ebrares
Müdavim
Merhabalar yaklaşık 4 aydır evde değildim muhabbet kuşuma ailem bakıyodu 2 gün önce geldim eve. Kuşum çok sakin bi kuştur asla kafes dışına kendisi uçmak için vs çıkmaz ya kafesin dışındaki tünekte ya da içinde durur. Geldiğimden beri gözlemliyorum hiç dışarı çıkmıyo kafesin kapısında bile durmuyo. Ben giderken çok öterdi konuşurdu kur yapardı. Şu an sadece çok az ötüyor onu da bazen kısık bi sesle yapıyo ayrıca kuyruğu titriyor ve aşağıda tutuyor hep düz değil. videosunu ekledim ve bazen kanatlarını da titretiyor. Gün içinde de uyuyup duruyor. Hafif de kendini kabartıyor. Elime aldığımda çok hafif dışardan bakınca yavru kuş gibi duruyor. Haftada bir gerwit ve entrobac probiyotik veriyoruz iki vitamin arası da 2 gün var. Yemini yiyor ama eskisi gibi çok değil gardenmix yemin içine yulaf ve aspur ekliyorum o şekilde veriyorum. Kalamarı gaga taşı kumu her şeyi var. Dışkısında bi sorun yok ama gözlemlemek için vitamini ve proyptiği kestim 1 gündür. Az yem yediği için de dışkıları küçük haliyle. Geceleri üşüdüğünü düşünmüyorum belki ben gelmeden önce üşümüş olabilir çünkü annem geceleri örtmemiş dolayısıyla ısı farkı olmuş. Kafesi peteğin yanında ve çok soğuk olduğu için yine de extra örtüyorum üstünü. Örtmene gerek yok diceksiniz ama gün içinde petekler yanmasına rağmen soğuk olduğu için biz extra elektrikli soba yakıyoruz odada. geceleri de kapattığımız için ısı farkı olmasın diye örtüyorum üstünü ve kaldığı oda da biraz büyük. Tüm bunlara rağmen yine de sürekli kendini temizliyor. Sorun nedir sizce biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama 1 ayım var iyileştirmek için.
Ekli dosyayı görüntüle 17034Ekli dosyayı görüntüle 17035Ekli dosyayı görüntüle 17036