyüdü böyle çok küçüktü yani yaklaşık bir 2 yıl falan olmuştur 1,5 yıl 2 yıl erkek kuş da yaklaşık 1 yıl oldu yani gerçekten uzun bir süre beraber kaldık ve onları çok seviyorum gitmesini istemiyorum eğer yumurta boş çıkarsa babam satacak onun için lütfen ne olursunuz yardım edin bilmiyorsanız da bilenlere yardım etmeleri için atın ya da herhangi bir şey yapın elinizden ne geliyorsa onu kaybetmek istemiyorum elinden ne gelirse yapmak istiyorum bir şey mi almam gerekiyor bir şey mi yapacağım ne olursa olsun yardım edin

Not yazım yanlışları olabilir çünkü klavye otomatik olarak kelimeleri bazen değiştiriyor kusura bakmayın çok uzun oldu
Merhaba Meryem😊🤲
Üzülmeni istemiyorum, kuşlarını çok sevdiğin belli💓🐦
Ben 50 yaşımdayım, bir gözleri görmeyen, bir kursağında boncuk yutmuş, bir kısır ve onlarca minik can dostum var, tabiki bebeklerim🤲💓😊🐦
Kuşlar çifleşip Üremeyi, yumurtlamadı soyları devam etsin diye uygularlar, doğanın kanunudur bu👍 tüm canlılar gibi, bitkiler tohum dan çoğalır, diğer canlılar çifleşerek..
Bazısı yavru yapamaz, stres, ufak olması(erkek kuş ufak), kalıtımsal hastalıklar..
Boş yumurta büyük ihtimalle yaşının ufak oluşundan kaynaklı, röhnfried Selenyum E50 verebilirsiniz
Taze nane, havuç, Nijer tohumu bunlarda kızıştırır..
Zaman ve sabır.. Yine boş çıkarsa sıkıntı olabilir, ama unutmamak gerekir ki her canlının yavrusu olmayabilir, insan hayvan fark etmez,
Lütfen babana söyle, çocuğu olmayan bir erkek değişir mi??
Rabbim ne derse o olur..

Not: yeni gelen kuşun yumurtası dolu olacak diye bir garanti yoktur😊🤲

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Babanıza üremedikleri için haklarına girmediklerini, bunun günahı olmadığını aksine petshop gibi kötü yetlerden kurtarıp onlara çok daha iyi yaşam şartları sunduğunuz için sevabı olduğunu söyleyebilirsiniz.

Her çiftin illa üretecek diye bir şeyi yoktur. Benim bir çiftimde de dişi hep boş yapıyordu yumurtaları ama onlar çift olarak mutluydu.

Sizde bu kuşları çok sevdiğinizi erkeği değiştirmek istemediğinizi o giderse çok üzüleceğinizi de babanıza kararlı bir şekilde söyleyin. Bence babanız sizi kıramayıp fikrini değiştirir. :)

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba Meryem😊🤲
Üzülmeni istemiyorum, kuşlarını çok sevdiğin belli💓🐦
Ben 50 yaşımdayım, bir gözleri görmeyen, bir kursağında boncuk yutmuş, bir kısır ve onlarca minik can dostum var, tabiki bebeklerim🤲💓😊🐦
Kuşlar çifleşip Üremeyi, yumurtlamadı soyları devam etsin diye uygularlar, doğanın kanunudur bu👍 tüm canlılar gibi, bitkiler tohum dan çoğalır, diğer canlılar çifleşerek..
Bazısı yavru yapamaz, stres, ufak olması(erkek kuş ufak), kalıtımsal hastalıklar..
Boş yumurta büyük ihtimalle yaşının ufak oluşundan kaynaklı, röhnfried Selenyum E50 verebilirsiniz
Taze nane, havuç, Nijer tohumu bunlarda kızıştırır..
Zaman ve sabır.. Yine boş çıkarsa sıkıntı olabilir, ama unutmamak gerekir ki her canlının yavrusu olmayabilir, insan hayvan fark etmez,
Lütfen babana söyle, çocuğu olmayan bir erkek değişir mi??
Rabbim ne derse o olur..

Not: yeni gelen kuşun yumurtası dolu olacak diye bir garanti yoktur😊🤲
Merhaba Demet Hanım,

Öncelikle cevaplarınız ve destekleyici sözleriniz için teşekkür ederim. Kuşlarımı gerçekten çok seviyorum ve onları kaybetmek istemiyorum. Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli. Özellikle yaşlarının ve sağlığının bu durumu etkileyebileceğini öğrenmek beni biraz rahatlattı.

