• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Limon'un Veteriner Kliniği Günceleri

KızımLimon

Müdavim
Herkese iyi günler🌻
Dün yeni bir kliniğe gittik. Röntgen çektirdik, muayene olduk.
🍁 Gözünden bahsettim, fotoğraflarını gösterdim ve görmesinde azalma olduğundan şüphelendiğimi söyledim. Görüş kaybı var mı yok mu biz bakamıyoruz maalesef dedi hekim.Işık ile gözüne baktı ve gözünde sulanma olduğunu söyledi.
🍁Solunum zorluğundan bahsettim, videolarını gösterdim ve geçmiş röntgenleri, kullandığımız şeylerden bahsettim. Ciğerlerini dinleyince hırıltı olduğunu söyledi. Crd olabileceğini gözüde bu yüzden sulanmış olabilir dedi. Baytril verdiğini diğer hekimlerin ama yan etkisi çok diye kullanmadığımı söyledim.Hekim de solunum için kullanılan ilaçlardan bahsetti (doksisiklin, baytril vb.) Ve baytril vermedi.
🍁Röntgen çekmelerini rica ettim. Hem düzgün hem yandan çektiler ama yan çekerken biraz hareket ettiğini söylediler.
1000011054.jpg1000011056.jpg
🍁Röntgen hakkında ciğerlerinin dolu olduğunu söyledi. Ayrıca ayda bir karnının yumurta yapacak gibi şiştiğini ama sonra şişin indiğini şuanda öyle olduğunu söylemiştim. Röntgen üzerinde oranın yağlı gibi durduğunu söyledi ama net bir şey demedi.
🍁Bir de dışkısının köpüklü olduğunu söylemiştim. Onun için iç parazit olma ihtimalini söyledi. İç parazit için zeolit tozu dış parazit içinse vilmectin kullandığımızı söyledim. Hekim levamizol etkenli bir toz verdi iç parazit için.
🍁Solunumu içinse aviast önerdi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba canım, daha önce de söyledim crd olduğunu düşünüyorum, karaciğerde büyüme olduğunu zaten biliyorsum, hava kesesi tıkalı ve biraz da ödem var muhtemelen hekim bundan bahsetti daha önce de neftor önermiştim crd için yine öneririm ☺

KızımLimon

Müdavim
Merhaba canım, daha önce de söyledim crd olduğunu düşünüyorum, karaciğerde büyüme olduğunu zaten biliyorsum, hava kesesi tıkalı ve biraz da ödem var muhtemelen hekim bundan bahsetti daha önce de neftor önermiştim crd için yine öneririm ☺
Cevabın için teşekkür ederim Burçak Abla. Neftor kullanıyoruz bugün beşinci gün. Ayrıca cuma günü de ense damlası yaptım. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Verdiği tozu kullanalım mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Cevabın için teşekkür ederim Burçak Abla. Neftor kullanıyoruz bugün beşinci gün. Ayrıca cuma günü de ense damlası yaptım. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Verdiği tozu kullanalım mı
Kullanabilirsin ablacım ☺ Ama crd için neftor iyi gelmezse baytril harici bir antibiyotik kullan derim ben 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer burnunu vurduysa dışarıdandır ama yoksa içeridendir bana içeriden gibi geldi

Üst Alt