• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuyruk sallaması antibiyotiğin bir yan etkisi olabilir mi?

Anglons

Yeni Üye
Merhabalar.

Kuşum 1 hafta önce kusmaya başladı. Veterinet fiziksel muayene de kursak enfeksiyonu olduğunu söyledi. Bugün antibiyotik vitamin ve probiyotik tedavisinin 7. günündeyiz. Kusması 5 6 yem tanesinin bir arada birleşik şekilde kusması şeklindeydi. İshali vardı. Siyah dışkısı vardı.

Şuanda ishali kesildi. Kusma kesilmişti. Ancak bugün 3 kere daha kustu ama böyle 1'er tane yem kustu. Çok yem yedi, hala kursak hassas ondan diye düşünüyorum. Dışkı ara ara siyah renk, ara ara koyu yeşil. Halsizlik devam ediyor. Onu da antibiyotik'e bağlıyorum. Sonuçta ağır ilaçlar. Antibiyotiğin bugün son günü.

Dün veteriner kontrolünde fiziksel muayenede, kursakta herhangi bir sıvı veya gaz durumunu (enfeksiyon veya mantar) gözlemlemediğini söyledi. Ama tabiki dışardan elle muayene ediyor. Yinede kursağında artık herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yinede antibiyotik tedavisini 7 gün olarak tamamlamamız gerektiğini belirtti. Aksi takdirde kuşlarda antibiyotiğe karşı bağışıklık gelişebiliyormuş.

Durum böyle. Ancak dün uyurken kuyruğunu yukarı aşşağı yavaş yavaş sallama hareketi başladı. Doktoru kursak enfeksiyonu iyileşmesi sırasında solunum stresi gibi bir durum yaşanıyor olabilir, takipte kalalım dedi. Hırıltı yok. Halsizlik var ama ara ara, öyle 7/24 kalkamama gibi bir durum yok. Ara ara uzun uyumalar yapıyor. Ama tabiki normalde daha enerjikti.

Ben yinede sizlere danışmak istedim. Acaba antibiyotiğin yan etkisi olarak geçici bir durum olabilir mi bu? Ben mi fazla duygusal davranıyorum. Bu 7 günlük süreç bizi çok yıprattı. İnşallah geçici bir durumdur ve yarından itibaren antibiyotiği kestiğimizde kendini daha çok toparlar. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Anglons

Yeni Üye
+ olarak : Kusması antibiyotiğin ilk gününden itibaren azalarak bitmişti. Bugüne kadar. Bugünde dediğim gibi tek yem kustu. Salyasız.

Anglons

Yeni Üye
Durum hakkında tecrübesi olan var mıdır?

Anglons

Yeni Üye
Pek videoluk bir durumu yok açıkcası. Ben sadece antibiyotiğin yan etkisi olarak nefeste herhangi bir sıkıntı olabilir mi onu merak ediyorum. Teşekkür ederim yinede

Üst Alt