Yaş farkı fazla olmasına rağmen aynı ilgi alanlarına sahip olmamız çok güzel. Siz 50 yaşındasınız, ben ise 18 yaş altındayım😅 ama 9 yaşımdan beri kuşlarla ilgileniyorum. İlk olarak kanarya besledim, sonra Sultan papağanlarına geçtim. Bu süre zarfında iki farklı kuş türüyle ilgilendim.

Kuşlarımın sebze ve meyve yemeyi sevmediğinden bahsetmiştim. Bu konuda daha fazla detaya ihtiyacım var. Kuşlarıma sebze ve meyve yedirmek için neler yapabilirim? Hangi yöntemlerle onları bu yiyecekleri yemeye teşvik edebilirim?

Bir de önerdiğiniz röhnfried Selenyum E50'yi nereden temin edebilirim ve nasıl kullanmam gerektiği hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca, kuşlarımın stres altında olabileceğinden bahsetmişsiniz. Bu gerçekten doğru olabilir çünkü erkek kuşumu ilk aldığım zaman çiftleşme oldu ve biliyorsunuz, çiftleşme ve yumurtlama zamanında kuşlar bebeklerini korumak için daha savunmacı olabiliyorlar. Alışmış kuşlar bile bu dönemlerde daha sert davranabiliyor. Erkek kuşum henüz tam anlamıyla alışmamıştı. Yumurtlama dönemi art arda olduğu için, o dönemlerde durumumdan dolayı onu çok fazla alıştıramadım. Kendisi zaten alışması zor bir kuş. Şu an eskisinden daha iyi durumda, birazcık olsa da bana güveniyor ama henüz tam anlamıyla tutup ters çeviremiyorum veya ona rahatça müdahale edemiyorum. Dişi kuşum ise bana tamamen güveniyor ve onunla istediğimi yapabiliyorum.

İsterseniz dişi kuşumun kanat resimlerini size çekip gönderebilirim ama erkek kuşumu nasıl çekebileceğimi bilmiyorum çünkü tutmama izin vermiyor. Eskiden ısırıyordu, artık sadece kızdığında ısırıyor. Bu durumda, erkek kuşumun küçük olmadığını düşünüyorum.

Yardımlarınız ve anlayışınız için tekrar teşekkür ederim.
❤❤

Son düzenleme:

Meryem demir

Paylaşımcı
Babanıza üremedikleri için haklarına girmediklerini, bunun günahı olmadığını aksine petshop gibi kötü yetlerden kurtarıp onlara çok daha iyi yaşam şartları sunduğunuz için sevabı olduğunu söyleyebilirsiniz.

Her çiftin illa üretecek diye bir şeyi yoktur. Benim bir çiftimde de dişi hep boş yapıyordu yumurtaları ama onlar çift olarak mutluydu.

Sizde bu kuşları çok sevdiğinizi erkeği değiştirmek istemediğinizi o giderse çok üzüleceğinizi de babanıza kararlı bir şekilde söyleyin. Bence babanız sizi kıramayıp fikrini değiştirir. :)

Öncelikle destek ve anlayışınız için teşekkür ederim. Babamın niyeti gerçekten kötü değil, yanlış anlaşılmasın, yanlış bir şey demediniz. Eğer birisi buradan geçer ve okursa diye yazıyorum. Babam, kuşların sadece çiftleşip güzel bir aile kurmaları için böyle yapmak istiyor. İkisi birbirini çok seviyor. Onları kafesten sadece birini çıkardığımda diğeri tutmuyor, bağırıyor. Dişi kuşumun bana tamamen güvendiğini söylemiştim. Dişi kuşum erkek kuşumu odadan veya kafesten aldığımda onu göremediğinde bana küsüyor. Ancak erkek kuşumu bir daha gördüğünde geri normal oluyor. Erkek kuşumda da aynı şekilde onları ayrı tutmak istemiyorum. Babamı ikna edebilirim, inşallah ederim. Onlara kıyamıyorum, gerçekten ayrılmalarını istemiyorum. İnşallah böyle bir şey olmaz, ne olursa olsun sizlere de haber vereceğim. Dua edin, yumurta boş çıkmasın. Babama diyeceğim ki, "Baba, bana bir fırsat ver, yumurta boş çıkmaz inşallah" falan diyeceğim. Çıkarsa da babam bana kıymaz, inşallah ikna ederim. Siz de zaten eksik etmeyin.

Kilis'te yaşıyorum, sizin de önerdiğiniz veteriner veya petshop varsa, kanatlı uzmanı varsa onların adını ve yerini yazarsanız sevinirim. Belki onlarla iletişim kurup önerdiğiniz ilaç veya vitaminleri oradan temin edebilirim.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba Demet Hanım,

Öncelikle cevaplarınız ve destekleyici sözleriniz için teşekkür ederim. Kuşlarımı gerçekten çok seviyorum ve onları kaybetmek istemiyorum. Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli. Özellikle yaşlarının ve sağlığının bu durumu etkileyebileceğini öğrenmek beni biraz rahatlattı.

Yaş farkı fazla olmasına rağmen aynı ilgi alanlarına sahip olmamız çok güzel. Siz 50 yaşındasınız, ben ise 18 yaş altındayım😅 ama 9 yaşımdan beri kuşlarla ilgileniyorum. İlk olarak kanarya besledim, sonra Sultan papağanlarına geçtim. Bu süre zarfında iki farklı kuş türüyle ilgilendim.

Kuşlarımın sebze ve meyve yemeyi sevmediğinden bahsetmiştim. Bu konuda daha fazla detaya ihtiyacım var. Kuşlarıma sebze ve meyve yedirmek için neler yapabilirim? Hangi yöntemlerle onları bu yiyecekleri yemeye teşvik edebilirim?

Bir de önerdiğiniz röhnfried Selenyum E50'yi nereden temin edebilirim ve nasıl kullanmam gerektiği hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca, kuşlarımın stres altında olabileceğinden bahsetmişsiniz. Bu gerçekten doğru olabilir çünkü erkek kuşumu ilk aldığım zaman çiftleşme oldu ve biliyorsunuz, çiftleşme ve yumurtlama zamanında kuşlar bebeklerini korumak için daha savunmacı olabiliyorlar. Alışmış kuşlar bile bu dönemlerde daha sert davranabiliyor. Erkek kuşum henüz tam anlamıyla alışmamıştı. Yumurtlama dönemi art arda olduğu için, o dönemlerde durumumdan dolayı onu çok fazla alıştıramadım. Kendisi zaten alışması zor bir kuş. Şu an eskisinden daha iyi durumda, birazcık olsa da bana güveniyor ama henüz tam anlamıyla tutup ters çeviremiyorum veya ona rahatça müdahale edemiyorum. Dişi kuşum ise bana tamamen güveniyor ve onunla istediğimi yapabiliyorum.

İsterseniz dişi kuşumun kanat resimlerini size çekip gönderebilirim ama erkek kuşumu nasıl çekebileceğimi bilmiyorum çünkü tutmama izin vermiyor. Eskiden ısırıyordu, artık sadece kızdığında ısırıyor. Bu durumda, erkek kuşumun küçük olmadığını düşünüyorum.

Yardımlarınız ve anlayışınız için tekrar teşekkür ederim.
❤❤
Röhnfried Selenyum E50 İnternet üzerinden veya mamaist.com dan temin edebilirsiniz, 5 gün yarım suluğa 5 damla 8 saat max kalacak, 1 gün ara 3 gün devam edilecek
Meyve ve sebzeyi minik minik doğrayın ilk gün yemez illaki bir sonra yavaştan yavaştan başlarlar

Meryem demir

Paylaşımcı
Röhnfried Selenyum E50 İnternet üzerinden veya mamaist.com dan temin edebilirsiniz, 5 gün yarım suluğa 5 damla 8 saat max kalacak, 1 gün ara 3 gün devam edilecek
Meyve ve sebzeyi minik minik doğrayın ilk gün yemez illaki bir sonra yavaştan yavaştan başlarlar
tamamdır ama kuşların yaşını bilmiyorum belki dediğiniz gibi erkek küçüktür kanat mı çekeyim

Meryem demir

Paylaşımcı
Sarı olan erkek diğeri dişi

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sarı olan erkek diğeri dişi
Erkek daha genç 1 yaş anca var, aldığınızda 2-3 aylık ise şuan 14-15 aylık boş yumurta olması normal, çünkü 2 yaş onlar için gelişimi tamamlandığında yaştır, biraz zaman verin vitamin desteği yapın😊🤲

Meryem demir

Paylaşımcı
Erkek daha genç 1 yaş anca var, aldığınızda 2-3 aylık ise şuan 14-15 aylık boş yumurta olması normal, çünkü 2 yaş onlar için gelişimi tamamlandığında yaştır, biraz zaman verin vitamin desteği yapın😊🤲
Çok teşekkür ederim erkeğin dişiden daha büyük olmasının bir sakıncası var mı sizleri çok yoruyorum ama daha çok bilgim yok 12-13 (yaklaşık 13) yaşındayım 😅😅 ama 4 yıldır kuşlarla uğraşıyorum tabiki annem babamın yardım ile sizin 50 benim 13 yaşında olmam önemli değil önemli olan birbirimize yardım etmek ve aynı ilgi alanlarımızın olması benim telefonum olmamasına rağmen çok araştırıyor hep onları düşünüyorum yanlarında o kadar kalıyorum ki 14-15 aylık kuşumu 1-5. 2 yıl hissettim çünkü 24 saat yanındayım

Meryem demir

Paylaşımcı
Bu arada mamaistte önerdiğiniz Röhnfried Selenyum E50 yi bulamadım sadece gervit var kafesi yenilemek istiyorum hani yemlikleri değiştirip akıllı yemlik alacam kalamar kemiği yeni suluk...vb alıcam önerirseniz sevinirim almak için (kumbaramı kırdım) 😅😅

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu arada mamaistte önerdiğiniz Röhnfried Selenyum E50 yi bulamadım sadece gervit var kafesi yenilemek istiyorum hani yemlikleri değiştirip akıllı yemlik alacam kalamar kemiği yeni suluk...vb alıcam önerirseniz sevinirim almak için (kumbaramı kırdım) 😅😅
Kafeste kalamar kemiği, grit kum, mineral blok ve gaga taşı olmalı, yemlik metal olursa daha iyi olur, yem versele laga sultan papağanı yemi olmalı, kafes ızgaralı geniş ve yüksek, tünekler ahşap, içinde Salıncağı da olmalı😉🍓

Röhnfried Selenyum E50
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler

Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur 👍

Meryem demir

Paylaşımcı
Kafeste kalamar kemiği, grit kum, mineral blok ve gaga taşı olmalı, yemlik metal olursa daha iyi olur, yem versele laga sultan papağanı yemi olmalı, kafes ızgaralı geniş ve yüksek, tünekler ahşap, içinde Salıncağı da olmalı😉🍓

Röhnfried Selenyum E50
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler

Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur 👍
Çok teşekkür ederim demet teyze 🎀 çok tatlısınız çok yardım ettiniz babam kendi paramdan kuş kafesi yenilememe izin verdi o ödemek için ısrar etti ama ben kumbaramı kırmasaydım kabul ederdim 🤣 mamaiste birkaç ürün ekledim ama oradaki salıncaklar papağanıma küçük gelir diye korkuyorum çünkü genellikle muhabbet kuşları için üretiliyor boyutları 12/30 sığar mı trendyolda daha büyük buldum boyutları belli değil müsait zamanda ben Şehmus bey ile konuşurum ve son olarak dişinin erkekten daha büyük olmasının bir sakıncası var mı 💓

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim demet teyze 🎀 çok tatlısınız çok yardım ettiniz babam kendi paramdan kuş kafesi yenilememe izin verdi o ödemek için ısrar etti ama ben kumbaramı kırmasaydım kabul ederdim 🤣 mamaiste birkaç ürün ekledim ama oradaki salıncaklar papağanıma küçük gelir diye korkuyorum çünkü genellikle muhabbet kuşları için üretiliyor boyutları 12/30 sığar mı trendyolda daha büyük buldum boyutları belli değil müsait zamanda ben Şehmus bey ile konuşurum ve son olarak dişinin erkekten daha büyük olmasının bir sakıncası var mı 💓
Rica ederim canım 💓🍓fakat 12/30 elim girmez🙉🙈🙊en az 40/60 ve yüksek kafes olmalı😊👍

Meryem demir

Paylaşımcı
Birde hasta mı diye bakar mısınız ne isterseniz çekeyim

Ekli dosyalar

Üst Alt